Președintele CS Mioveni a dezvăluit motivele pentru care a decis demiterea lui Marius Stoica. „Ni s-a reproșat că nu dorim promovarea, că facem tot felul de tertipuri de pe locul 2”

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 10:59 Liga 2

CS Mioveni și-a schimbat la începutul acestei săptămâni antrenorul, după primele două etape desfășurate în 2020, din care a obținut doar un punct. Aflat la conferința de presă în care a fost prezentat oficial Claudiu Niculescu în funcția de director tehnic, Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al CS Mioveni, a vorbit despre motivele care au dus la demiterea de la prima echipă a antrenorului principal Marius Stoica, cel care fusese numit în această postură din sezonul trecut, din mai 2019.

Șeful clubului din Mioveni a spus că demiterea lui Marius Stoica de la cârma primei echipe s-a făcut nu neapărat din cauza celor două rezultate înregistrate în acest an, ci mai degrabă pentru pașii greșiți făcuți în acest sezon pe teren propriu, acum doar umplându-se paharul. Totodată, jocul neconvingător a echipei a contribuit la înlocuirea sa.

Dumitru Olteanu: „S-au adăugat și aprecierile din partea presei și a publicului, care ne-au reproșat că nu dorim promovarea, că facem tot felul de tertipuri de pe locul 2, că nu avem antrenor licențiat pentru Liga 1”

Însă, Dumitru Olteanu a mai spun și că s-a făcut această schimbare și pentru a demonstra presei și publicului că CS Mioveni nu face „tot felul de tertipuri” pentru a nu promova, cât și din cauza faptului că Marius Stoica nu are licența pentru Liga 1.

„S-au făcut unele modificări la nivelul băncii tehnice, din cauza rezultatelor din ultima perioadă, în special a celor de acasă, unde am pierdut în ultima etapă din 2019 cu Timișoara, dar și acum, în primul meci din 2020, cu Viitorul Pandurii, plus alte puncte pierdute pe propriul teren. Am făcut, așa, un calcul și sunt vreo 15 puncte risipite acasă, iar pentru o echipă care vrea promovarea este mult. Spre exemplu, UTA a pierdut doar două puncte acasă, cu noi… Și nici jocul echipei nu mai este cel de la începutul campionatului, cu ocazii multe, cu goluri…

Toate acestea au dus la nemulțumiri, iar acestora s-au adăugat aprecierile din partea presei și a publicului, care ne-au reproșat că nu dorim promovarea, că facem tot felul de tertipuri de pe locul 2, că nu avem antrenor licențiat pentru Liga 1. Nu am făcut jocul altor echipe, vom face numai jocul nostru! În plus, în martie trebuie depus dosarul de licență, iar noi nu aveam antrenor cu licență, iar dacă nu făceam nicio mutare, în iunie oricum trebuia adus unul cu licență. Toate acestea au dus la această schimbare.

Marius Stoica a depus o muncă foarte bună, rămâne în cadrul clubului, cu atribuții mai mari la echipa a doua. Ne-a ajutat și l-am ajutat și noi, pentru că aici a găsit tot timpul o poartă deschisă. Decizia a fost să îl numim director tehnic pe Claudiu Niculescu și sper să facem performanță cu el pe bancă”, a transmis Dumitru Olteanu.

Marius Stoica a lăsat CS Mioveni pe loc direct promovabil

În actualul sezon, Marius Stoica (50 de ani) a condus echipa CS Mioveni în 23 de etape, în care, în 22 de meciuri, a înregistrat 10 vitorii, 8 egaluri, 4 înfrângeri, 38 de puncte și un golaveraj 36-22. Formația e clasată pe locul 2, direct promovabil, la nouă puncte sub liderul UTA și la un punct peste Rapid. Stoica e îndepărtat pentru a treia oară de la cârma primei echipe a CS Mioveni, după ce a mai condus-o în perioadele martie-iulie 2014 și octombrie 2015-aprilie 2016. În al doilea său mandat l-a schimbat chiar pe Claudiu Niculescu, care a condus echipa în perioada iulie 2014 – octombrie 2015.

Claudiu Niculescu va debuta la CS Mioveni astăzi seară, când, de la ora 17:30, pe stadionul Orășenesc, echipa dispută meciul din etapa a 24-a a Ligii 2 cu SCM Gloria Buzău (locul 11, 32 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 06 Mar. 2020, 10:59 Liga 2
Pe aceeași temă