Pandurii, în picaj! Echipa gorjeană a pierdut și cu Metaloglobus și a rămas cu un singur succes în ultimele șapte etape. „Ceva nu facem bine. S-a scurtcircuitat ceva”

Una dintre revelațiile începutului de sezon, Pandurii Târgu Jiu, nu-și mai găsește cadența. Dacă în etapa a 8-a urcase pe podium, la doar trei puncte primul loc, ocupat la vremea respectivă de Sportul Snagov, echipa lui Adrian Bogoi a ajuns în prezent, după etapa a 15-a, pe poziția a 9-a, la 14 puncte sub liderul Chindia Târgoviște.

În ultima rundă, gorjenii au fost învinși, pe teren propriu, de Metaloglobus București. Oaspeții s-au impus cu 2-1, după ce la pauză conduceau cu 2-0.

Scorul a fost deschis, în minutul 15, de Ștefan Niculae. Din 6 metri, acesta a reluat în plasă, cu capul, balonul deviat, pe spate, de Ovidiu Herea. Peste alte 4 minute, fundașul sârb Milos Draca l-a ținut în careu pe Niculae, arbitrul a indicat punctul cu var, iar Ovidiu Herea a înscris, cu precizie. În minutul 61, George Tudoran a centrat de pe partea stângă de atac, iar sârbul Milenko Skoric, revenit pe teren după grava accidentare din luna februarie, a înscris cu capul. Până la final nu s-a mai marcat, iar Pandurii a rămas cu patru puncte în ultimele șapte etape.

Per ansamblu, jocul Pandurii –  Metaloglobus a fost unul modest, cu puține faze de poartă.

Militaru: „Ne-au surprins și adversarii cu așezarea lor”

Jucătorii gorjeni n-au putut conta pe aportul antrenorului-principal Adrian Bogoi, suspendat după ce etapa trecută, la Sâmnartin, a fost eliminat pentru proteste. Echipa sa a pierdut, cu 1-0, meciul cu Luceafărul Oradea dintr-un penalty contestat.

„Acum, atitudinea din prima repriză a fost ca la „județ”. Ne-au surprins și adversarii cu așezarea lor. Înainte jucau altceva, de când a venit domnul Popovici au schimbat sistemul. Noi am studiat jocul lor din etapa trecută, dar se pare că degeaba. Nici nu știu dacă a fost penalty, la faza de 2-0, dar nici nu mai contează asta. În repriza a doua ne-am mai revenit, dar prea târziu. Poate a contat și faptul că domnul antrenor principal Bogoi n-a putut sta pe bancă”, a spus antrenorul secund Dragoș Militaru.

„E clar că nu mai suntem cei care am fost în primele etape, deși nu văd de ce”

Acesta caută motivele pentru care echipa sa a intrat în criză: „Ceva nu facem bine. De o lună și jumătate s-a scurtcircuitat ceva. E clar că nu mai suntem cei care am fost în primele etape, deși nu văd de ce. Existau toate premisele să avem continuitate în rezultate. Suntem același lot, suntem băieți tineri, talentați. Cred însă că i-a dus valul, după ce au avut o serie pozitivă. Poate că unii se mulțumesc că sunt mai sus în clasament decât sezonul trecut și s-a instalat o stare de confort. Trebuie să ne revenim, fiindcă mai avem meciuri de jucat și meciuri grele, cu Chindia, Argeș, Cluj, Politehnica Timișoara. Noi ne-am dus pe locul 3, tot noi am ajuns în cap și tot noi trebuie s-o scoatem la capăt. Nu e o situație critică, dar trebuie să ne trezim. Am făcut lucruri bune în primele două luni și ceva nu facem bine de o lună și jumătate, asta e clar. În ultimele șapte etape am bătut doar pe Snagov. Multe lucruri nu le mai facem cum trebuie. Și nu e vorba de un meci, ci de șase. Poate și victoria cu Snagov, când am bătut echipa neînvinsă până la acel moment, ne-a făcut mai mult rău. Am arătat că putem bate pe oricine, dar, în același timp, se pare că putem pierde cu oricine. Așa s-a întâmplat și la Balotești, și la Arad și la Luceafărul și acum, acasă, cu Metaloblobus”.

Militaru ia în calcul și variantă că poate jucătorii care marcat în primele etape multe goluri sunt acum cu gândul la un transfer. S-a vehiculat faptul că Nicolae Pîrvulescu și George Tudoran ar putea ajunge în Liga 1, din iarnă. „Dacă ne mulțumim că am dat 30 de goluri, prin doi-trei jucători, nu e bine. Dacă vom fi la jumătate  clacamentului, nu mai contează câte goluri am marcat. Asta încerc să le spun băieților. Și Metaloglobus a avut sezonul trecut unul dintre golgheterii seriei și tot nu l-a luat nimeni, dacă echipa a fost la retrogradare. Trebuie să fim sus, ca să ne remarce cineva”, a precizat Militaru, la finalul jocului.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Gorjeanul
 

Pe aceeași temă