Severinul vrea să mai importe o echipă: „Căutăm un loc în Liga a II-a”

Mihai Andries 23 Dec. 2013, 15:00 Special
Severinul vrea să mai importe o echipă:** „Căutăm un loc în Liga a II-a

Rămas fără nicio echipă în ligile naționale, Mehedințiul ar putea reveni din sezonul următor pe harta fotbalului românesc. Pentru cât timp, nu se știe. Cert e că viceprimarul municipiului Drobeta – Turnu Severin, Marius Screciu, a anunțat că vara viitoare vrea să reînființeze echipa locală direct în Liga a II-a, doar că lotul va fi format numai din jucători mehedințeni.

„Vrem ca sezonul viitor să reînființăm echipa de fotbal locală. Încercăm să găsim o soluție să o înscriem chiar în Liga a II-a, dar nu vom mai face greșeala de a aduce fotbaliști pe salarii mari. Vom miza doar pe localnici”, a spus Screciu.

Acesta nu a precizat însă după cât timp se va destrăma și acest proiect. Sub conducerea primăriei, în ultimii trei ani s-au desființat două echipe la malul Dunării. După ce FC Drobeta a fost retrasă din competiție în timpul campionatului, factorii locali au adus la malul Dunării pe Gaz Metan CFR Craiova, echipă căreia i-au schimbat denumirea în Gaz Metan Severin, iar, după promovarea istorică în Liga I, în CS Turnu Severin.

După doar doi ani de la constituire, echipa cu care autoritățile locale se făleau în campania electorală a fost lăsată de izbeliște și, înglodată în datorii, s-a desființat fără ca jucătorii să-și mai încaseze drepturile contractuale.

 

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Mihai Andries 23 Dec. 2013, 15:00 Special
Pe aceeași temă