O nouă premieră pentru campionatul Ligii 2! Unul dintre stranierii liderului Dunărea Călărași a fost convocat la națională

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 15:17 Campionat

Campionatul Ligii 2 dă în această ediție o a doua premieră pentru fotbalul românesc la acest nivel. După ce la finalul anului trecut Foresta Suceava îl trimitea la echipa națională a statului Togo pe mijlocașul Charles Acolatse (22 de ani), acum a venit rândul unei alte grupări din eșalonul secund să își lase unul dintre jucători la selecționata de seniori a unei țări din Africa.

Unul dintre stranierii liderului Ligii 2, Dunărea Călărași, a primit o adresă de convocare a lui Gaetan Michel Yann Kouakou (21 de ani), cunoscut ca Missi Mezu, la naționala statului Gabon, scrie afcdunareacalarasi.ro. Atacantul lui Dan Alexa a fost selecționat pentru a participa la ediția din acest an a Cupei Regelui Thailandei, programată în perioada 22-25 martie. Alături de Gabon și selecționata țării gazdă, Thailanda, la această competiție vor mai fi prezente și reprezentativele Slovaciei și Emiratelor Arabe Unite.

În lotul din care va face parte Missi Mezu, selecționerul spaniol Jose Antonio Camacho i-a mai convocat și pe Pierre Emerick Aubameyang (Arsenal Londra), Mario Lemina (Southampton), Lloyd Palun (Cercle Bruges) sau Didier Ibrahim N”Dong (Watford).

Gabonul va întâlni în primul joc echipa Thailandei, duelul urmând a se disputa pe 22 martie, la Bangkok, pe Rajamangala National Stadium. Dunărea nu va fi afectată de lipsa lui Missi Mezu, deoarece în perioada în care are loc Cupa Regelui Thailandei, iar atacantul e plecat, echipa nu are programat meci în Liga 2, fiindcă ar fi trebuit să o întâlnească pe Olimpia Satu Mare, însă aceasta s-a desființat.

Missi Mezu a ajuns la Dunărea Călărași la începutul lunii septembrie a anului 2017, în timpul campionatului, iar până acum a acumulat în tricoul Dunării 17 meciuri, dintre care 15 ca titular, și a marcat 4 goluri. Sâmbătă nu a jucat cu Sportul Snagov, fiindcă a fost accidentat.

Cât îl privește pe Charles Acolatse, convocarea la naționala statului Togo i-a adus un transfer în această iarnă de la Foresta la Juventus București, în Liga 1.

Mendy și Spehar au debutat la Dunărea

Altfel, cu ocazia meciului cu Sportul Snagov, câștigat cu 2-0, la Dunărea Călărași au debutat și stranierii Gaston Mendy, respectiv Dino Spehar.

Aduși în pauza de iarnă, Mendy (ex ASA Târgu Mureș) și Spehar (ex Concordia Chiajna) au evoluat sâmbătă în partida cu Sportul Snagov, bifând prima lor prezență în tricoul Dunării.

Fundașul senegalez de 32 de ani, Mendy, a fost titular și integralist acoperind flancul stâng al defensivei, în timp ce croatul Dino Spehar, împrumutat până în vară de la CFR Cluj, a intrat pe teren în minutul 75, atunci când l-a înlocuit pe Valentin Alexandru.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 15:17 Campionat
Pe aceeași temă