Claudiu Niculescu, prezentat oficial la CS Mioveni: „Revin cu entuziasm și voi ajuta clubul să promoveze în Liga 1.” Ce spune despre meciul de debut cu SCM Gloria Buzău

Claudiu Niculescu, prezentat oficial la CS Mioveni:**

CS Mioveni a surprins la începutul aceastei săptămâni, când a decis retrogradarea antrenorului principal Marius Stoica de la prima echipă, fiindcă el va rămâne în cadrul clubului, și numirea lui Claudiu Niculescu în funcția de director tehnic. Înfrângerea (0-2 acasă cu Viitorul Pandurii) și remiza (1-1 la Pitești cu Campionii FC Argeș) înregistrate de echipa argeșeană în primele două meciuri oficiale din 2020 a dus la această schimbare și la instalarea în fruntea staffului tehnic a fostului atacant.

Claudiu Niculescu: „Stoica a făcut o treabă foarte bună aici, dar acum este treaba mea să continui munca lui și să rămânem pe acest loc secund”

Claudiu Niculescu a fost prezentat oficial, joi, la CS Mioveni, cu toate că revenirea sa la echipa argeșeană s-a făcut încă de luni. Antrenorul care a mai condus formația galben-verde în perioada iulie 2014 – octombrie 2015, tot în Liga 2, a acceptat această ofertă pentru a contribui la promovarea în Liga 1.

„Mă bucur că am revenit după cinci ani la CS Mioveni. Cunosc foarte bine acest club, acești oameni, am o relație foarte bună cu ei. Am acceptat în primul rând să revin, pentru că este un lot valoros aici, care a demonstrat ceva până acum. Revin cu entuziasm și voi ajuta clubul să promoveze în Liga 1. Presiunea este foarte mare. Stoica a făcut o treabă foarte bună aici, dar acum este treaba mea să continui munca lui și să rămânem pe acest loc secund. Aveam puterea asta să fim aici la finalul sezonului. M-am întors cu entuziasm și bucurie pentru oamenii pe care îi cunosc, pentru prietenii pe care i-am lăsat aici acum cinci ani”, a spus Niculescu.

Debutul său oficial se va produce vineri, de la ora 17:30, când CS Mioveni o întâlnește pe teren propriu pe SCM Gloria Buzău, în cadrul etapei a 24-a a Ligii 2. Bineînțeles, Claudiu Niculescu își dorește o victorie la revenirea la Mioveni, pentru ca jucătorii să demonstreze că primele două rezultate înregistrate în acest an au fost accidente.

„Ne așteaptă o partidă foarte grea, vineri este primul meci, unul foarte greu, și așteptăm prima victorie din acest mini-retur. Sper să reușim prima victorie și să luăm cele trei puncte importante în clasament. Asta este cel mai important. Vom face tot ce depinde de noi să ne bucurăm după meciul cu Gloria Buzău. Am văzut adversarul în meciul cu „U” Cluj. Sunt o echipă foarte bună, foarte periculoasă. Au multe puncte forte, dar ca orice echipă au și puncte mai puțin bune. Speră să profităm de punctele lor slabe. Mă gândesc să băieții pe care îi antrenez sunt toți concentrați, se pregătesc foarte bine și au dorința de a arăta că au fost doar două accidente nefericite în primele două etape. Tot lotul este disponibil, nu avem accidentați, cu excepția lui Burnea, care este nerefăcut. În rest, tot lotul este valid. Așteptăm cu foarte mare încredere meciul de mâine seară”, a mai declarat Claudiu Niculescu în cadrul conferinței de presă.

În ciuda faptului că a obținut doar un punct în primele două etape din 2020, CS Mioveni a avut noroc cu faptul că și adversarele din lupta pentru promovare au făcut pași greșiți, astfel că s-a menținut pe locul 2 în Liga 2, poziție direct promovabilă. După 23 de etape, argeșenii au 38 de puncte, cu unul mai mult decât Rapid. În runda a 24-a, CS Mioveni joacă pe teren propriu, vineri, de la ora 17:30, cu SCM Gloria Buzău (locul 11, 32 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: CS Mioveni

Pe aceeași temă