Cel mai bun fotbalist al Forestei din prima parte a sezonului e împiedicat de regulamentul FRF să se transfere în această iarnă în Liga 1

Foresta va relua pregătirile pentru retur pe data de 17 ianuarie. De la reunirea lotului va lipsi în mod cert mijlocașul Charles Acolatse. Internaționalul togolez în vârstă de 22 de ani a plecat în cantonament în Antalya cu gruparea de prima ligă Juventus București, având șanse mari să fie transferat de trupa antrenată de Marius Baciu și Erik Lincar. Un alt fotbalist cu șanse mari de a face pasul spre Liga 1 în intersezon este jucătorul de bandă dreapta Wilhem Renquin (foto mic). În vârstă de doar 21 de ani, francezul de origine algeriană a stârnit interesul unor grupări din primul eșalon datorită celor 5 goluri înscrise în tur în 11 apariții în tricoul Forestei.

La capitolul plecări sigure îi putem trece pe mijlocașul Kimbaloula și fundașul central Eridson, care au fost anunțați deja că nu mai intră în planurile antrenorului Florentin Petre.

Un caz aparte îl reprezintă însă Andrei Cerlincă (foto principal). Fostul internațional de tineret al României a avut parte de un sezon de toamnă reușit, ceea ce l-a făcut să spere că în această iarnă va prinde un contract la o formație din Liga 1. Ofertele pe adresa lui Cerlincă nu au întârziat apară, însă acesta nu va putea de la Suceava în această iarnă din cauza unor probleme legate strict de regulament. În vara anului trecut, într-un moment în care falimentul Forestei părea inevitabil, mijlocașul în vârstă de 22 de ani și-a dat acordul pentru a evolua la Bucovina Rădăuți. Cerlincă s-a întors însă la Suceava după un singur meci oficial jucat pentru gruparea pregătită de Daniel Bălan. A fost vorba de o partidă disputată pe 9 august în primul tur al Cupei României, pierdută cu 3-1 împotriva botoșănenilor de la TransDor Tudora, golul de onoare al rădăuțenilor fiind marcat chiar de Cerlincă. Ulterior, după venirea noilor investitori, acesta a fost convins să revină pe Areni.

„Din câte am fost informat de conducerea clubului, ar există interes pentru mine din partea unor echipe din Liga 1. Am aflat însă că nu există nicio posibilitate să plec acum, deoarece am jucat deja la două cluburi în decursul unui sezon competițional, iar să evolueaz la un al treilea este un lucru interzis, se pare, de regulament. Sunt puțin dezamăgit de această situație, însă nu-mi rămâne decât să trag tare și să muncesc la fel de bine, astfel încât să-mi ajut echipa să se salveze de la retrogradare și să pot spera să fac pasul la o formație de primul eșalon, după încheierea campionatului”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Andrei Cerlincă.

Conform regulamentului FRF, într-un sezon competițional, un fotbalist se poate legitima la trei cluburi, însă poate juca doar la două.

În cariera sa, Cerlincă a evoluat în Liga 1 pentru Rapid București, în 9 meciuri, în sezonul 2014-2015.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă