La această oră, clubul UTA nu a obținut licența pentru Liga 1 și, teoretic, nici nu ar mai avea nevoie de ea atâta timp cât nu mai are nicio șansă să se claseze pe un loc promovabil. Însă, „oficialii” din Calea Aurel Vlaicu au făcut eforturi mari să treacă examenul la Comisia de Licențiere, doar că au întâmpinat dificultăți neprevăzute la Finanțele arădene. Patronul echipei chiar susține cu subiect și predicat că șeful instituției, Marius Drăgănescu, a fost rău intenționat, respingând cererea de reeșalonare a datoriilor depusă de conducerea „Bătrânei Doamne”.
Adrian Marțian chiar a povestit pe larg ce a pățit cu dosarul depus la Finanțe. „Când aflat de suma pe care UTA o datorează la Stat, adică 200 de mii de euro, valoarea unei mașini bune, eu am vrut s-o achit cu banii jos. Eu mă știu cu garanții, nu am luat leasing, nu am rate în bancă, nu mă pricep la dinastea. Dar, Giovanni (n.a. Catanzariti) a spus să facem eșalonare și am ales calea asta. Și, am făcut totul ca la carte, așa cum ne-au spus cei de la Finanțe. Am lucrat cu specialiști din Arad, într-o lună de zile am completat de mai multe ori dosarul și când totul părea ok, am fost întorși din drum de șeful de la Finanțe. A cerut contraexpertiză, că el nu-și asumă riscul să dea hârtia de eșalonare. Chiar dacă ești director de bancă și cineva vrea credit nu ai cum să faci tu evaluare. Experții fac asta, ei își asumă responsabilitatea dacă au greșit. Dar, un om care nu a ajuns pe forțele sale profesionale acolo ne-a pus piedici chiar înainte cu o zi de a depune dosarul de licențiere. Nu mă ajuta pe mine, Marțian, ci clubul UTA. Ne dădea hârtia necesară la licențiere dacă nu era rău intenționat și-i mai aduceam toate garanțiile din lume. Personal, cred că s-a dorit să ni se pună bețe în roate. Am auzit că -sa spus că dacă nu eram din Cluj ni se dădea hârtia”, consideră Marțian, care – totuși – mai are timp să obțină celebrul act de la Finanțe pentru a completa dosarul de licențiere până pe 29 mai.
Însă, omul de afaceri clujean este aproape convins că autoritățile locale nu sunt interesate de bunul mers al lucrurilor la gruparea emblemă a orașului. Dimpotrivă. „Noi încercăm să facem ceva frumos la UTA, să construim un club solid, dar ne simțim încurcați de autorități. Din câte văd eu sunt mai mult piedici decât binevoință. Iar ziariștii critică pe cine nu trebuie, iar pe alții îi fac mari , când realitatea în orașul acesta este alta. UTA e brandul Aradului, a făcut orașul cunoscut în Europa și chiar dacă acum nu e la un nivel înalt nu merită să fie tratată așa. Părerea mea este că pe unii nu îi interesează chiar deloc acest club și vor mai degrabă să-l distrugă, în loc să-l ajute. UTA nu are datorii de zeci de milioane de euro, ci doar 200 sute de mii, dacă autoritățile doreau ca noi să obținem eșalonarea azi o aveam. Mai ales că am făcut totul ca la carte, conform specialiștilor în astfel de chestii”, a mai afirmat Marțian. Chiar dacă Gheorghe Constantin a intervenit și a spus că nu e cazul să se insiste pe un așa-zis conflict cu oficialitățile locale, fiindcă, din punctul său de vedere, nu există așa ceva, Adrian Marțian nu s-a lăsat bătut: „Dacă nea” Costică crede asta, eu cred altceva. Vă spun mereu ce simt și văd că lucrurile nu sunt ok”.
În fine, s-a abordat și subiectul noii arene, pe care, recent, primarul orașului a spus că o va finaliza în trei ani de zile. Licitația pentru desemnarea constructorului ar urma să se facă în luna iunie, pentru ca lucrările propriu-zise să demareze în septembrie. „Cât? Trei ani? Păi nu atâta a durat și construcția Arenei Naționale și are 50 de mii de locuri? În fine, nu sunt atât de bătrân și dacă nu ajung unde e Gigi (n.a. Becali), o să fiu aici când e gata stadionul nou. Important e să facă odată acest stadion pentru oraș și publicul minunat de aici. Noi facem tot ce ține de noi pentru ca UTA să intre mereu cu capul sus pe stadionul nou”, a mai comentat Adrian Marțian.
Sursa: Sport Arad