Vasile Maftei vede un singur „rapidist adevărat” în conducerea clubului său de suflet și spune de când s-a dorit înlăturarea lui Pancu: „În momentul ăla e ușor să scapi de el”

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 15:49 Campionat
Vasile Maftei vede un singur

Vasile Maftei (39 de ani), fost fundaș al Rapidului, nu vede cu ochi buni managementul de la formația din Liga 2, pentru care a evoluat când activa în Liga a 4-a. Acesta este de părere că singurul cu adevărat rapidist din corpul de conducere al clubului este Florin Manea, directorul sportiv căruia îi expiră în curând contractul și căruia, până acum, nu i s-a mai transmis nimic despre prelungire.

„La Rapid au rămas niște oameni care nu au nicio treabă cu spiritul Rapidului, cu istoria Rapidului. Mă uit, fac un exercițiu de imaginație, și îl văd în conducerea Rapidului pe un anume Anghelescu, Burcă, Nicolescu… Singurul care are rădăcini rapidiste e Florin Manea, în rest nu mai știu vreun rapidist adevărat. Care să știe ce înseamnă acest club. Sunt aproape de promovare, dar la ce buget au anunțat, la cum au mers lucrurile, nu cred că e în regulă”, a declarat Vasile Maftei pentru gsp.ro.

Maftei și-a spus părerea și despre demiterea antrenorului Daniel Pancu. Fostul fundaș crede că s-a dorit plecarea lui Pancu încă de când a fost numit antrenor, din sezonul de Liga 3.

„Nu am mai vorbit cu Pancu de când a fost instalat antrenor la Rapid. De atunci nu am mai avut nicio discuție. Ne-am mai văzut doar întâmplător. A rămas o răceala între noi. El are, în momentul de față, exact ce și-a dorit. Când vrei să scapi de cineva, îl pui antrenor, că e cel mai ușor să scapi de el. În momentul când Nico (n.r. – Daniel Niculae) a ieșit din acest proiect, odată cu el a ieșit și Nae Stanciu, am plecat eu, a plecat și Șumi. Cel mai ușor să faci pe cineva să plece din club, îl pui antrenor și îi dai responsabilități. În momentul ăla e ușor să scapi de el. La un moment dat era clar că nu o să aibă rezultate, atunci când echipa nu are rezultate, cine e de vină? Antrenorul”, a mai spus Maftei.

În locul lui Daniel Pancu a fost numit Dan Alexa, însă ca director tehnic, deoarece postul de atrenor principal încă este ocupat atâta timp cât rezilierea cu Pancu nu se produce.

În acest moment, după 24 de etape desfășurate în Liga 2, Rapid ocupă locul 6, cu 37 de puncte, la două puncte în spatele echipelor clasate pe pozițiile 2 și 3.

Foto: George FILIP / Mediafax Foto

 

Marius ANGHEL 19 Mar. 2020, 15:49 Campionat
Pe aceeași temă