Prahova merge la baraj cu Petrolul Teleajen

16 Jun. 2009, 22:00 Special
Prahova merge la baraj cu Petrolul Teleajen

Noua campioană a primului eșalon fotbalistic județean și, implicit, formația care va reprezenta Prahova la barajul de promovare în Liga a III-a este Petrolul Teleajen Ploiești.

 

S-a înființat în anul 1906 sub numele de Rafinăria Român-Americană! A dat de trei ori baraje pentru promovare în campionatele republicane, primul în anul 1948, următorul în 1974, antrenor Petre Burtea, iar ultimul în 1995, antrenor regretatul Noni Lindemberg

 

Echipa de unde au plecat în fotbalul mare Măldărășanu sau Pancovici, în ultimii ani, este antrenată acum de Valentin Sinescu, fost secund de liga I la Astra, dar și în Qatar (alături de Costică Ștefănescu), precum și principal în Liga a III-a, la Conpet sau Petrolistul Boldești.

 

Trupa antrenată de Valentin Sinescu (foto) a avut un parcurs perfect, din 33 de meciuri disputate a izbutit 25 de victorii, șase rezultate de egalitate și doar două înfrângeri. Mai mult, golaverajul înregistrat ne scutește de prea multe comentarii, 126 de goluri marcate și doar 14 primite. A înregistrat și cele mai mari scoruri, din ultimii ani, la nivelul Ligii A Prahova: 21-0 cu Recolta Dumbrava, și 10-0 cu AS Vălenii de Munte și CS Ceptura!

 

“Principalul nostru atu a fost liniștea la echipă, asigurată de către finanțatorul și președintele Mircea Bucur, dar și antrenamentele regulate“, ne-a declarat tehnicianul Valentin Sinescu. Același interlocutor a mai adăugat: “Mai mult, jucătorii pe care i-am transferat în această iarnă au făcut diferența. Ediția din acest sezon s-a ridicat la un nivel bun, doar ultimele cinci competitoare au făcut notă discordantă. În orice caz, fotbalul prahovean de Liga A este cu mult peste cel practicat în multe județe din țară“.
 

În lotul echipei din Teleajen se regăsesc doi jucători ce au jucat în Liga I (Laurențiu Costache, la Petrolul, respectiv Costel Ilie, la Astra), dar și foști divizionari B, precum Marian Oprea (Chimia Brazi) și C (Ionuț Filip, ex Tricolorul, Cernea, ex Chimia și Avântul Măneciu, Mihai Ene -ex AS Filipești, Bărăgan -.fost la Conpet, Metalul Plopeni)

 

Linia de clasament
1. Petrolul Teleajen Ploiești        34      26      6        2        132-14         84

 

Lot folosit în acest sezon:
Mălescu Robert Nicolae, Bădicu Dragoș Constantin, Cazan Daniel Mădălin, Panait Iacob, Zaharia Cornel, Bădu Răzvan Stelian, Răducanu Vasile, Tătuță Vlăduț Constantin, Andrei Adrian, Cernea Liviu Gheorghe, Bărăgan Gheorghe, Buduleanu Gabriel, Butoi Constantin, Copcealău Cristian, Dinu Rainar Mario, Oprea Marian, Filip Ionuț, Costache Laurențiu, Ilie Costel, Marinică Daniel, Neagu Eugen, Pripitu Cosmin Alexandru, Stăncioacă Bogdan, Stan Aurel, Mirea, Lițu Alexandru, Ionescu, Dumitrescu Andrei

 

 

Articol scris de Marian DIMA
 

16 Jun. 2009, 22:00 Special
Pe aceeași temă