Salariile fotbaliștilor au fost plătite, conform documentelor găsite la percheziție! Există suspiciunea că actele au fost falsificate

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 12:33 Liga 2
Salariile fotbaliștilor au fost plătite, conform documentelor găsite la percheziție!** Există suspiciunea că actele au fost falsificate

UPDATE 4: Polițiștii au găsit, joi, la verificările de la sediul social al clubului Sportul Studențesc, documente din care reiese că salariile fotbaliștilor au fost plătite, deși aceștia nu și-au mai primit drepturile salariale din ianuarie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliție.

Potrivit surselor citate, la sediul social al clubului Sportul Studențesc, din strada Mihail Moxa, în Sectorul 1 al Capitalei, s-au găsit înscrisuri din care reiese că salariile fotbaliștilor sunt achitate la zi, existând suspiciunea că actele respective au fost falsificate de conducerea clubului, pentru ca jucătorii să nu poată fi declarați liberi de contract de către instanțele sportive, pentru neplata drepturilor salariale.

Totodată, fotbaliștii de la Sportul Studențesc s-au plâns că Vasile Șiman i-a înșelat atunci când au semnat contractele cu clubul. Aceștia susțin că au fost puși de patronul clubului Sportul Studențesc să semneze contracte în alb, asigurându-i că perioada în care se vor afla sub contract nu va depăși doi ani. La finalul perioadei, când au vrut să plece la alte echipe, fotbaliștii au aflat că în acte erau trecute perioade mult mai lungi, de până la cinci ani, au mai spus sursele citate.

În ce privește acuzația de evaziune fiscală, sursele citate au precizat că este vorba despre o sesizare formulată de ANAF, în care s-a comunicat faptul că Sportul Studențesc nu a mai plătit impozitele pe ultimii cinci ani, prejudiciul fiind estimat la 1,6 milioane de euro.

Vasile Șiman și administratorul clubului, Elena Claudia Iordăchescu, sunt suspectați de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și fals sub semnătură privată, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Sursa: Mediafax


UPDATE 3: Contactat telefonic de ProSport, patronul Sportului, Vasile Șiman, a precizat că nu poate comenta deocamdată pe marginea acestui subiect.

„Nu pot să comentez acest subiect deoarece sunt într-un loc în care nu pot să vorbesc”, a declarat Vasile Șiman pentru ProSport.


UPDATE 2: Polițiștii fac, joi, percheziții la Sportul Studențesc din Capitală, administratorul și finanțatorul clubului, Vasile Șiman, fiind suspectat de evaziune fiscală, după ce ar fi reținut, dar nu ar fi plătit impozitele și contribuțiile pentru jucători, producând un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

Poliția Capitalei a anunțat că se fac verificări economico-financiare la o societate comercială, în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârșire de către reprezentanții firmei a unor infracțiuni de evaziune fiscală, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„În fapt, polițiștii bucureșteni au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada aprilie 2007 – februarie 2013, administratorul și finanțatorul societății comerciale ar fi reținut și nu ar fi vărsat, în termenul legal de 30 de zile de la scadență, impozitele și contribuțiile cu stopaj la sursă către bugetul consolidat al statului român, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei”, a precizat Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Surse din Poliție au declarat că persoana vizată este Vasile Șiman, administratorul și finanțatorul Sportului Studențesc.

Poliția Capitalei a precizat că a fost sesizată de mai mulți angajați ai societății „cu privire la posibile inadvertențe la modalitatea de încheiere și derulare a contractelor de prestări servicii, la plata remunerației și a primelor de joc în perioada anilor 2010 – 2012, precum și la refuzul reprezentanților societății comerciale de a plăti drepturile salariale aferente lunilor ianuarie – martie 2013”.

Verificările sunt făcute de polițiștii bucureșteni specializați în investigarea fraudelor, coordonați de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Mijlocașul Viorel Ferfelea declara, în 10 aprilie, pentru MEDIAFAX, că a formulat o plângere penală împotriva finanțatorului Sportului Studențesc, Vasile Șiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale.

„Am făcut o plângere penală împotriva lui Vasile Șiman pentru ceea ce se întâmplă la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu niște dispoziții de plată în care nu există semnătura mea și în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziții de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot și dator cu vreo mie și ceva de euro”, spunea atunci Ferfelea.

Viorel Ferfelea preciza că va trebui să se prezinte la antrenamentele echipei Sportul Studențesc până la o decizie definitivă a instanțelor sportive.

„Până nu se dă decizia definitivă, eu aparțin în continuare de clubul Sportul Studențesc, dar unde aș putea să mă antrenez, când ei nu îmi oferă nimic dintre lucrurile pe care se obligă să le respecte?! Am mai reclamat că nu îmi oferă condiții pentru antrenament, că nu mă lasă să mă pregătesc. Am făcut o plângere penală la care am adăugat actele false. El a venit cu un contract de închiriere, care nu era semnat nici de mine și nici de proprietarul la care am stat”, spunea Ferfelea.

Mijlocașul preciza că plângerea formulată de el împotriva lui Șiman va fi urmată și de ceilalți 14 coechipieri ai săi, care nu au fost lăsați să se antreneze la baza sportivă din Regie începând cu luna ianuarie.

„Gestul meu va fi urmat și de ceilalți colegi, chiar dacă vor câștiga sau nu la comisii. În afara celor 15 jucători mai sunt și alte persoane care au făcut plângere penală împotriva clubului, cei de la bucătărie, foștii angajați”, adăuga Ferfelea.

Jucătorii Sportului Studențesc au intrat în conflict cu finanțatorul Vasile Șiman din cauza restanțelor salariale pe care clubul le are față de ei.

Sursa: Mediafax


UPDATE 1: Poliția Capitalei a confirmat faptul că desfășoară o anchetă care îl vizează pe Vasile Șiman, dar autoritățile nu au putut oferi mai multe detalii.

„Este vorba despre un dosar în care patronul Sportului, Vasile Șiman, este acuzat de evaziune fiscală și uz de fals. Din câte știu acțiunea este în derulare, mai multe detalii nu pot oferi”, a declarat pentru ProSport, Emilia Mihai, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.


Polițiștii fac percheziții la clubul Sportul Studențesc, administratorul și finanțatorul clubului, Vasile Șiman, fiind suspectat de evaziune fiscală, după ce ar fi reținut, dar nu ar fi plătit impozitele și contribuțiile pentru jucători, producând un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

Pe 10 aprilie mijlocașul Viorel Ferfelea a declarat agenției MEDIAFAX, că a formulat o plângere penală împotriva finanțatorului Sportului Studențesc, Vasile Șiman, pe care îl acuză de fals în înscrisuri oficiale.

„Am făcut o plângere penală împotriva lui Vasile Șiman pentru ceea ce se întâmplă la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni în seamă în afara comisiilor sportive. A venit cu niște dispoziții de plată în care nu există semnătura mea și în care scrie că am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a băgat recurs. Cei de la club au venit cu dispoziții de plată în care, pe lângă faptul că îmi acoperă toată suma, mă scot și dator cu vreo mie și ceva de euro”, a spus Ferfelea.

În trecut, mai mulți jucători ai echipei Sportul Studențesc, printre care Dacian Varga, Viorel Ferfelea, Dean Beța și Daniel Lung, s-au plâns de problemele pe care le au cu finanțatorul Vasile Șiman. Dacian Varga a fost liderul revoltei de la Sportul, acesta vorbind despre situația sa de la echipă, dezvăluind faptul că era nevoit să semneze de fiecare dată prelungirea contractului cu Sportul atunci când urma să fie împrumutat.

Rămâi pe www.liga2.ro pentru mai multe detalii.

Marius ANGHEL 25 Apr. 2013, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă