Bănel Nicoliță, conducător de club. Fostul stelist a preluat echipa din orașul natal și vrea să o promoveze. „Este un vis al meu de când eram copil”

Marius ANGHEL 22 Jul. 2016, 12:56 Special
Bănel Nicoliță, conducător de club.** Fostul stelist a preluat echipa din orașul natal și vrea să o promoveze.

După o carieră impresionantă ca fotbalist, Bănel Nicoliță revine la Făurei, dar nu în calitate de jucător ci în cea de conducător de club. „Jardel” cum este cunoscut Nicoliță în fotbalul românesc, vrea să o promoveze pe CS Făurei, echipa pentru care a evoluat la vârsta de 7 ani, în Liga a III-a și chiar mai sus. După ce a discutat cu primarul orașului Făurei, Ionel Voinea, fostul tricolor și-a început munca la CS Făurei în urmă cu o lună și jumătate, luând totul de la zero.

„Este un vis al meu de când eram copil să formez o echipă de fotbal competitivă la Făurei. Iar odată ce am avut acordul domnului primar Ionel Voinea am început să mă ocup personal de acest proiect. Am luat-o practic de la zero. În urmă cu o lună și jumătate am început să caut fotbaliști pentru echipa de seniori, iar în clipa de față lotul pentru viitoarea ediție de campionat a Ligii a IV-a începe să prindă contur. Am păstrat trei jucători din vechiul lot și am adus deja câțiva dintre cei mai buni jucători din Brăila, pentru acest nivel, este vorba de George Pungă, care a jucat la CF Brăila, CS Bacău și Farul, de Vlad Omer și de Cătălin Bardaș, care a fost format de Luceafărul, dar care a jucat și în Liga a II-a la Dacia Unirea, dar și pe la satelitul lui Dinamo București. De luni, a venit și Ionuț Chiric, un mijlocaș din Buzău care este și în lotul național de minifotbal al României. De asemenea, lângă mine este și fratele Stelian, care cu experiența lui ne poate ajuta foarte mult în teren. Continuăm să testăm jucători din Brăila și Buzău pentru că trebuie să avem deja un lot de jucători care valoric să se apropie de eșalonul în care vrem să ajungem”, a declarat Bănel Nicoliță pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Pentru acest proiect, Nicoliță și-a ales și oamenii pe care i-a considerat potriviți. „Ca să îmi realizez acest vis al meu am schimbat toată conducerea clubului. Acum președinte este Adrian Andrei, iar antrenori sunt Ionel Ivan și Viorel Tene. Ionel Ivan este primul meu antrenor, am mare încredere că va face treabă bună atât la echipa de seniori cât și la Centrul de copii și juniori”, a mai spus Nicoliță.

Primarul orașului Făurei, Ionel Voinea, este încântat de colaborarea cu Bănel Nicoliță, și fiind mare iubitor de fotbal se gândește deja la viitoarele performanțe ale echipei CS Făurei. „Echipa din Făurei va avea o față nouă în campionatul Ligii a IV-a. Baza sportivă va suferi modificări, iar obiectivul echipei este unul singur, promovarea în Liga a III-a. Am mare încredere în Bănel Nicoliță, de aceea am fost de acord ca el să ia toate deciziile în privința a tot ceea ce înseamnă echipa de fotbal a orașului Făurei. Consiliul Local este alături de echipă, așa că începem și noi să sperăm într-o renaștere a fotbalului de pe plan local. Avem deja aduși o serie de jucători, în probe vor mai veni și alții în următoarea perioadă. Ne dorim să alcătuim un lot competitiv, valoros, care să se lupte cu șanse reale la promovarea în eșalonul al treilea al fotbalului românesc”, a declarat primarul Voinea.

„Munca, educația și disciplina, acesta este deviza mea”

Concomitent cu formarea unei echipe de seniori, Bănel Nicoliță vrea să formeze și un Centru de copii și juniori puternic la Făurei, mai precis o Academie de Fotbal unde să-i aducă pe cei mai buni copiii din județ: „Vom căuta copii talentați în tot județul și îi vom pregăti la Făurei pentru marea performanță. Eu prin fotbal am câștigat bani și faimă și vreau să-i ajut și pe ei să meargă pe acest drum, să guste din cupa succesului. Pe acei copii pe care îi vom selecționa îi vom pregăti nu numai pentru fotbal ci și pentru viață, ei vor trebui să-și continue studiile, să învețe la școală pentru a deveni oameni cu adevărat. Muncă, educație, disciplină, acesta este deviza mea”.

O față nouă pentru baza sportivă din Făurei

Bănel Nicoliță vrea ca până la startul noii ediții de campionat a Ligii a IV-a să schimbe fața bazei sportive din Făurei. Pentru realizarea acestui obiectiv, fostul internațional mizează și pe sprijinul Primăriei orașului Făurei. „Am găsit la Făurei aceeași bază sportivă ca atunci când m-am apucat eu de fotbal, în urmă cu 23 de ani. Normal că pentru a face performanță aveam nevoie și de infrastructură propice acesteia. Suntem în curs de renovare a vestiarelor, lucrăm la suprafața de joc a terenului de fotbal, iar Primăria va moderniza tribuna. Vor fi montate scaune pentru ca suporterii din Făurei să vină cu plăcere la meciurile noastre. Veți vedea o față nouă a clubului CS Făurei”, a mai adăugat Bănel Nicoliță.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 22 Jul. 2016, 12:56 Special
Pe aceeași temă