Fotbalul a revenit pe Stadionul Delta după trei ani de zile! Unirea Slobozia s-a înclinat în fața tulcenilor

Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 15:10 Stiri

Aproape exact trei ani au avut de așteptat microbiștii tulceni pentru a vedea din nou un meci de fotbal pe stadionul Delta. Deși în zi de sărbătoare, aproximativ 2.000 de tulceni au venit sâmbătă pe stadion la partida Delta Dobrogea – Unirea Slobozia, din cadrul etapei a 21-a a Ligii 3, Seria 2.

Tulcenii conduși de pe bancă de Tibor Selymeș și-au răsplătit rapid suporterii, deschizând scorul încă din minutul opt prin francezul Johan Ella Ella, un junior ce încântă prin calitățile tehnice și care a reușit să dribleze mai toți adversarii de-a lungul partidei. A urmat o dominare sterilă a gazdelor și un contraatac frumos al oaspeților care au egalat în minutul 40 prin Teodorescu după un șut norocos deviat de un fundaș tulcean.

Ca mai toate echipele din Liga 3 și cea din Slobozia și-a terminat „benzina” până la pauză, iar în repriza secundă Delta a zburdat pe teren, obținând un penalty în minutul 50 prin Valentin Apostol, unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. Francezul Elle Ella a făcut 3-1 în minutul 59 după o pătrundere în viteză, finalizată cu un șut la colțul lung. Ghinionistul meciului a fost golgheterul Dobra, cel care a ratat în două rânduri, practic cu poartă goală, nereușind să împingă mingea în plasă după centrările colegilor săi. Oaspeții au mai avut o mare ocazie în minutul 85, când mingea a lovit bara transversală, iar Ghinea a închis tabela în ultimul minut de prelungiri, după o minge bâlbâită în careu de fundașii Unirii.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

După această victorie, Delta se menține în cursa de urmărire a liderului Juventus, cele două echipe fiind despărțite de doar două puncte, meciul decisiv, dacă nu se vor mai întâmpla surprize, urmând să aibă loc la București pe data de 28 mai. De menționat că, atât Delta, cât și Juventus, sunt singurele echipe neînvinse în acest sezon, la nivelul primelor trei ligi din România.

„Meci greu cu o echipă bună. În prima repriză ne-au pus probleme, dar după ce am ratat noi, repriza secundă am fost mult peste ei și am obținut ceea ce ne interesa, cele trei puncte. S-a simțit că am jucat pe un teren bun, mare, cu spectatori. A fost altceva, teren fantastic, gazon bun pe care putem să jucăm fotbal”, a declarat la final antrenorul Tibor Selymeș.

Delta Dobrogea Tulcea: Eduard Preda – Cosmin Stoian, Samuel Cojoc, Ionel Ghinea, Cătălin Roman, Lucian Asanache, Valentin Apostol, Alexandru Vieru, Ionuț Miron, Denis Dobra, Johan Ella Ella. După pauză au intrat: Claudiu Dragu, Nicu Crețu, Vișan Cretu și Alexandru Chebac. Rezerve neutilizate: Trandafir – Alexandru Grigoras, Daniel Dajboc. Antrenor principal: Tibor Selymeș; Antrenor secund: Daniel Florea; Antrenor portari: Cristian Brăneț.

Unirea Slobozia: Iosif – Drăguț, Gabriel Lazăr, Bogdan Topor, Bucurică, Macare, Ionel Alexe, Romeo Soare, Constantin Toma, Marc Khalil, Ibrian.

Articol scris de Cristian DOGARU (Ziarul de Tulcea)
Foto: FB Delta Dobrogea Tulcea

Marius ANGHEL 25 Apr. 2016, 15:10 Stiri
Pe aceeași temă