Rapid câștigă meciul cu Buzăul, după un joc spectaculos în Regie. Jucătorii lui Daniel Pancu au revenit după ce au fost conduși de două ori și egalează inclusiv echipa de pe locul 2

Marius ANGHEL 22 Sep. 2019, 14:35 Campionat
Rapid câștigă meciul cu Buzăul, după un joc spectaculos în Regie.** Jucătorii lui Daniel Pancu au revenit după ce au fost conduși de două ori și egalează inclusiv echipa de pe locul 2

Rapid a câștigat cu 3-2 meciul de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău, în Regie, în etapa a 8-a a Ligii 2, iar echipa lui Daniel Pancu a egalat inclusiv a doua clasată din eșalonul secund, UTA. Tot 16 puncte au și SCM Gloria și CS Mioveni.

SCM Gloria a deschis scorul în Regie după doar zece minute, când Dragoș Huiban a finalizat o deviere cu capul a lui Alexandru. Însă avantajul buzoienilor nu a rezistat mult, fiindcă Cătălin Hlistei a egalat în minutul 18, după ce Sefer a centrat în fața porții din dreapta careului. Apoi, ritmul de joc s-a menținut unul alert până la pauză, însă niciuna dintre echipe nu a mai avut vreo ocazie de a marca.

În partea secundă, Valentin Munteanu (52) a profitat de o degajare lungă a propriului portar, a depășit doi fundași și a finalizat din fața lui Tătaru. Însă, din nou rapidiștii, împinși din spate de o galerie spectaculoasă, au avut puterea să egaleze rapid. Marian Drăghiceanu (58), abia introdus pe teren, a transformat o lovitură liberă din fața careului. Și ofensiva a continuat, iar răsplata a venit din piciorul lui Antonio Sefer, care a pus latul, simplu, din 5 metri, după o incursiune a lui Labeau în stânga.

S-a terminat 3-2 pentru Rapid, iar giuleștenii le-a egalat pe UTA, SCM Gloria Buzău și CS Mioveni, însă rămân în spatele acestor formații, deoarece au un golaveraj inferior. Plutonul echipelor cu 16 puncte se ocupă locurile 2-5.


 

Rapid și SCM Gloria Buzău sunt, de la ora 12:30, la București, protagonistele singurului meci programat astăzi în etapa a 8-a a Ligii 2. Giuleștenii au șansa, pentru prima dată în acest sezon, să egaleze două dintre echipele aflate pe podiumul Ligii 2, una dintre ele fiind chiar adversarul pe care îl va întâlni pe stadionul din Regie. Buzoienii au stat de două ori în acest campionat pe prima poziție, înaintea acestei runde era pe 2, iar acum a comorât pe 3, UTA devansând-o la golaveraj după succesul de la Pandurii (5-2). Alb-vișinii și-ar fi dorit să mute jocul pe stadionul Dinamo, însă nu a reușit în urma presiunilor făcute de suporterii clubului din „Ștefan cel Mare”.

Rapid are trei puncte mai puțin în acest moment față de SCM Gloria Buzău, iar în cazul unui succes pe teren propriu îl poate egala, dar are slabe șanse să-l și depășească, fiindcă echipa antrenată de Ilie Stan are un golaveraj superior. Tot 16 puncte mai au și UTA și CS Mioveni.

Daniel Pancu: „Au un mare avantaj, faptul că joacă fără presiune. Nu au drept de promovare”

Daniel Pancu spune că și-a studiat bine adversarul de astăzi și consideră că Rapid va avea un meci complicat, asta și pentru că echipa lui Ilie Stan nu joacă sub presiune, având în vedere că nu are drept de promovare, iar singurul ei obiectiv e să se mențină în Liga 2.

„Ne așteaptă un joc complicat. E, din ce am văzut eu, cea mai bună sau, dacă nu cea mai bună, cu siguranță o echipă foarte bine antrenată. E prima echipă de până acum pe care o analizez și are agresivitate în treimea adversarului, fac un presing agresiv și avansat. Pe lângă antrenor au și jucători buni și foarte buni în componență. Și, pe lângă toate aceste lucruri, au un mare avantaj, faptul că joacă fără presiune, pentru că, în momentul de față, nu au drept de promovare. Obiectivul lor e evitarea retrogradării, plus, probabil, pe lângă motivația personală de a evolua cât mai bine, jucătorii au bonusuri sau ce au, sunt lucruri mai puțin importante. Deci, ne așteaptă cam cel mai dificil joc de până acum, dar ne prind pe noi într-un moment bun spre foarte bun. Venim după un joc reușit la Pitești”, a spus Daniel Pancu la conferința de presă.

Antrenorul Rapidului spune că perioada în care le mai putea găsi scuze jucătorilor săi a trecut, astfel că de acum nu mai au nicio explicație în cazul în care nu câștigă. Inclusiv în privința sa. „I-am condiționat cinci-șase etape. Au trecut și, în acest moment, nu mai avem absolut nicio scuză, nici măcar starea gazonului. S-a terminat cu scuzele. Începând cu mine și continuând cu ei, starea gazonului nu mai contează, indiferent de suprafața pe care jucăm, locul în care jucăm, Rapid își impune stilul”, a mai declarat Pancu.

În schimb, mijlocașul Amir Jorza s-a limitat să spună că întâlnirea cu buzoienii va fi grea: „Va fi un meci greu, dar cred că, cu o evoluție cel puțin la fel de bună ca în meciul cu Argeș, îl putem face ușor și să ne impunem stilul de joc.”

Ilie Stan a văzut la jucătorii săi aceeași atitudine pe care au avut-o și înaintea meciului cu „U” Cluj

SCM Gloria Buzău este una dintre echipele care sunt privite cu teamă de adversari în acest debut de sezon, chiar dacă formația pregătită de Ilie Stan este o nou-promovată în Liga 2. Buzoienii au început cu patru victorii consecutive, obținând cel mai mare scor în acest campionat (7-0 cu Sportul Snagov) și învingând-o în deplasare pe „U” Cluj (scor 2-0), dar au dovedit și că pot fi și readuși cu picioarele pe pământ, Metalul Buzău (Liga 3) eliminându-i din Cupa României, Mioveniul bătându-i acasă (2-0) sau Pandurii ținându-i în șah la Târgu Jiu (0-0).

Ilie Stan speră ca în Regie jucătorii săi să fie mai concentrați la finalizare, singurul lucru în privința căruia încă nu este mulțumit în acest moment. „Exact cum i-am felicitat pe jucători după meciul cu Daco-Getica, pentru victorie (n.r. – ultimul adversar întâlnit, pe care l-a bătut acasă cu 2-0), așa pot să-i felicit pentru modul în care s-au implicat în perioada premergătoare jocului cu Rapid. Chiar dacă nu am fost total mulțumit de jocul echipei, pentru că am avut unele momente foarte bune, cu acțiuni frumoase, însă nu avem luciditate în fața porții, fiindcă ne dorim foarte mult. Am lucrat foarte mult la acest lucru în antrenamentele pe care le-am avut și i-am simțit pe jucători mult mai motivați și sper ca această motivație să o transferăm la meciul cu Rapid și să fim mult mai lucizi. Clar jucăm, suntem agresivi, avem atitudine, dar avem probleme la luciditate. Ne trebuie mai mult calm și personalitate în a decide ultima fază, ultimul șut la poartă, ultima pasă.

În ultimele trei zile înainte de joc le-am dat jucătorilor un program mai flexibil, să stea puțin cu familiile și apoi să se gândească la meciul de duminică. Sunt sigur că toți își dau seama de importanța acestui joc, mai ales că avem meci împotriva unei echipe de tradiție, Rapid București. Și, nu în ultimul rând, pentru noi, pentru a continua această serie bună pe care o avem și vrem să acumulăm cât mai multe puncte. Să venim cu punct sau puncte din această deplasare”, a spus Ilie Stan în conferința de presă premergătoare întâlnii cu Rapid.

Pentru acest joc, SCM Gloria Buzău are la dispoziție tot lotul, iar Ilie Stan e de părere că suprafața pe care se va juca nu are nicio relevanță. „Nu știu dacă starea terenului este atât de inpracticabilă. Am văzut câteva jocuri. Nu am văzut să nu circule mingea într-un mod normal, să sară într-o parte sau cealaltă. Pentru noi este clar că nu contează unde jucăm, fie pe Dinamo, Steaua, Rapid. Eu trebuie să transmit echipei că trebuie să avem aceeași atitudine la toate jocurile, indiferent de adversar”, a mai spus antrenorul Gloriei.

Ilie Stan a simțit la antrenamente din această săptămână aceeași motivație la jucătorii săi exact cum au avut și înaintea celuilalt meci pe care l-au avut cu un alt adversar puternic întâlnit în acest început de sezon, „U” Cluj, pe care l-au învins cu 2-0 la Târgu Mureș. „Au avut aceeași atitudine, dar parcă mult mai accentuată și mie, ca antrenor, îmi dă speranțe acest lucru. Pentru noi, în acest moment, nu contează că jucăm cu Steaua București, Daco-Getica, cu Sportul Snagov sau Real Madrid. Noi vrem ca fiecare joc să-l tratăm cu maximum de seriozitate, pentru că numai așa putem să creștem, să fim puternici de la meci la meci”, a mai declarat Ilie Stan.

Runda trecută, Rapid a trecut cu 2-0 la Pitești de Campionii FC Argeș, iar SCM Gloria Buzău a învins-o pe teren propriu, tot cu 2-0, pe Daco-Getica. Formația antrenată de Ilie Stan dă al doilea golgheter al campionatului, pe Valentin Alexandru, cu 7 goluri, acesta fiind și golgheterul echipei.

SCM Gloria Buzău are cu trei puncte mai mult, în acest moment, față de Rapid, 16 față de 13. Gazdele de azi sunt pe locul 6, iar oaspeții sunt pe poziția a 3-a.

Rapid și SCM Gloria Buzău nu s-au mai întâlnit niciodată până acum și vor fi la primul lor meci oficial una împotriva alteia.

Meciul de pe stadionul Regie, din București, programat de la ora 12:30, va fi arbitrat de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și asistenții Gabriel Sabin Stroe și Romică Bîrdeș (ambii din Pitești). Rezervă este Robert Avram (Pitești), în timp ce observatori au fost delegați Cristian Nica (Ploiești) și Dorinel Dincă (Călărași).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 8

COMENTARIUL LIVE:

â–ºRapid: Al. Tătaru – I. Voicu (cpt.), Bonnin, Mallo, Oanea – Jorza, R. Lazăr, Djuric (Drăghiceanu 54′) – Sefer, Roskopf (Labeau 66′), Hlistei (Goge 80′)
Rezerve neutilizate: Achiriloaei – Bg. Manole, Pănoiu, G. Crețu
Antrenor: Daniel Pancu

â–ºSCM Gloria: R. Stoian – Gîț (Catană 72′), Candrea, M. Ioniță, Nedelea – Luptak, Balgiu (Andr. Enescu 88′) – Tucaliuc, Val. Munteanu, Val. Alexandru (cpt.) – Huiban (Chipirliu 69′)
Rezerve neutilizate: Dr. Balauru – Vîlsan, Godin, M. Constantinescu
Antrenor: Ilie Stan

â–ºMin 90+5 Final de partidă. Rapid câștigă cu 3-2 meciul cu SCM Gloria Buzău, după ce echipa lui Ilie Stan a condus de două ori în Regie. Rapid o egalează la puncte pe Gloria, dar și pe UTA și CS Mioveni, însă, datorită golaverajelor, giuleștenii sunt pe locul 5, iar Gloria e pe 3.

â–ºMin 90+4 Labeau respinge cu capul de la prima bară mingea centrată din lovitura liberă din stânga și pericolul e îndepărtat

â–ºMin 90+3 Alexandru e ținut de Sefer în marginea stângă a careului și arbitrul dă lovitură liberă. E ultima fază a meciului

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu patru minute

â–ºMin 90   Enescu centrează din dreapta careului, Bonnin plonjează și respinge în corner. Facundo Mallo primește cartonașul galben pentru o fază anterioară

â–ºMin 88 Ultima schimbare și la Buzău. Iese Cristian Balgiu și intră Andrei Enescu

â–ºMin 87 Tano Bonnin primește și el cartonașul galben după ce îl faultează pe Tucaliuc

â–ºMin 81 Cristian Balgiu îl ține din spate pe Sefer și primește cartonașul galben

â–ºPână acum, ambii jucători introduși pe teren de Daniel Pancu au avut o contribuție importantă la goluri. Drăghiceanu a marcat, iar Labeau a pasat decisiv

â–ºMin 80 Ultima schimbare la Rapid. Iese Cătălin Hlistei și intră Petre Goge

â–ºMin 78 3-2 Labeau primește și scapă singur în stânga careului, ceantrază în fața porții, acolo unde Antonio Sefer pune latul și înscrie simplu din 5 metri. Mijlocașul se duce la galerie se urcă pe gard și arbitrul sancționează cu cartonaș galben acest gest

â–ºMin 75 Drăghiceanu trage de la 20 de metri lateral stânga în diagonală, pe jos, Nedelea ciupește balonul și îl respinge în corner. La bara a doua urca Labeau, care putea înscrie

â–ºMin 73 Oanea preia pe piept și trimite slab din drop, de la 15 metri central, pe jos, pe lângă bara din dreapta lui Stoian

â–ºMin 72 Răzvan Catană intră în locul lui Alexandru Gîț, accidentat la faultul comis de Lazăr

â–ºMin 70 Rareș Lazăr intră urât, prin alunecare, asupra lui Gîț și primește cartonașul galben. Și Cătălin Hlistei primește galbenul pentru proteste

â–ºMin 69 Ilie Stan schimbă și el. Iese Dragoș Huiban, autorul primului gol al partidei, și intră Remus Chipirliu

â–ºMin 69 Sefer bate direct pe poartă o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral stânga, însă Stoian e pe fază și prinde fără probleme

â–ºMin 68 Aproximativ 5000 de spectatori asistă la acest meci desfășurat în Regie. Jocul e spectaculos, rapidiștii având acum posesia și încercând golul care să-i aducă pentru prima dată în această partidă în avantaj

â–ºMin 66 Rapid schimbă din nou în atac. Intră Brighton Labeau și iese Matias Roskopf

â–ºDupă golul lui Drăghiceanu, Daniel Pancu s-a întors cu spatele spre jucătorii Rapidului, care se bucurau în fața galeriei, și timp de 20 de secunde a avut un monolog

â–ºMin 58  2-2 Marian Drăghiceanu, abia introdus pe teren, bate prin zid lovitura liberă de la 16 metri central și înscrie în stânga lui Relu Stoian

â–ºMin 57 Jorza este faultat la limita careului de Huiban și Candrea, iar arbitrul dă lovitură liberă

â–ºMin 56 Sefer trage din afara careului, iar mingea trece pe lângă bara din dreapta lui Stoian

â–ºMin 54 Pancu face prima schimbare. Sandro Djuric este schimbat de Marian Drăghiceanu, care revine după o accidentare

â–ºMin 52 1-2 Portarul Stoian degajează, mingea e deviată cu capul de la mijlocul terenului în față, Valentin Munteanu îi depășește în viteză pe Bonnin și Oanea și ciupește balonul pe lângă Tătaru fix în momentul în care portarul se pregătea să rețină la 14 metri central

â–ºMin 48 Sefer pasează cu pieptul pentru Roskopf, care trage din careu, însă mingea e deviată în corner. Faza fixă se întreruptă după ce Mallo comite fault în atac

â–ºMin 46 S-a reluat meciul

â–ºMin 45+1 Pauză. Rapid și SCM Gloria Buzău sunt la egalitate, scor 1-1, după o primă repriză frumoasă, cu un joc alert, însă cu puține situații la cele două porți. Dragoș Huiban, respectiv Cătălin Hlistei au marcat golurile de până acum

â–ºMin 41 Hlistei pătrunde în viteză în careu pe stânga, vrea să centreze în fața porții, acolo unde sunt doi coechipieri, însă Gîț se apără bine și respinge

â–ºMin 38 Roskopf trage slab din 15 metri lateral stânga, pe lângă poartă, la prima bară

â–ºMin 35  Alexandru Gîț pătrunde în careu pe dreapta, plonjează de lângă Mallo și arbitrul îi dă galben pentru simulare

â–ºMin 33 Mallo respinge șutul din colțul careului mic al lui Alexandru, acolo unde deviase mingea după ce lovise zidul la lovitura liberă

â–ºMin 32 Meciul are un ritm destul de alert, între cele două careuri, însă ocaziile la porți lipsesc

â–ºMin 28 Tucaliuc avansează cu mingea la picior până în marginea careului, primul șut îl lovește în mână pe unul dintre fundași, însă arbitrul face semne ca jocul să continue, apoi balonul îi revine și trage din nou în blocaj

â–ºÎn tribuna principală, Mircea Lucescu privește meciul alături de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Dinu Gheorghe

â–ºMin 21   Huiban degajează din propria jumătate și apoi îl lovește cu piciorul în stomac pe Jorza, care venise să blocheze. Arbitrul lasă faza să continue, iar apoi revine și permite medicului să intre pe teren

â–ºMin 18 1-1 Sefer trece de Nedelea în dreapta careului, pătrunde și pasează în fața porții, iar acolo Cătălin Hlistei pune latul din cădere și înscrie în stânga lui Stoian. Giuleștenii preluaseră controlul jocului după ce Gloria deschisese scorul

â–ºMin 14 Balgiu pierde mingea la 26 de metri central și îl faultează pe Jorza, care recuperase. Faza fixă e bătută direct în zid

â–ºMin 12 Atitudinea galeriei Rapidului e exemplară. A cântat încontinuu din startul partidei, iar la faza golului nu s-a clintit nicio secundă și și-a continuat să facă spectacol. O atitudine lăudabilă, una rar întâlnită în fotbalul românesc

â–ºMin 10 0-1 Centrare dintr-un corner din stânga, Alexandru aleargă la prima bară și deviază cu capul pe spate, Dragoș Huiban reia pe poartă și mingea e respinsă după linie de Tătaru, până la Robert Candrea, care o trimite în poartă din 7 metri. Asistentul ridicase fanionul însă de la șutul lui Huiban

â–ºMin 6 Echipa buzoiană are posesia în debutul acestui meci, însă nu ajunge la poarta lui Tătaru. Rapidiștii așteaptă greșeli pentru a contraataca

â–ºMin 2 Lazăr îi pasează în careu lui Roskopf, acesta pătrunde în dreapta și trage în plasa laterală a porții lui Stoian

â–ºMin 1 A început partida din Regie. Galeria Rapidului face, ca de obicei, spectacol în peluză

Marius ANGHEL 22 Sep. 2019, 14:35 Campionat
Pe aceeași temă