Viitorul Pandurii s-a instalat definitiv la Târgu Jiu. Lupuț: „Am venit acasă, unde ne este și locul, iar asta ne motivează și mai mult”

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a stabilit, de săptămâna aceasta, definitiv la Târgu Jiu. Motiv de bucurie pentru antrenorul Cristian Lupuț, care, astfel, a scăpat de o mare bătaie de cap, naveta. Echipa clasată înaintea etapei a 24-a pe locul 9 în Liga 2 se pregătea de obicei la Sânmartin, lângă Oradea, iar la meciurile din campionat desfășurate pe teren propriu mergea la Târgu Jiu, unde evolua pe stadionul Municipal. Cu alte cuvinte, juca tot timpul în deplasare.

Situația s-a schimbat radical de acum pentru formația cu un debut perfect de an 2020 în Liga 2: două victorii din două meciuri, cum mai are doar liderul UTA. Totuși, Viitorul Pandurii nu se antrenează în Târgu Jiu, ci la Bălești, o comună aflată la marginea orașului lui Brâncuși.

„Faptul că făceam naveta, eram mai mult pe drumuri, ne-a încurcat. Acum lucrurile s-au stabilizat. Am venit acasă, unde ne este și locul, iar asta ne motivează și mai mult. Oamenii deja au început să adopte această echipă. Iar exemplul viu este încă din tur, de la meciul cu „U” Cluj, când la stadion au venit 4000 de oameni. De săptămâna aceasta ne antrenăm la Bălești și vom juca meciurile oficiale pe stadionul central din Târgu Jiu. Am scăpat de un minus”, a spus Lupuț, care a declarat că punctul forte al grupării sale este unitatea: „Mai avem de pus la punct niște aspecte de pregătire a jocului pe linia de fund și la construcție”.

Amical cu Flacăra Horezu până la meciul cu Rapid

Cum în această etapă, a 24-a a sezonului, Viitorul Pandurii ar fi trebuit să o întâlnească pe Daco-Getica, formație retrasă din competiție din timpul turului, astfel că va sta, Cristian Lupuț își va urmări jucătorii într-un meci amical cu Flacăra Horezu, care nici ea nu va juca în acest weekend în prima etapă a returului Ligii 3, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Național Sebiș, trupă retrasă și ea din campionat.

Amicalul dintre Viitorul Pandurii și Flacăra Horezu are loc vineri, de la ora 12:00. „Nu am stabilit încă locația acestui meci. Rovinari sau Sadu, încă nu știm. Sau e posibil să îl jucăm chiar la Horezu”, a spus Lupuț.

Atenția celor de la Viitorul Pandurii se îndreaptă și spre următorul meci oficial, cu Rapid, de săptămâna viitoare. Partida e programată pentru duminică, 15 martie, de la ora 15:30, la Târgu Jiu. „Vine o echipă de tradiție, care are obiectiv promovarea. Vrem toate cele trei puncte. Noi nu avem presiune, pentru că obiectivul nostru nu este promovarea. Vom pregăti acest meci așa cum le pregătim pe toate, la victorie”, a punctat Cristian Lupu.

După 23 de etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu ocupă locul 9 în clasamentul Ligii 2, cu 33 de puncte, tot atâtea câte are și Farul, care deține însă un golaveraj mai bun.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Pe aceeași temă