Egalul ce nu avantajează nicio echipă!

Marius ANGHEL 08 Apr. 2013, 10:50 Campionat

La capătul unui meci de luptă, desfășurat pe un teren greu, în urma ploilor căzute în ultima perioadă, echipa orădeană FC Bihor a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa vâlceană Damila Măciuca, în cadrul etapei a XX-a a Ligii a II-a.

Deși și-a dominat clar adversarul, în special în prima repriză, formația gazdă nu a reușit să găsească drumul spre gol, fiind nevoită să se mulțumească cu un singur punct la final.

În prima repriză, elevii antrenorului Marian Pană i-a presat serios pe adversari, aceștia arareori reușind să treacă de linia de centru, numai că în fața porții nu au avut luciditate. Cea mai clară ocazie de gol a ratat-o atacantul Cristian Bud, în minutul 23, care din doar 5 metri nu a reușit să-l învingă pe portarul advers, Matache, acesta repliindu-se rapid.

În partea a doua au fost și două eliminări, ambele pentru cumul de cartonașe, mai întâi Menassel, de la oaspeți, în minutul 64, iar apoi Cristian Bud, în minutul 72, de la bihoreni.

Prima ocazie de poartă s-a petrecut în minutul 7, când Selagea a tras de la 25 de metri, din poziție centrală, însă pe lângă bara din stânga a porții lui Matache. Un minut mai târziu însă, Vasilache, tot din poziție centrală, dar de la 23 de metri, a șutat, însă tot pe lângă poartă.

O bună ocazie s-a petrecut și în minutul 28, când Florean a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul Matache a respins din vinclul colțului lung. În repriza a doua, în minutul 51, Cr. Bud a preluat la marginea careului, l-a întors pe I. Stoica și a tras puternic, dar același Matache a respins salvator de sub transversală. Un minut mai târziu, Florean a centrat din corner, Bud a preluat la 7 metri, dar a șutat într-un adversar. Mingea a sărit la Vasilache, la marginea careului, care a trimis slab pe lângă poartă.

În replică, de partea cealaltă, prima acțiune mai consistentă s-a petrecut în minutul 59, când șutul lui Negruț a fost deviat în corner. FC Bihor a revenit în ofensivă însă și în minutul 64 Florean a dus un duel umăr la umăr cu Samson până în careul Damilei, dar jucătorul oaspeților a respins în corner în ultima clipă de la 5 metri.

Imediat, Menassel a luat al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Mijlocașul a sărit la bătaie cu Bud, iar ele două echipe au format un meleu în jumătatea de teren a Damilei. În minutul 72, echilibrul numeric s-a refăcut după ce Bud a luat și el al doilea galben, în urma unui fault asupra lui Ionuț Stoica.

Prelungiri fără succes

În prelungiri, în minutul 90+2, Eduard Stoica a luftat la o respingere în propriul careu, Pușcaș, intrat în locul lui Vasilache, a recuperat și ciocnindu-se de doi adversari a cerut penalti, însă arbitrul a lăsat jocul să continue.

Chiar în final, în minutul 90+3, 2 Damila s-a apărat cu toată echipa în propriul careu, orădenii au atacat haotic însă, iar Florean a căzut după duelul cu Samson, obținând o ultimă lovitură liberă la 25 de metri, din lateral stânga. Aceasta a rămas fără rezultat, așa că FC Bihor a încheiat la egalitate acest joc, pierzând două puncte care s-ar putea să o coste mult la finalul campionatului.

De la FC Bihor a lipsit în acest joc, mijlocașul Ovidiu Mihalache, care a părăsit echipa, acuzând anumite nemulțumiri, după cum a declarat antrenorul Marian Pană.

În clasament, cele două echipe, Damila și FC Bihor, rămân pe locurile IV și V, cu câte 25 de puncte, aflându-se acum la 6 lungimi de liderul, Corona Brașov.

FC Bihor – Damila Măciuca 0-0

Pogacsics – Coroian, Fl. Lazăr, Tînc, Vădrariu – Florea (cpt.), Selagea, Vasilache (min. 87 Pușcaș), Tîrnăcop – Mărkuș, Bud. Antrenor: Marian Pană

Matache – Samson, Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Ed. Stoica – Bărbulescu, Menassel – Ad. Popa, Lircă (min. 55 Melcea), Codin (min. 86 B. Geantă) – Negruț (min. 61 A. Voinea). Antrenor: Claudiu Niculescu

Text și foto: eBihoreanul

Marius ANGHEL 08 Apr. 2013, 10:50 Campionat
Pe aceeași temă