Coroian: „Am fi meritat să câștigăm. Cu ASA și Olimpia sperăm să remediem ce am stricat la Reșița”

Marius ANGHEL 30 Mar. 2014, 16:14 Campionat
Coroian:**

Gloria Bistrița a capotat la Reșița, într-un duel care pe care cu Metalul, în etapa a 20-a a Seriei 2 din liga secundă, ratând astfel șansa relansării spre play-off. În urma acestui rezultat, echipa bistrițeană a coborât pe poziția a 7-a, care duce în play-out. Mai sunt două meciuri din sezonul regulat, capitale pentru Gloria: cu ASA Târgu Mureș, sâmbăta viitoare la Bistrița, și Olimpia Satu Mare.

Gloria Bistrița a disputat, în etapa a 20-a a Seriei 2 din Liga a II-a, în deplasare cu Metalul Reșița, primul meci de foc din seria ultimelor trei înainte de verdictul sezonului regulat. În tribune s-a aflat și noul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, care la final l-a remarcat pe tânărul Alin Țegle de la Gloria.

Gazdele au deschis scorul în minutul 6 prin Adrian Stoica, lovitură de cap din colțul careului mic și au stabilit scorul pauzei, 2-0, în minutul 44, când Laurențiu Breșneni l-a învins pe Albuț din 6 metri după o centrare a lui Oprița. Gloria și-a revenit din pumni imediat după pauză și a redus din handicap în minutul 47. Chițu a bătut scurt un corner de pe stânga, Sănmărtean a centrat în careul mic iar Marius Curtuiuș a reluat cu capul la colțul lung.

Respectând nefasta tradiție a ultimelor jocuri, în minutul 65 echipa bistrițeană a rămas iar în zece oameni, după ce a portarul Albuț a văzut cartonașul roșu pentru un fault comis la 30 de metri de poartă. Egalitatea numerică s-a restabilit însă patru minute mai târziu, reșițeanul R. Cristian fiind și el eliminat. Tabela a rămas nemodificată până la final: 2-1 și Gloria rămâne cu un singur succes în 2014, cel din etapa trecută cu FC Universitatea Craiova, retrasă între timp din campionat.

Soarta „vampirilor” se decide în două săptămâni: vor juca în play-off-ul pentru promovarea în Liga I, unde au un punctaj bun, sau în play-out-ul pentru evitarea retrogradării, unde se află pe penultima poziție.

Declarații după meci

Remus Vlad (director tehnic Gloria Bistrița): „Am avut asistență oficială la cel mai înalt nivel din partea FRF, președintele Răzvan Burleanu, împreună cu Marcel Pușcaș și Aurel Țicleanu din echipa sa de colaboratori. A fost un joc echilibrat, în sensul că Metalul Reșița a avut prima repriză, noi am avut repriza a doua. Din păcate s-au comis niște greșeli personale, făcute de jucători cu experiență, și pe fondul lor am primit cele două goluri. Deocamdată, nivelul de exprimare nu corespunde cu obiectivul dorit, promovarea în Liga I. În ultimele etape am fost taxați cu o serie de eliminări, aproape la fiecare meci am avut unul sau doi jucători eliminați. Al doilea obiectiv al nostru este acela de a construi o echipă tânără, cu elemente locale. Ne dorim în continuare să ajungem în play-off. E nevoie și de alte condiții financiare, de jucători de valoare, Liga I e cu totul alt nivel. Meciul următor, cu ASA Târgu Mureș, e decisiv pentru noi, nu numai pentru play-off. Privim cu mare atenție acest joc, chiar cu îngrijorare”

Cristian Coroian (antrenor principal Gloria Bistrița): „E normal să fim supărați. Am pierdut un meci foarte important pentru noi, după un joc bun, în special în a doua repriza, pe care cred că am fi meritat să-l câștigăm. Am avut o primă repriză mai slabă, în care am primit două goluri. A fost o teamă de a nu primi gol, nu pot să-mi explic. Cam în toate meciurile se întâmplă la fel, o teamă de rezultat, de obiectiv, începem să jucăm abia după ce luăm gol sau în repriza a doua. În partea a doua, deși am înscris repede, n-am reușit să-l dăm și pe al doilea. Cei care au intrat în locul jucătorilor suspendați nu s-au ridicat la nivelul acestora. Asta este situația, mergem mai departe, avem un program greu, cu ASA Târgu Mureș și Olimpia Satu Mare, unde sperăm să remediem ce am stricat la Reșița. Șanse de promovare au toate echipele care intră în play-off, CSU Craiova, Râmnicu Vâlcea și Târgu Mureș au un plus, multe puncte adunate și loturi mai valoroase. Este posibil orice în play-off”

Sursa: Timp online

Marius ANGHEL 30 Mar. 2014, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă