Petrolul, dezmembrată în a doua repriză pe Cluj Arena! „U” Cluj câștigă al doilea meci în acest sezon. Flavius Stoican și Marinescu au fost eliminați, Hamza – redebut trist

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 19:57 Campionat
Petrolul, dezmembrată în a doua repriză pe Cluj Arena!

După remiza de pe teren propriu cu Sportul Snagov (scor 1-1), Petrolul s-a făcut de râs și la Cluj-Napoca, în fața penultimei clasate Universitatea Cluj, formație aflată într-o situație delicată și care avea cinci înfrângeri în șase meciuri. Ploieștenii au pierdut cu 0-4 pe Cluj Arena, după o repriză a doua de coșmar, în care a încasat patru goluri și a rămas fără antrenorul Flavius Stoican și căpitanul Laurențiu Marinescu, eliminați. La revenirea pe Cluj Arena, „U” Cluj obține a doua victorie în acest sezon și răsuflă ușurată după derby-ul cu Petrolul.

Henț clar al lui Florescu, însă penalty refuzat pentru Petrolul

Prima repriză a început cu o mare ocazie pentru Petrolul, însă Ștefan Blănaru (3), singur la 14 metri central, s-a grăbit să tragă din prima și a făcut-o slab, iar Dur-Bozoancă a prins fără probleme. A urmat apoi accidentarea lui Țicu, schimbat cu Manolache (9), dar și hențul clar ca lumina zilei în propriul careul al lui George Florescu (15), însă pe care arbitrul nu a vrut să-l fluiere și să dicteze penalty.

Ploieștenii au pus presiune cu ocaziile lor, însă au suferit la șutul final și nu au fost în stare să îl învingă pe Dur-Bozoancă la nici măcar una dintre situațiile create. Blănaru (35, 39) a avut alte două mari șanse de a marca, însă s-a comportat ca un amator și a reluat de fiecare dată pe lângă, deși poarta era la doar câțiva metri în fața sa. În tot acest timp, clujenii abia au ieșit din propria jumătate, astfel că de ocazii la poarta lui Cezar Lungu nici nu poate fi vorba.

Atitudini inversate între echipe după ieșirea de la vestiare

De la vestiare, cele două echipe au ieșit complet diferit, de parcă acolo s-ar fi întâmplat ceva. Clujenii au ieșit cu altă atitudine și au început să controleze jocul. Și au și marcat la primul lor șut pe poartă, expediat de Cristian Gavra (51), după ce a rămas pe picioare dintr-un duel aerian cu Sîrghi.

Floican și Marinescu, trimiși în tribune. Petrolul, ridiculizat

Petrolul n-a avut replică după gol, ba chiar Laurențiu Marinescu (72) și-a regăsit forțele chiar în propriul careu, acolo unde l-a busculat pe Rafa Miranda, după ce acesta îi dăduse printre picioare lui Sîrghi, iar arbitrul a disctat penalty. A fost faza la care Flavius Stoica (74) a fost eliminat pentru proteste, la semnalizarea arbitrului de rezervă, iar după minute bune în care n-a vrut să părăseacă terenul, George Florescu (76) a marcat fără probleme de la punctul cu var.

Imediat după reluarea jocului, căpitanul Laurențiu Marinescu (78) a avut o altă intrare haotică asupra lui Rafa Miranda, a văzut al doilea cartonaș și a fost eliminat.

Petrolul a devenit apoi pradă ușoară, iar Carol Taub (85) și Florin Burghele (90+1) au mărit diferența și umilința pentru prahoveni la 4-0, după ce defensiva condusă de Racu și Sîrghi a mai gafat de două ori.

S-a terminat 4-0 pentru „U” Cluj, care la primul meci de pe teren propriu, pe Cluj Arena, cu spectatori, în acest sezon, obține al doilea succes și dă semne de revenire. Momentan, cu 6 puncte, urcă pe locul 15, neretrogradabil, însă poate pica din nou mâine în zona roșie. În schimb, Petrolul cedează în fața penultimei clasate și intră într-o criză în care singură s-a băgat. Cu 11 puncte se află pe locul 9.


 

Universitatea Cluj joacă pentru prima dată în acest sezon pe Cluj Arena cu prilejul derby-ului cu Petrolul, programat astăzi, de la ora 18:00, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, și o face cu spectatori în tribune. Până acum, în precedentele două jocuri de acasă, „studenții” au jucat la Târgu Mureș, fără spectatori.

„U” Cluj traversează o situație delicată în acest debut de sezon, după șase meciuri având cinci înfrângeri și o victorie, iar cu cele trei puncte acumulate se situează pe penultima poziție în clasamentul Ligii 2. Astăzi, de la ora 18:00, are un joc greu cu Petrolul, una dintre contracandidatele la promovare, echipă care vine după un rușinos 1-1 obținut acasă cu ultima clasată Sportul Snagov. În derby-uri însă, motivația este altfel, iar astfel de situații de criză sunt date uitării.

Adrian Falub: „Jucătorii din Portugalia nu știu cum e să îi aibă alături pe suporterii noștri

În conferința de presă premergătoare meciului cu Petrolul, Adrian Falub a vorbit aproape o oră despre situația la zi de la Universitatea. Managerul sportiv a criticat tactica aleasă de conducători în vară, de a merge pe mâna unor impresari care au umplut lotul de jucători străini și au renunțat la majoritatea celor care au realizat, totuși, performanțe în sezonului trecut.

Despre revenirea pe Cluj Arena, Adrian Falub vede avantaje și dezavantaje în acest lucru. Avantaj pentru că statistica îi e favorabilă echipei când a jucat acasă pe această arenă. Dezavantaj pentru că nu știe cum se vor prezenta jucătorii străini cu publicul lui „U” Cluj în spate.

„E un avantaj, categoric, deoarece statistica arată că ai pierdut foarte puține meciuri pe Cluj Arena, și pe acelea din întâmplare. Dar să nu uităm că există jucători care nu au evoluat cu publicul lui „U” în spate. Cei din Portugalia nu știu cum e să îi aibă alături pe suporterii noștri. Sper ca presiunea existentă în acest moment la echipă să nu își pună amprenta asupra băieților. Aceasta este realitatea, iar oamenii trebuie să înțeleagă că avem nevoie de sprijinul lor, nu de tensiune. Nu doar la partida cu Petrolul, care este prima cu spectatori după suspendare, cât și la cele care vor urma”, a mai spus Adrian Falub.

George Florescu: „Cred, totuși, că nu aceasta este adevărata față a Universității”

Clasarea pe penultima poziție pune presiune mare pe Universitatea Cluj, însă altă variantă în afară de victorie nu este luată în calcul de unul dintre veteranii echipei, George Florescu.

„Cu siguranță, meciul cu Petrolul rămâne un derby. Sunt două echipe cu tradiție, cu mulți suporteri, dar situația noastră din clasament e grea. Cred, totuși, că nu aceasta este adevărata față a Universității, cu toate că am pierdut cinci partide din șase. E adevărat că avem probleme de lot, însă, chiar și așa, trebuie să tratăm fiecare întâlnire la victorie. La Călărași s-au văzut îmbunătățiri în ceea ce privește jocul. Am reușit să marcăm două goluri în deplasare, iar atunci când se întâmplă asta, de regulă obții cel puțin un punct. Nu a fost să fie. Toată lumea și-a dorit, am avut o altfel de agresivitate, am avut contraatacuri foarte bune. Puteam să marcăm mai mult, dar, până la urmă, am pierdut. De acum, ne concentrăm pe partida următoare, cea cu Petrolul, pe care suntem obligați să o câștigăm”, a spus, citat de fcuniversitateacluj.ro, Florescu.

Căpitanul Dorin Goga nu va juca împotriva Petrolului, fiindcă e în perioada de refacere după contractura suferită etapa trecută, și transmite suporterilor că ieșirea din criză se poate realiza numai cu liniște și răbdare.

Clujenii au desfășurat precedentele două întâlniri de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii (3-0) și SCM Gloria Buzău (0-2), la Târgu Mureș, fără public. Totul din cauza suspendării primite din partea FRF ca urmare a incidentelor de la barajul cu FC Hermannstadt, dar și a faptului că pe cea mai mare arenă din Cluj-Napoca a avut loc festivalul Untold, iar gazonul a avut nevoie de o perioadă de timp pentru refacere.

Jucătorii de la Petrolul s-au ales cu salariile blocate după remiza cu Snagovul

Și la Petrolul sunt apele tulburi după egalul înregistrat pe teren propriu, luni seară, 1-1 cu ultima clasată din Liga 2, Sportul Snagov. Miercuri, la Ploiești, a avut loc o ședință a Comitetului Director, în care s-a decis ca jucătorilor să le fie blocate salariile până când echipa va urca pe podium. S-a hotărât să se apeleze și la un psiholog, în speranța unei deblocări mentale rapide pentru jucători, deoarece se crede că acesta este singurul motiv al rezultatelor realizate până acum, două egaluri și o înfrângere în șase meciuri.

În plus, jucătorilor li s-a transmis că nu vor mai avea colegi noi și că vor fi monitorizați pentru evoluțiile pe care le vor avea în această primă parte a sezonului. La iarnă se va trage linie și se va renunța la trei-patru dintre componenții lotului și vor fi făcute alte noi achiziții în locul acestora.

„Lupii” au plecat de ieri, pe calea aerului, către Cluj-Napoca, după ce, dimineață, au efectuat un ultim antrenament la Ploiești. Flavius Stoican a optat pentru un lot de 20 de jucători, în care nu se regăsesc Ionuț Cioinac, suspendat după cartonașul roșu văzut în meciul de luni, Walace da Silva, Mădălin Mihăescu și Bogdan Gavrilă, toți trei accidentați. Va fi, în schimb, apt de joc atacantul tunisian Hamza Younes, situația sa fiind rezolvată pe parcursul acestei săptămâni, așa încât fostul golgheter al Petrolului ar putea redebuta, cu această ocazie, în tricoul „galben-albaștrilor”.

În sezonul trecut, „U” Cluj a învins-o cu 3-2 pe Petrolul pe Cluj Arena, ploieștenii reducând în prelungiri proporțiile umilinței, când a marcat de două ori. În acel meci în care aproximativ 6.300 de spectatori au fost în tribune au marcat Octavian Ursu (13), Dorin Goga (49, 51), respectiv Nini Popescu (90+1) și Claudiu Herea (90+4). În afară de Goga, ceilalți trei jucători nu mai sunt în loturile echipelor lor. Apoi, în retur, în fața a 10.000 de spectatori, Petrolul a câștigat cu 1-0 jocul de pe „Ilie Oană” cu „U” Cluj, Robert Moldoveanu (28), reușind atunci o super-execuție.

După șase meciuri jucate în șapte etape, „U” Cluj ocupă penultimul loc în Liga 2, cu 3 puncte, după ce a înregistrat o victorie și cinci înfrângeri. Petrolul se află pe poziția a 7-a, cu 11 puncte, tot din șase jocuri.

Meciul de pe Cluj Arena, programat astăzi, de la ora 18:00, va fi arbitrat de centralul Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe) și asistenții Stelian Slabu (Brașov) și Adrian Vornicu (Iași); Rezervă este Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare), în timp ce observatori au fost delegați Bogdan Zanfirescu (Botoșani) și Teodor Biriș (Hunedoara).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–º„U” Cluj: Dur- Bozoancă – R. Takacs, Kay, Art. Crăciun, Berci – Rafa Miranda (Inacio Miguel 82′), G. Florescu (cpt.), Dican, Taub – Gavra (Nic. Pîrvulescu 61′), Al. Pop (Burghele 87′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Andre Ceitil, Vl. Mihalcea, Telcean
Antrenor: Adrian Falub

â–ºPetrolul: C. Lungu – Bărboianu, Racu, Sîrghi, Țicu (Ant. Manolache 9′) – Al. Munteanu (Gab. Deac 60′), D. Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.), I. Stoica – Arnăutu, Blănaru (Y. Hamza 78′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – M. Bratu, Al. Zaharia, Șaim Tudor
Antrenor: Flavius Stoican
Eliminat: Flavius Stoican 74′ (roșu direct), Laurențiu Marinescu 78′ (cumul de cartonașe galbene)

â–ºMin 90+5  Final de partidă pe Cluj Arena. „U” Cluj câștigă cu 4-0 după o primă repriză foarte slabă, în care a fost iertată și de un penalty, și o a doua senzațională, în care a marcat de patru ori. Antrenorul Flavius Stoican și mijlocașul Laurențiu Marinescu au fost eliminați de la Petrolul

â–ºMin 90+1  4-0 Florescu recuperează mingea în fața careului, după ce Sîrghi l-a deposedat acolo pe Pîrvulescu, îi pasează în dreapta, în careu, la Florin Burghele, care înscrie la colțul lung, pe sub Cezar Lungu

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu doar patru minute de prelungire. Doar atât a fost întrerupt jocul la faza eliminării lui Flavius Stoican

â–ºMin 87 Iese Alexandru Pop și intră Florin Burghele

â–ºMin 87 Petru Racu primește și el cartonașul galben după ce îl faultează în flanc pe Pîrvulescu

â–ºMin 85  3-0 Carol Taub marchează cu latul din 6 metri în stânga lui Lungu, după o acțiune a lui Pîrvulescu în stânga careului și o pasă la colțul scurt

â–ºMin 82 Iese Rafa Miranda și intră Inacio Miguel

â–ºMin 78  Laurențiu Marinescu îi pune o talpă lui Rafa Miranda pe șold și primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. younes Hamza preia banderola de căpitan

â–ºMin 78 Iese Ștefan Blănaru și intră Younes Hamza

â–ºMin 76 2-0 Meciul se reia după minute bune în care Stoican a protestat, George Florescu bate penalty-ul slab, în dreapta, pe jos, însă îl învinge pe Lungu, care plecase în partea opusă

â–ºMin 74  La indicațiile arbitrul de rezervă, centralul îi arată cartonașul roșu arbitrului Flavius Stoican. Antrenorul nu înțelege pentru ce și face semne către proprii jucători să vină la marginea terenului. Stoican intră pe teren și cere explicații

â–ºMin 72  Rafa Miranda îi dă mingea printre picioare lui Sîrghi și pătrunde în careu, iar Laurențiu Marinescu vine tare din spate și îl doboară pe portughez. A fost umăr la umăr disproporțional, iar arbitrul dictează penalty și cartonaș galben. Sergiu Arnăutu primește și el cartonașul galben pentru un fault dintr-o fază anterioară

â–ºMin 69 Taub scapă în stânga careului, trage din 10 metri, însă Lungu salvează din postura de unu la unu

â–ºMin 67 La stadion a ajuns și grosul suporterilor Petrolului veniți de la Ploiești

â–ºMin 66 Miranda trage mult în dreapta din colțul terenului. Clujenii și-au revenit miraculos după pauză și domină partida, după ce în prima parte abia ieșea din propria jumătate. Petroliștii nu joacă nimic, deși sunt conduși

â–ºMin 61 Iese Cristian Gavra, accidentat, și intră Nicolae Pîrvulescu

â–ºMin 60 Iese Alexandru Munteanu și intră Gabriel Deac

â–ºMin 55 Kay primește și el cartonașul galben după ce îl faultează din spate pe Ianis Stoica

â–ºMin 51 1-0 Mingea ajunge în jumătatea adversă, Florescu deviază cu capul dintr-un duel aeriant, Cristian Gavra rămâne în picioare după duelul tot la cap cu Sîrghi și trage din 22 de metri la colțul lung, învingându-l pe Cezar Lungu la primul șut al clujenilor pe spațiul porții în acest meci

â–ºMin 51 Munteanu preia la 20 de metri ușor lateral dreapta și trage, iar Dur-Bozoancă reține

â–ºMin 47 Artur Crăciun îl faultează din spate, în stânga careului, pe Ianis Stoica și primește cartonașul galben. Intervenția, una care nu a avut nicio treabă cu mingea, merita mai mult de cartonașul galben

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1 Pauză. „U” Cluj și Petrolul sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză în care ploieștenilor li s-a refuzat un penalty, iar Blănaru a avut două mari situații de gol. Clujenii nu au avut niciun șut pe poartă, ba chiar au ieșit cu greu din propria jumătate

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu un minut

â–ºMin 42 Stoica pătrunde în careu pe stânga, trage la colțul scurt, Dur-Bozoancă respinge în față, acolo unde ajunge Sîrghi, care intră prin alunecare, însă portarul a revenit și a prins. Sîrghi se lovește cu capul te tibia lui Kay și exagerează că a fost lovit

â–ºMin 40 La cornerul bătut din stânga, Racu e doborât în careu, mingea e respinsă în sus, Sîrghi urmărește să sară la cap, însă Rusandu fluieră imediat fault în atac, deși petrolistul n-a făcut nimic, iar Dur-Bozoancă a fost blocat chiar de Kay, propriul coechipier

â–ºMin 40 Blănaru avansează pe centru și trage cu stângul din marginea careului, mingea e deviată și iese în corner

â–ºMin 39 Munteanu aruncă lung dintr-un aut de pe dreapta, Arnăutu prelungește cu capul pe spate, iar Blănaru reia cu capul din 5 metri pe lângă portă, la colțul scurt

â–ºMin 35 Manolache centrează bine din stânga, Blănaru șterge mingea cu capul din fața careului mic, însă trimite slab, mult pe lângă colțul lung

â–ºMin 34 Marinescu bate prea lung o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, pe colțul lung, mingea nu e atinsă de nimeni și iese în aut de poartă. „U” Cluj nu iese de minute bune din propria jumătate

â–ºMin 33 Centrarea din cornerul de pe stânga e deviază, îl lovește pe Racu și se duce în direcția opusă, nu înspre poartă, iar apoi mingea e degajată

â–ºMin 32 Munteanu pătrunde cu mingeala picior din centru în stânga, trage pe jos din marginea careului, mingea e deviată și iese în corner

â–ºMin 25 Bărboianu centrează din dreapta, Arnăutu deviază cu capul spre colțul lung, acolo unde urmărește Blănaru, însă nu ajunge, mingea trecând destul de aproape de bară și ieșind în aut de poartă. Petrolul domină debutul de meci, în timp ce „U” Cluj n-a pus nicio problemă în careul advers

â–ºMin 15 Mingea îi pică pe mâna îndepărtată de corp în careu lui Florescu, la un duel aerian cu Racu, însă arbitrul nu dă nimic, deși hențul, chiar și neintenționat, a fost clar ca lumina zilei. Balonul a sărit la Arnăutu, care a tras peste poartă din 10 metri. Petroliștii îl înconjoacă pe arbitrul Lucian Rusandu și îi cer explicații de ce nu a dat penalty

â–ºMin 9  Antoniu Manolache intră în locul lui Valentin Țicu, care dă roată la gazon cu ajutorul doctorului

â–ºMin 8 Minge trimisă în careul Petrolului, Gavra vrea să preia cu pieptul, în aer, însă se ajută și de mână și apoi trimite pe lângă. Se dă însă henț în atac

â–ºMin 6  Țicu urmărește în flancul său o minge pentru a o respinge, plonjează și genunchiul drept îi intră în gazon, iar impactul este urât. Fundașul Petrolului rămâne întins pe gazon și acuză o accidentare

â–ºMin 3 Ocazie uriașă pentru Petrolul, pe contraatac. Kay îi pasează lui Marinescu, acesta trimite la Arnăutu, care fentează cei doi adversari care îl țineau și pasează în careu pentru Blănaru, care e singur singurel la 14 metri central, iar acesta se grăbește să trimită din prima cu latul. Dur-Bozoancă plonjează în stânga sa și prinde mingea trimisă slab de atacantul „lupilor”

â–ºÎn ciuda faptului că „U” Cluj a revenit acasă, în tribune sunt foarte puțin spectatori, 2.000 cu indulgență. Petrolul nu are în acest moment galerie în tribune, fiindcă suporterii care trebuiau să vină încă nu au ajuns

â–ºMin 1 A început partida de pe Cluj Arena, prima susținută de „U” Cluj aici în acest sezon

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 19:57 Campionat
Pe aceeași temă