Rufă somează autoritățile locale reșițene. Nealegerea uneia dintre variantele propuse de acționarul Metalului îl va îndrepta pe acesta către Tribunal

Marius ANGHEL 24 Jul. 2015, 18:48 Seria 2

Acționarul majoritar al C.S.M. Metalul Reșița S.A., Edmond Cătălin Rufă, a trimis astăzi, 24 iulie, o scrisoare de trei pagini către Consiliul Local al municipiului Reșița, asociatul omului de afaceri la echipa de fotbal, în care roagă autoritățile să aibă în vedere cele trei opțiuni, singurele după spusele sale, prin care se poate menține stabilitatea financiară, sportivă și administrativă a formației de Liga 2.

Pe scurt, cele trei opțiuni enumerate de Rufă sunt:

1. Respectarea contractului de asociere;
2. Încetarea contractului de asociere cu notificare și îndeplinire a obligațiilor financiare;
3. Preluarea tuturor acțiunilor de către Consiliul Local în schimbul a 600.000 euro net (696.000 euro brut) și a întregului pasiv al societății înregistrat la
momentul finalizării tranzacției. Plata sumei stabilite în cinci tranșe anuale egale în suma de 120.000 euro/an (139.200 euro/an brut).

În caz contrar, redând exact formularea lui Rufă din scrisoarea adresată Consiliului Local, acesta transmite: „În situația în care nu veți înțelege să optați pentru niciuna dintre variantele menționate mai sus, refuzând implicit să vă onorați obligațiile contractuale, îmi rezerv dreptul de a solicita pe cale judecătorească daune-interese pentru repararea prejudiciilor produse clubului, atât de ordin material, cât și cu privire la imaginea echipei la nivel local și național. Totodată, menționez că, refuzul dvs. de a vă îndeplini obligațiile asumate prin Contractul de asociere, produce consecinte negative directe la nivel regional și la nivelul municipiului Reșița care nu va mai fi reprezentat în compețiile de fotbal organizate de FRF, iar locuitorii nu vor mai putea beneficia de satisfacțiile oferite de rezultatele echipei pe care o susțin în toate competițiile sportive”.

AICI GĂ‚SIȚI INTEGRAL ADRESA SEMNATĂ‚ DE CĂ‚TĂ‚LIN RUFĂ‚ ȘI ADRESATĂ‚ CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI REȘIȚA

Foto: Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 24 Jul. 2015, 18:48 Seria 2
Pe aceeași temă