„Cazul Schuller” intrigă: „A fost tratat ca un sclav. Această inițiativă e profund oligofrenă!”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2013, 14:44 Special

Săptămâna trecută a consemnat o premieră în fotbalul nostru: transferul prin mica publicitate! În rubrica de anunțuri a cotidianului România Liberă a apărut un text prin care a fost scos la vânzare jucătorul Eduard Schuller.

Orice club interesat în cumpărarea lui trebuia să obțină acordul în scris al jucătorului, acord care trebuia să fie depus, apoi, la sediul administratorului judiciar.

AFAN a luat atitudine față de acest demers, pe care l-a criticat fără menajamente.

„Fotbaliștii încep să fie vânduți ca televizoarele!

Pe 12 februarie 2013, neevaluând la adevăratele dimensiuni consecințele acțiunii sale, Florinel Oprișan, administrator judiciar al clubului Unirea Alba Iulia (gruparea ardeleană este în insolvență) a difuzat un anunț prin mica publicitate, din care aflăm cu stupoare că jucătorul Eduard Schuller este scos la vânzare! Nimic diferit de modul în care ai încerca să găsești cumpărători pentru un frigider, televizor sau o garsonieră! Prin urmare, Schuller este tratat ca un sclav, fiind scos la licitație și declarat disponibil pentru cine dă mai mult și este mulțumit de calitatea mărfii.

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) nu îl condamnă neapărat pe cel care a publicat anunțul, tratând inițiativa sa drept una vădit oligofrenă, dar atrage din nou atenția asupra atitudinii abuzive pe care o manifestă în general angajatorii din fotbal în raporturile cu fotbaliștii.

AFAN a descris de multe ori situația din fotbalul românesc drept una asemănătoare cu relațiile moșier-iobag din feudalism, însă protestele publice și dezbaterile generate nu s-au tradus, din nefericire în măsuri de combatere a unor astfel de practici la nivelul Federației Române de Fotbal (FRF). Denunțăm, condamnăm și adăugăm această fistichie și inconștientă inițiativă a imaginativului Florinel Oprișan colecției de nedreptăți semnalate de AFAN și așteptăm în continuare cu interes rezolvări la nivelul regulamentelor FRF.”, se arată în comunicatul AFAN.

Marius ANGHEL 12 Feb. 2013, 14:44 Special
Pe aceeași temă