FCM Baia Mare o învinge la limită și o scoate pe CS Mioveni din play-off. Lupta pentru primele șase locuri în Seria a II-a se dă până în ultima etapă

Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 18:47 Campionat

Cosmin Sîrbu s-a numit norocul echipei FCM Baia Mare în meciul de miercuri, de pe teren propriu, cu CS Mioveni, din cadrul etapei a 24-a a Ligii 2. Tânărul atacant al băimărenilor a înscris singurul gol al jocului capital cu argeșenii, iar FCM-ul și-a păstrat locul de play-off în Seria a II-a. O poziție de care încă nu sunt siguri, în ultimele două etape rămase de disputat din retur urmând a avea meciuri la fel de grele, cu Olimpia Satu Mare (d) și CSM Râmnicu Vâlcea (a).

Cele trei puncte puse în joc la partida dintre FCM Baia Mare și CS Mioveni cântăreau mai mult de atât, având în vedere că miza lor era păstrarea poziție de play-off, cel puțin pentru moment. După succesul de marți al Brașovului cu Olimpia, acum, doar câștigătoarea jocului de pe Stadionul „Viorel Mateianu” ar fi rămas între primele șase clasate ale Seriei a II-a, învinsa urmând a cădea pe locul 7. Miza era extrem de ridicată, astfel că orice pas greșit influența șansele de rămânere sau nu în lupta pentru promovare. Câștig de cauză au avut însă băimărenii, care astfel și-au luat revanșa după înfrângerea din tur de la Mioveni. Jucătorii lui Dorin Toma s-au impus cu același scor cum o făceau argeșenii pe propriul teren, scor 1-0, însă punctele de acum pot fi considerate mult mai importante.

Mioveniul a început mult mai bine meciul de la Baia Mare și a lăsat impresia că poate scoate un rezultat bun. În primele 10 minute, Florescu și Piceanu l-au pus la încercare pe portarul Ormenișan, însă niciunul nu a reușit să înscrie. Contrar cursului jocului însă, în minutul 13, Sîrbu profită de marcajul slab al lui Eduard Stoica și finalizează cu un șut în cross, pe jos, din prima, o centrare de pe stânga a lui Balaure. Era deja 1-0 și argeșenii nu mai aveau nimic de pierdut.

Ayza (16) a fost aproape de egalare imediat, însă a irosit o ocazie imensă după ce a recuperat la 16 metri, a rămas singur cu portarul și cu toată poarta în față l-a nimerit pe acesta. Anițoiu (22), șut din afara careului trece puțin peste poartă, și Vasile Pop (26), ratare din postura de singur cu portarul Popescu, au ratat ultimele ocazii ale primei reprize, ca mai apoi terenul greu, aproape impracticabil, să-și pună amprenta asupra jocului celor două echipe.

În partea secundă, argeșenii au căutat cu disperare egalare, însă ocaziile clare au lipsit. Antrenorul Marius Stoica a încercat să-și revitalizeze echipa cu câteva schimbări, însă tot degeaba. Mioveniul n-a mai avut forța să revină și ar putea să-i coste scump. Pentru momentan au ieșit din zona play-off și așteaptă desfășurarea ultimelor două etape în care sunt asigurate trei puncte în meciul cu FC Caransebeș.

Toma: „Dacă jucăm în 11 oameni suntem greu de învins”

După două etape în care nu au reușit să marcheze, băimărenii au bifat astfel o victorie importantă, care îi păstrează pe loc de play-off. „Este o victorie importantă care ne menține în cursa realizării obiectivului. Avem neapărată nevoie de încă trei puncte din cele două jocuri. Sperăm să le facem cât mai repede pentru a avea liniște. Mulțumesc băieților pentru că s-au dăruit astăzi. Iată că dacă jucăm în 11 oameni suntem greu de învins și mă bucur mult pentru această victorie. Avem trei zile să pregătim jocul pentru Satu Mare și sperăm să ne atingem și acolo obiectivul. Putem să luăm trei puncte de la Satu Mare. Jucăm fiecare meci la victorie. Sunt sigur că baieții se vor dărui și acolo. Vor avea aceeași atitudine și aceeași determinare și vom reuși să luăm cele trei puncte”, a declarat Dorin Toma, antrenorul echipei din Baia Mare.  

Ignea: „Am meritat victoria și sperăm să prindem play-off-ul”

După acest succes minim, jucătorii echipei băimărene sunt optimiști în privința menținerii unui loc ce duce în play-off, chiar dacă îi așteaptă două meciuri grele împotriva unor echipe bune. „A fost un meci foarte important, cu o echipă bună care are mari șanse la play-off. Eu zic că am meritat victoria și sperăm să prindem play-off-ul, obiectivul nostru în primul rând. Avem un meci greu cu Satu Mare. Cel mai important e să ne revenim din punct de vedere fizic și eu zic că o să facem un meci bun și o să câștigăm. Avem șanse la play-off pentru că suntem numai la mâna noastră, depinde numai de noi. Dacă batem și câștigăm amândouă meciurile suntem 100 la sută în play-off. Depinde numai de noi. Dacă batem la Satu Mare și pe Vâlcea suntem 100 la sută în play-off, nu depindem de alții”, a spus căpitanul FCM-ului, Alin Ignea.

Anițoiu: „Victoria de la Satu Mare contează foarte mult pentru noi”

„Un meci greu disputat. Ne bucurăm că ne-am atins obiectivul. Sperăm sâmbătă iar la o victorie și să fim liniștiți cu calificarea în play-off. Tot timpul ne gândim numai la victorie și suntem siguri pe noi, sperăm să câștigăm. Victoria de la Satu Mare contează foarte mult pentru noi pentru că am venit după un parcurs nu prea bun. Această victorie ne ajută și mergem cu moral bun acolo să câștigăm. Se întâmplă să avem emoții pentru calificarea în play-off, nu suntem omogeni. Am venit mulți noi, dar uite ușor-ușor, meci cu meci, câștigăm”, a explicat și Florin Anițoiu, fostul jucător al Reșiței venit în această iarnă la Baia Mare.

Stoica: „În fiecare etapă avem o situație de unu la unu cu portarul și nu marcăm”

Antrenorul echipei din Mioveni, Marius Stoica, nu era mulțumit, la conferința de presă, de ultimele rezultate, după ce jucătorii săi au pierdut puncte importante etapa trecută, acasă cu FC Brașov, iar acum la Baia Mare. Cea mai importantă ocazie au avut-o în minutul 16, când Ayza a șutat din afara careului, portarul Ormenișan a respins în față, dar jucătorii din Mioveni nu au fost atenți și un fundaș băimărean a reușit să scoată mingea din careu.

„Ne așteptam la un joc greu. Am venit să scoatem cel puțin un rezultat de egalitate, dar nu am putut. Așa ni se întâmplă nouă. Noi cu ocaziile, adversarii cu golurile. Ei au marcat. Au încercat să se închidă, s-au închis foarte bine. Nu am mai putut să marcăm și asta a fost istoria unui joc pe un teren greu. Terenul nu a fost un impediment. Sunt două echipe, cred că de aceeași valoare. Ei au marcat primii la o greșeală a noastră, individuală. Noi am ratat situații de unu la unu cu portarul. Pătimim la acest capitol. Ce să facem? În fiecare etapă avem o situație de unu la unu cu portarul și nu marcăm. Și atunci este normal să și pierzi. Teoretic, avem șase puncte până la final, dar nu practic. Noi trebuie să ne jucăm ultima carte, să câștigăm la Reșița. Va fi destul de greu. Acum nu avem altceva de făcut decât să ne pregătim pentru jocul de la Reșița”, a spus Marius Stoica.

După această etapă, FCM Baia Mare are 42 de puncte și se află pe locul 5, în timp ce echipa din Mioveni a pierdut locul de play-off, situându-se acum pe locul 7, cu 39 de puncte. În ultimele două etape rămase până la începerea play-off-ului și play-out-ului, Baia Mare va juca în deplasare la Satu Mare și acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, în timp ce CS Mioveni câștigă la „masa verde” cu FC Caransebeș, iar apoi va merge în Valea Domanului, acolo unde are, teoretic, un joc ușor cu Metalul.

FCM BAIA MARE   1
CS MIOVENI       0

C. Sîrbu ’13

Ormenișan – Sg. Oltean, Daminuță, Fl. Ilie, Anițoiu – A. Ignea (cpt.), Vasilache (M. Deac `90) – E. Dică (Codoban `80), Balaure, V. Pop (Codin `66) – Sîrbu
Rezerve neutilizate: Bota – Duruș, Cîrjan, Șter
Antrenor: Dorin Toma

Oct. Popescu – Toriște, Gugu, Vișa, Ed. Stoica – V. Mazilu (Șchiopu `70), Biceanu, Năstăsie, Ed. Florescu (Trașcu `54) – Ayza (cpt.), Nilă (Vintilă `70)
Rezerve neutilizate: F. Croitoru – Tirică, Bg. Stoica, D. Iancu
Antrenor: Marius Stoica

Stadion: „Viorel Mateianu” (Baia Mare); Spectatori: 1.000; Arbitru: Dan Florin Dreve 3 (Cluj-Napoca); Asistenți: George Marian Fridl 3 (Comănești) și George Bogdan Duță 3 (Bacău); Jucătorul meciului: Vasile Pop 3.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Daniel POP

Marius ANGHEL 24 Mar. 2016, 18:47 Campionat
Pe aceeași temă