După o iarnă zbuciumată, terminată fericit doar la mijlocul lunii februarie cu preluarea clubului de către Adrian Marțian, UTA a pornit cu un handicap de ordin fizic, dar și ce ține de omogenitatea echipei. În cele din urmă, Adrian Falub a primit o parte din întăririle solicitate, doar că nu a avut prea avut destul timp la dispoziție pentru a le integra într-un „mecanism” ce a mers ca uns la jumătatea turului. Mai mult, în primele meciuri ale primăverii, „Bătrâna Doamnă” a avut de disputat derby-uri de clasament cu Poli, Mioveni, Corona și acum Măciuca.
Tehnicianul regretă că într-un an de zile nu a avut prilejul să-și ducă elevii într-un cantonament, ceea ce s-ar fi putut întâmpla în timpul campionatului, dacă – de exemplu – ar fi avut parte de programul unei alte formații din serie. Încă de săptămâna trecută, FCM Târgu Mureș a luat pauză trei săptămâni de la meciurile pe puncte, urmând să revină pe gazon de abia pe 27 aprilie. „La Gyula, am petrecut doar o săptămână altfel decât precedentele pline de incertitudini. Nu suntem magicieni, așa că ce am pierdut în trei luni nu puteam recupera în 10-15 zile. Mi-ar fi plăcut să avem programul celor de la Târgu Mureș, să fii luat acum pauză de o lună. Am fi putut face cantonamentul ce l-am ratat în iarnă, bazat pe o pregătire bună din punct de vedere fizic și i-am fi integrat pe Supic, Kovacevic , Adofo sau Dosso. Trei săptămâni de pregătire ar fi fost aur pentru noi. Era o șansă fantastică, cu care, însă, din păcate, nu ne întâlnim. Chiar și așa, am făcut puncte importante până acum și nu vrem să ne oprim nici cu Măciuca. Suntem la promovare că am adunat puncte, dacă jucam spectaculos poate nu eram aici. Meciurile cu miză se abordează pragmatic. Suntem sus, în cărți, dar numai noi știm prin ce am trecut, cu jucători care au rămas la club nefiind plătiț de patru-cinci luni. Cu toate astea, nu ne-am dat bătuți. Când am continuat să vorbim despre promovare în toamnă sau în această iarnă, lumea râdea de noi, dar uite că se poate. Dacă băteam Maramureșul și Bihorul, azi eram promovați, numai că nu am avut și jucători care nu au rezistat presiunii”, a sunat remarca lui Falub
„Principalul” arădenilor mai recunoaște că nu a lucrat la nicio formație cu atâția fotbaliști străini. „A fost mai mult o conjunctură că am adus atîția jucători din alte țări. Aveam envoie să ne completăm lotul, iar în România nu am găsit astfel de jucători. Nu e greu să-i integrăm din punct de vedere uman, pentru că toți vorbesc engleza sau italiana, limbi cunoscute de fotbaliștii români. Apoi, noi am avut marele avantaj că am păstrat nucleul din tur. Cei care au rămas formează un grup unit, sunt jucători care se respectă mult între ei. În aceste condiții, noii sosiți se integrează mai repede, iar pentru un antrenor e mai ușor să lucreze cu fotbaliști care se înțeleg bine și în afara terenului”, mai consideră Adrian Falub.
Fostul fundaș a mai făcut și o scurtă trecere în revistă a echipelor ce speră la un loc sub soarele Ligii 1, incluzând în calcule șapte-opt formații. „Până la meciul cu Măciuca, strict pe clasament și numărul de meciuri disputate, UTA are șansa a patra la promovare. Dar, mai sunt destule necunoscute. Dacă ne gândim bine, nici Târgu Mureșul nu e scoasă din luptă. Nu s-a soluționat „cazul Corona” și nu pare a fi unul ușor, din moment ce nu s-a luat încă o decizie. Dacă Târgu Mureș și Pitești primesc câte trei puncte, ambele sunt în cărți. Mă mai uit și la etapa următoare și cred că Corona nu are meci ușor cu Mioveniul, care – la rândul ei – ar sta bine în cazul unui succes la Brașov. Mai e și Bihorul, care, însă, depinde mult de alții, dar vedeți și dumneavoastră ce nume au și ei în echipă. Din punctul meu de vedere, la ce rezultate au fost în acest debut de retur, orice e posibil până la final”, a afirmat Falub.
Sursa: Sport Arad