Robu: „Documentele solicitate de DNA vor fi căutate în arhiva Primăriei Timișoara”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2014, 13:48 Special
Robu:**

Procurorii DNA care s-au aflat, marți, la Primăria Timișoara pentru a ridica acte privind finanțarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timișoara au ieșit după aproximativ o oră din instituție, iar primarul Nicolae Robu spune că documentele cerute vor fi căutate în arhivă.

Primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu (PNL), a declarat, marți, după plecarea procurorilor DNA din sediul Primăriei, că el nu are legătură cu acest subiect și că acel contract semnat cu clubul de fotbal datează din mandatul anterior, când el nu era primar, transmite corespondentul Mediafax.

„Procurorii au fost la instituția primăriei pentru a se documenta în privința perioadei 2008-2011, când eu nu am fost primar și, drept urmare, nu am ce să vă spun pe acest subiect, privind finanțarea fotbalului. Vă rog să vorbiți cu DNA, eu nu am nicio legătură cu subiectul. Documentele solicitate de DNA vor fi căutate în arhivele Primăriei Timișoara, sunt acte din 2008”, a afirmat Nicolae Robu.

Procurorii DNA au părăsit sediul Primăriei Timișoara după aproximativ o oră.

Procurorul-șef al DNA Timișoara, Tamaș Schiffbeck, a declarat că acțiunea procurorilor a vizat ridicarea unor documente privind finanțarea echipei de fotbal FC Timișoara de către Consiliul Local.

În anul 2008, Consiliul Local Timișoara și echipa de fotbal FC Poli Timișoara au semnat un contract de finanțare prin care CL se angaja să finanțeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanțele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timișoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.

„Suma alocată de Primăria Timișoara va fi folosită pentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007”, se arăta în contractul semnat între cele două părți.

În 2009, un raport al Curții de Conturi a arătat că, din suma de bani obținută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timișoara, 150.000 de euro au fost folosiți fără a respecta legea.

Contractul avea o clauză potrivit căreia, dacă auditul intern al Primăriei constată că nu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiți altfel se returnează.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 21 Oct. 2014, 13:48 Special
Pe aceeași temă