Șirineasa a produs surpriza cu Mioveniul. Argeșenii au arătat însă altfel cu Viitorul Domnești, cu titularii pe teren

ACS Șirineasa a câștigat, vineri, surprinzător, amicalul disputat pe terenul sintetic de la Colibași cu echipa de eșalon secund CS Mioveni, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost marcat de Ștefan Răcăreanu cu o lovitură de cap, după o pasă lungă în careul argeșenilor. Echipa de Liga a 2-a pregătită de Alexandru Pelici nu a mizat pe titulari, însă a avut pe teren jucători cu experiență în eșalonul secund, precum Vișa, Galan, Iancu sau Vintilă.

Sâmbătă, ACS Șirineasa a mai disputat un test la Popești, în care a trecut cu 2-0 de Unirea Bascov (Liga a IV-a Argeș), după golurile lui Tilioiu și Preda. CS Mioveni a jucat și ea, sâmbătă, cu Viitorul Domnești, pe care a învins-o cu 4-0.

Antrenorul echipei vâlcene, Gabi Mangalagiu, este mulțumit, mai ales după victoria cu CS Mioveni. „Au fost două teste bune, în special cel de la Mioveni, am putut să pasăm, să construim, până acum am jucat numai pe zăpadă. În prima repriză am folosit o echipă fără juniori, după care am introdus și câțiva copii. Echipa a jucat bine, e drept că nici ei nu au avut o parte din titulari. Sper să facem o echipă bună și să fim cât mai sus, să nu avem emoții cu retrogradarea. Eu vreau să fim în primele patru echipe, cu două-trei victorii consecutive în startul returului, putem urca rapid în clasament și atunci vom fi sus în clasament, fără griji”, a spus fostul atacant al Chimiei.

Mijlocașul bandă stânga Leo Săraru este testat de antrenorul Gabi Mangalagiu și în postura de fundaș stânga, acolo unde lotul nu oferă multe soluții. „Am întâlnit un adversar puternic, pe CS Mioveni, chiar dacă unii din titularii lor nu au fost folosiți, însă au fost prezenți mulți jucători de la prima echipă și câțiva dintre cei mai buni de la satelitul lor. Am obținut un rezultat care ne dă speranțe ca în returul Ligii a 3-a, o să reușim mai mult decât în prima parte a campionatului. La noi s-au făcut câteva transferuri bune, iar lotul este cu siguranță îmbunătățit față de tur, când am terminat cu doar 16-17 jucători. Obiectivul rămâne același pentru primul nostru an în Liga a 3-a, anume salvarea de la retrogradare. Dacă va fi să obținem rezultate bune și să urcăm și mai mult în clasament, va fi cu atât mai bine. Băieții așteaptă să se rezolve și din problemele restante, pentru că ne-am strâns un grup de jucători buni, cu caractere deosebite, care abia așteaptă să facă cinste județului cu rezultate din ce în ce mai bune”, a afirmat Leo Săraru.

În această iarnă, la ACS Șirineasa s-au perfectat multe transferuri, mai ales că lotul era foarte subțire. Au venit juniorii I. Teodorescu, S. Radu, B. Popescu, Tisoaica, Rachieru, R. Mocioacă, Bîrzache, Simeanu și Tătulescu, seniorii I. Marian, Georgescu (toți de la CSM Rm. Vâlcea), A. Neacșu (Roșiori), Tomescu (Dăești), Lăzărescu (CS U II Craiova), Tănăsie (Ocnele Mari), Tilioiu (Vlădești) și Stoleriu (Băile Olănești). Au plecat portarul D. Popescu, R. Bloțu (la Chindia Târgoviște), în timp ce Ilie Mușuroia va fi indisponibil până în vară.

Pentru echipa din Șirineasa va urma un nou test pe 15 februarie, pe teren propriu, cu Atletic Bradu.

ACS Șirineasa în amicalul cu CS Mioveni: Teodorescu – I. Săraru, Nicolaescu, Neacșu, L. Săraru – Marinescu – Ciocotoiu, Tomescu, I. Marian – Răcăreanu, D. Preda.  Au mai jucat: Lăzărescu, Tănăsie, B. Popescu, Mocioacă, Tănăsescu, Constantinescu, Chiripuș, Horumbă. Antrenor: Gabi Mangalagiu

Altă față cu Viitorul Domnești

Cât privește pe CS Mioveni, după ce a pierdut meciul de vineri cu ACS Șirineasa, scor 0-1, sâmbătă dimineață, a câștigat cu 4-0 în fața echipei Viitorul Domnești.

În prima partidă, Alexandru Pelici a folosit mai mulți jucători care au evoluat mai puțin în amicalele de până acum, dorind astfel să-i vadă mai mult pe teren pentru a-și face o idee despre modul în care se prezintă și aceștia. Apoi, în partea secundă, a introdus pe teren și fotbaliști care au jucat mai mult în precedentele partide. Golul înfrângerii a fost încasat în minutul 80.

În jocul de sâmbătă, pe teren au fost trimiși jucătorii care tind la locurile din primul „11”. Jocul a arătat altfel, astfel că argeșenii au și reușit să înscrie de patru ori. Mîrzeanu a deschis scorul cu un șut de la 16 metri, după ce Staicu i-a întors excelent un balon. Staicu a înscris pentru 2-0 punând latul în careu la o centrare de pe dreapta, Alin Popa a marcat golul trei cu capul în vinclu, după o centrare de pe stânga, iar Rădescu a stabilit scorul final cu un șut din careu.

CS Mioveni cu Șirineasa: Sima – Alexe, Burnea, Trașcu, Șchiopu – Galan, Lazăr – Neacșu, Iamandi, Iancu – Vintilă. Au mai jucat: Preda, Ivan, Piscanu, Boboc, Tirică, Vișa, Rădescu, Florescu. Antrenor: Alexandru Pelici.

CS Mioveni cu Viitorul Domnești: Croitoru – Tirică, Gugu, Vișa, Tomozei – Mîrzeanu, Boboc – Alin Popa, Năstăsie, Rădescu – Staicu. Au mai jucat: Alexe, I. Stoica, Burnea, Biceanu, Ayza, Nilă, Iancu, Iamandi, Andr. Neagoe.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă