Pandurii i-a găsit deja înlocuitor lui Teja. Iencsi a lăsat-o pe Dunărea Călărași pentru a veni la formația gorjeană! E al doilea antrenor care pleacă după o singură etapă din campionat

Mircea OGLINDOIU 08 Aug. 2017, 14:42 Campionat
Pandurii i-a găsit deja înlocuitor lui Teja. Iencsi a lăsat-o pe Dunărea Călărași pentru a veni la formația gorjeană! E al doilea antrenor care pleacă după o singură etapă din campionat

Rămasă fără antrenor, CS Pandurii s-a înțeles cu Adrian Iencsi pentru preluarea băncii tehnice. Acesta a ajuns aseară la Tîrgu Jiu și a condus deja prima ședință de pregătire, în această dimineață. Marin Condescu spune că obiectivul noului antrenor îl reprezintă promovarea, iar principalul creditor al CS Pandurii a lansat și câteva săgeți la adresa lui Mihai Teja, care semnase joi seara contractul cu echipa gorjeană, iar sâmbătă, în meciul pe care fosta prim-divizionară l-a disputat la Pitești, a refuzat  să ia loc pe bancă și a stat la tribuna oficială.

„L-am găsit liber pe piață pe Iencsi, care tocmai ce-și reziliase contractul cu Dunărea Călărași. Am ajuns la o înțelegere , cu obiectiv promovarea. Trebuie ca antrenorul să vadă lotul, dar eu cred  că ne mai trebuie doar 1-2 jucători cu experiență, ca să fim mai liniștiți în privința obiectivului. E clar că nu putem aduce numai jucători de Liga I, fiindcă suntem în liga secundă acum. Oricum, nu poți joi seara să ai încredere în lot și să spui vineri dimineața că nu mai ai încredere„, a declarat Condescu.

În schimb, antrenorul Iencsi  a fost mai ponderat în declarații și a spus că nu poate garanta revenirea Pandurilor în Liga I: „Am găsit la echipă 28 de jucători, însă nu sunt toți legitimați. Cu câțiva dintre ei am lucrat, dar pe majoritatea nu-i cunosc și nu mă pot pronunța în privința lotului. E adevărat că numele Pandurii te obligă să te gândești la revenirea în Liga I, dar, trebuie să fim conștienți, că, pentru a ținti promovarea, trebuie să avem puse la punct relațiile de joc. Asta nu se poate face dintr-o dată. Ai nevoie e timp, iar noi suntem deja în plin campionat. Deocamdată, eu nu pot promite că voi face lucruri mărețe!

În această vară, Iencsi a fost, pentru câteva zile,  secundul lui Devis Mangia la CSU Craiova, după care a plecat principal la Dunărea Călărași, pe banca căreia a și stat sâmbăta trecută, în meciul pierdut cu 4-1 la Clinceni, în noul sezon al ligii secunde. Este a doua experiență ratată în liga a doua pentru Iencsi: în sezonul trecut, pe când o pregătea pe Foresta Suceava, fostul rapidist a ales să-și dea demisia după două înfrângeri consecutive.

Născut în Piatra Neamț, fostul jucător al Rapidului a mai antrenat CS Corbeanca, CS Popești Leordeni, FC Voluntari (pe care a promovat-o în Liga 2), FC Hunedoara, Sporting Turnu Măgurele, Foresta Suceava și Unirea Jucu.

După retrogradare și despărțirea de Flavius Stoican,  CS Pandurii s-a reunit, în pauza competițională de vară, sub comanda lui Ștefan  Nanu, însă fostul rapidist a părăsit echipa după doar două săptămâni. A fost adus Mihai Teja, care a pregătit echipa gorjeană timp de 3 săptămâni, după care a părăsit și acesta echipa gorjeană, nemulțumit de lotul pus la dispoziție.

Eu am venit la Pandurii să fac performanță, nu să fiu pe locul 9-10. Deși sunt niște tineri talentați în lot, nu e suficient pentru promovare. Am mai fi avut nevoie de câțiva jucători cu experiență. M-am despărțit de domnul Condescu în relații bune și îi urez succes, dar nu văd cum Pandurii ar putea ataca promovarea fără să întărească lotul. Am ceva tatonări cu o echipă din străinătate, atât, dar nimic clar. Nu m-a contactat nimeni de la Juventus București, așa cum s-a scris„, a spus, ieri, Teja.

articol scris de Mircea Oglindoiu

Mircea OGLINDOIU 08 Aug. 2017, 14:42 Campionat
Pe aceeași temă