Prunea critică deciziile Adunării Generale a LPF: „Ne-au decis soarta echipe care vor retrograda. Nu este corect”

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2014, 17:08 Liga 2
Prunea critică deciziile Adunării Generale a LPF:**

Președintele executiv al CSMS Iași, Florin Prunea, s-a declarat împotriva propunerilor făcute astăzi în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, reducerea numărului de echipe în Liga I și modificarea modalității de împărțire a banilor din drepturile TV. Prunea susține că nu este corect ca printre votanți să se numere reprezentanți ai unor formații care vor juca în Liga a doua din sezonul viitor.

„Nu este corect ce s-a întânplat astăzi. Au votat patru echipe care vor juca în liga a doua în sezonul viitor. În locul lor vor evolua patru echipe din liga a doua, care nu au votat deși ar fi fost îndreptățite. Cum e posibil să decidă viitorul Ligii I patru formații care vor juca în Liga a doua? Noi vom fi membri ai LPF în sezonul viitor, dar ne-au decis soarta echipe din liga a doua”, a declarat Florin Prunea.

Vom pierde jucătorii

Oficialul din Copou dezaprobă și noul sistem cu 14 echipe propus astăzi. „Nici sistemul cu 14 echipe nu e bun pentru România, în opinia mea. O țară cu 20 de milioane de locuitori și care vrea fotbal ar trebui să aibă mai multe echipe în Liga I. În plus, fotbaliștii români ar avea foarte mult de suferit. Gândiți-vă că prin micșorarea numărului de echipe vom pierde peste 100 de jucători români în prima ligă. Vom asista la un exod masiv al jucătorilor români în străinătate”, a declarat Florin Prunea.

Prunea s-a referit și la noua modalitate de împărțire a banilor din drepturile TV: „Nu pot să spun deocamdată dacă va fi bună sau nu această decizie. Trebuie să văd mai întâi ce bani ni se cuvin nouă, ca echipă nou-promovată”.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2014, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă