Desființarea CSM-ului și starea fotbalului românesc l-au determinat să ia în calcul retragerea, la doar 20 de ani. Jucătorul vâlcean care vrea să devină hair-stylist

Desființarea CSM-ului și starea fotbalului românesc l-au determinat să ia în calcul retragerea, la doar 20 de ani.** Jucătorul vâlcean care vrea să devină hair-stylist

Dacă fundașul Laurențiu Petean (28 ani), fost campion cu Oțelul în 2011, a cerut rezilierea contractului cu Dacia Unirea Brăila pentru a merge la muncă în Germania și a-și „face un rost în viață”, iată că în această iarnă încă un jucător are de gând să se lase de fotbal și să se apuce de altceva.

După ce echipa sa, CSM Râmnicu Vâlcea, se va desființa în această iarnă, pas ce urmează să fie făcut după ce în ultima lună a avut activitatea întreruptă, mijlocașul stânga Radu Georgescu (20 ani) are de gând să renunțe la fotbalul profesionist, sătul de dezastrul din ligile inferioare și de nesiguranța care planează asupra acestui sport în România. Vâlceanul vrea să calce pe urmele unui fost jucător de la Damila, Grațian Smedescu, care a renunțat la fotbal și a devenit un hair-stylist cunoscut în țară.

Astfel, Radu Georgescu intenționează să se înscrie în Capitală la cursuri de hair-styling. „Am decis ca până în vară să joc acasă, la Flacăra Horezu, și sper să promovăm la Liga a 3-a, chiar dacă echipa este acum pe locul 3. În acest timp, voi face la București și cursuri de hair-styling. Apoi, voi vedea ce va fi, dacă voi găsi echipă de Liga a 2-a, poate voi continua cu fotbalul. Dacă nu, îmi voi deschide propria frizerie. Îmi place această meserie”, a declarat Radu Georgescu.

În prima parte a sezonului Ligii 2, Georgescu a jucat doar 145 de minute în patru meciuri pentru CSM Râmnicu Vâlcea, lipsind o bună perioadă după ce a suferit două accidentări. Mai întâi, mijlocașul originar din Horezu a stat pe tușă după o accidentare la aductori, apoi a suferit o intervenție chirurgicală la umăr.

Jucătorii pleacă în grup de la CSM

În altă ordine de idei, situația incertă a echipei vâlcene din Liga 2 îi determină pe jucători să își caute în această perioadă alte cluburi unde să își continue cariera. Dacă Florin Costea și Mihai Dina s-au despărțit de CSM înainte de ultima etapă a anului trecut, iar Stephan Drăghici (18 ani) a fost miercuri la reunirea echipei de care aparține, CS Universitatea Craiova, același lucru l-au făcut și portarii Muțiu (21 ani) și Căbuz (20 ani). 

Vlad Muțiu s-a întors în „Ștefan cel Mare” la Dinamo, club de care aparținea, iar colegul său dintre buturi, Călin Căbuz, a revenit la FC Viitorul.

Un alt tânăr jucător care a evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea în prima parte a sezonului aflat în curs și care s-a reîntors la clubul de la care fusese împrumultat, FC Ardealul, este Nicușor Mocanu (19 ani).

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă