Remiză albă și cu SCM Gloria. Pandurii a bifat al doilea punct stagional, după un meci anost, lipsit de ocazii de gol. Bogoi: „Nu avem ritm de la mijloc în sus”

Pandurii Târgu Jiu și SCM Gloria Buzău au remizat, scor 0-0, în etapa a 6-a a Ligii 2. Meciul disputat sâmbătă dimineața, pe terenul sintetic de lângă noul stadion Municipal din Târgu Jiu, a fost unul anost, lipsit de ocazii clare de gol.

De altfel, în prima repriză, cele două combatante nu au expediat nici măcar un șut pe spațiul porții. Partea secundă a fost ceva mai animată și a debutat cu șutul lui Valentin Munteanu. Balonul expediat, de la 22 de metri, de fostul jucător de la Pandurii, din perioada în care echipa activa în Liga 1, a fost reținut însă fără probleme de portarul Mihai Cotolan. Gorjenii au replicat, în minutul 58, prin șutul juniorului Radu Filip, de la 19 metri, la firul ierbii, reținut, cu greu, în doi timp, de Relu Stoian.

Până la final, jucătorii ambelor echipe n-au mai găsit soluții în ofensivă și partida s-a încheiat nedecisă.

Bogoi: „Sunt mulțumit de compartimentul defensiv, dar de la mijloc în sus nu avem ritm de joc”

A fost a doua remiză albă pentru Pandurii, care încheiase cu 0-0 și precedentul joc de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii. Rezultatul cu Gloria l-a mulțumit pe antrenorul Adrian Bogoi. Acesta este însă dezamăgit de faptul că echipa sa suferă în continuare la finalizare.

După șase runde, Pandurii are doar două goluri marcate, în înfrângerile de la Reșița (3-1) și Pitești (2-1). „Având în vedere diferența de valoare dintre celor două loturi, este bun acest punct obținut. Adversarii au mulți jucători cu experiența Ligii 1, în timp ce noi avem jucători promovați de la juniori sau aduși de la Liga 3. Sunt mulțumit de compartimentul defensiv, dar de la mijloc în sus nu avem ritm de joc. Chiar și cei introduși în repriza a doua, care au veneau pe un fond de prospețime, nu au făcut diferența. De trei meciuri stăm însă bine. Chiar și la Pitești, am stat foarte bine în teren. Am pierdut nemeritat. Am fost peste adversari în repriza secundă, dar am primit un gol banal pe final. Acum, am stat mai bine. Așteptăm și victorii, de ce nu, chiar etapa viitoare, la Metaloblobus, o altă echipă cu jucători experimentați. Noi suntem ca o academie de juniori. Creștem jucători, iar, la un interval foarte mic, de 3-4 luni, pleacă spre alte cluburi. Avem o satisfacție din acest punc de vedere, dar, din păcate, în aceste condiții, nu putem forma un nucleu, o echipă, cu care să ne batem, în 2-3 ani, la promovare”, a declarat antrenorul Adrian Bogoi.

Oltenii, echipă de asiatici

Echipa sa a avut, în primul 11 al partidei cu SCM Gloria Buzău, un chinez (Lü Yuefeng), un sud-corean născut la Craiova (Hery Du-Ho Kim) și un japonez (Kazuki Takahashi), ultimul aflat la debutul pentru gorjeni, după ce în returul sezonului trecut a evoluat în Liga 3, la clubul patronat de Adrian Mititelu, U Craiova 1948 SA.

„A fost primul joc al lui Kazuki. A făcut o parte din pregătirea de vară cu noi, ne-am zbătut mult ca să-l legitimăm, fiindcă au existat ceva problemele la FRF, în acest sens. Am reușit de-abia zilele trecute să-l facem. Acum așteptăm mult mai mult de la el pe teren, ca și de la Lu Yufeng. Sunt jucători nou-veniți, foarte tineri, dar ei sunt un plus la echipă, ca și Kim. Trebuie să avem puțină răbdare cu ei”, a precizat Bogoi.

Săptămână decisivă pentru viitorul echipei

Acesta așteaptă și finalizarea procesului în care CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu solicită acționarilor achitarea milioanelor de lei, pe care trebuiau să le plătească în ultimii ani. Conform deciziei de anul trecut a Tribunalului Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu-Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia au de achitat 2 milioane de euro, însă Pandurii a solicitat o sumă aproape dublă. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care, zilele trecute, a amânat sentința pentru miercurea viitoare.

„De vreo trei ani nu mai suntem susținuți financiar. Am înțeles că săptămâna viitoare se finalizează procesul cu acționarii, care au de plătit milioanele neachitate în anii anteriori. Sperăm într-un verdict forabil, pentru a avea stabilitate financiară. Oricum, la nivelul lotului, până în iarnă, cu acești jucători rămânem (nr.- din cauza interdicției de a mai legitima jucători după 15 august), a conchis Bogoi.

După șase etape, Pandurii se află pe penultimul loc în Liga 2, cu doar două puncte și golaveraj 2-10. Etapa următoare, echipa gorjeană joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la București, cu Metaloglobus.

PANDURII TÂRGU JIU – SCM GLORIA BUZĂ‚U   0-0

Mih. Cotolan – P. Chiș, Oiță (cpt.), Vișan, Vasilescu – Lu Yuefeng, Trancă – Du Ho Kim (Șendroiu 72), Kazuki (D. Unguru 78), Rasoveanu (R. Filip 52) – P. Popescu
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – I. David, Nic. Cotolan, Ludovic
Antrenor: Adrian Bogoi

R. Stoian – Catană, Luptak, Ghinga, Perju (Rob. Mihalache 23, Pîrcălabu 64) – Balgiu, Nedelea, Tucaliuc – Val. Munteanu, Val. Alexandru (cpt.), Huiban
Rezerve neutilizate: Dr. Balauru – Andr. Enescu, Ceaușel, Godin, Vîlsan
Antrenor: Ilie Stan

Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj); Spectatori: 200; Arbitru: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Rezervă: Dorin Petru Voina (Reșița); Observatori: Marcel Savaniu (Brașov) și Viorel Lolea (Reșița).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă