Pe lângă problemele financiare cunoscute și cele generate de statutul de societate în insolvență, care va trebui să obțină în luna septembrie aprobarea în instanță a noului plan de reorganizare, Oțelul riscă să dispară din Galați din cauza sediului social, mutat la București în 2013. Surse din cadrul clubului ne-au transmis că Oțelul ar mai avea derogare de la FRF doar pentru un singur sezon ca să poată juca în altă localitate decât cea în care își are sediul social. Aceleași surse susțin că Mihail Bojincă, reprezentantul administratorului judiciar SCP MB Management IPURL, dorește ca în această vară să readucă societatea Fotbal Club Oțelul SA cu sediul social în Galați, lucrând în această perioadă la găsirea soluțiilor legale. De altfel, Bojincă l-a informat de această intenție și pe primarul Marius Stan, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la începutul săptămânii trecute.
Reunirea, pe 6 iulie
În așteptarea clarificării situației financiare, a stabilirii cât mai exacte a surselor pentru completarea bugetului necesar, managerul sportiv Ovidiu Burcă și antrenorul Florin Marin au stabilit programul de pregătire pentru următorul sezon. „Reunirea lotului o dorim pentru 6 iulie, iar din 20 iulie echipa va pleca în cantonament. Este un program oarecum provizoriu, pentru că nu se știe cu exactitate când va începe campionatul”, a precizat Ovidiu Burcă.
La Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal a Ligii 2 (LPF2), care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, s-a spus că în principiu campionatul va începe pe 22 august, iar cu exactitate urmează să se decidă abia după ce termenul limită de înscriere a echipelor în Liga 2, 20 iulie, va expira.
Tot după 20 iulie urmează să fie stabilit și sistemul competițional, în funcție de numărul de echipe înscrise. În privința structurării următorului campionat al ligii secunde se preconizează că acesta va fi format tot din două serii. În cazul în care se vor înscrie toate echipele sau mai mult de 22 se va merge pe un sistem cu două serii a câte 14 echipe. Vor promova echipele clasate pe primul loc în fiecare serie, iar o a treia promovată se va decide în urma unui baraj între ocupantele locurilor secunde din Liga a II-a, câștigătoarea acestuia urmând ulterior să joace încă un meci de baraj cu ocupanta locului 12 din Liga I.
În cazul în care se vor înscrie 22 de echipe sau mai puține, se va merge pe un sistem cu o singură serie, din care vor promova locurile 1 și 2, iar a treia clasată va susține un baraj cu ocupanta locului 12 din prima ligă.
Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚