Petrolul nu trece de Metaloglobus pe teren propriu și face primul pas greșit în 2019. A fost un meci nebun la Ploiești, cu gafe, goluri, spectacol și trei transversale în mai puțin de un minut

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 16:02 Campionat
Petrolul nu trece de Metaloglobus pe teren propriu și face primul pas greșit în 2019.** A fost un meci nebun la Ploiești, cu gafe, goluri, spectacol și trei transversale în mai puțin de un minut

La primul meci oficial pe teren propriu în 2019, Petrolul n-a putut-o învinge pe transformata Metaloglobus, fiind condusă și încheind la egalitate, scor 1-1, un joc spectaculos, alert, cu multe ocazii și faze controversate. „Lupii” cad pe locul 4 și se îndepărtează la trei puncte de liderul Sportul Snagov.

Ploieștenii au fost pedepsiți încă din minutul 4 de fostul „găzar” Claudiu Herea. Ajuns la Metaloglobus după ce a fost dat afară de Petrolul în această iarnă, mijlocașul a profitat de gafa de începători făcută de Brînză și Pușcaș și a marcat când suporterii cântau entuziasmant. Jucătorii lui Cornățeanu s-au aruncat în atac și Malakyan a fost primul apoape de egalare, însă a ratat intercepția cu mingea lobată peste apărare de Kozoronis și Iacob a prins. Totuși, Robert Moldoveanu avea să fie creatorul fazei care a adus golul de 1-1. Atacantul adus de la Dinamo a fost luat pe sus de Andrei Lungu și centralul a acordat penalty, nu însă și al doilea cartonaș galben pentru mijlocaș, scăpându-l de eliminare.

Laurențiu Marinescu (12) a egalat fără emoții din penalty, însă jocul Petrolului n-a fost mai apoi deloc superior adversarilor care în tur i-au produs prima înfrângere din acest sezon. Ovidiu Herea (22) a avut apoi o importantă șansă de a înscrie din lovitură liberă din fața careului, dar a arătat că nu mai are sângele atât de rece ca în tinerețe și Brînză a aticipat bine și a reținut.

Încontinuu alert, cu intrări la limită, prima repriză s-a scurt rapid, spre disperarea suporterilor ploieșteni, care au cântat din tot sufletul, însă golul tot așteptat nu pica. Tot Claudiu Herea (44) a fost aproape să strice atmosfera, însă a fost bărbat și a continuat o fază la care dacă pica putea duce la eliminarea portarului, iar pasa oferită lui Robert Vîlceanu, aflat în fața porții fără goalkeeper, a fost irosită incredibil. Apoi, arbitrul a iertat Metaloglobus de eliminare, la o fază la care Negotei, jucator cu galben deja luat, a făcut henț intenționat, însă nu a văzut „roșul”. În schimb, l-a văzut Arnăutu, aflat pe bancă și care, pe drept, a vociferat la gafa centralului.

Brînză a comis-o din nou chiar în prelungiri, însă a avut noroc de această dată, după ce, ieșit aiurea din careu, a alergat în disperare pentru a prinde mingea trimisă înapoi de Sarris și a reținut-o doar pentru că aceasta a nimerit bara.

În partea a doua, cu Lungu în locul lui Brînză și Tudor Șaim în cel al lui Malakyan, pentru a îndeplini regula under, Petrolul a dat mai multă siguranță în poartă. Sarris (56) și Cazan au avut ghinion, ambii lovind transversala în decurs de cinci secunde, în timp ce pe contraatac Vîlceanu, în aceeași fază, a trimis și el în transversală, însă fusese semnalizat eronat în offside. Sarris (59), la debut, a fost aproape încă o dată de gol cu o lovitură de cap, dar și de această dată Iacob a reținut, iar la poarta adversă Claudiu Herea (62) a fost blocat în postura de unu la unu de Lungu.

Același Iacob (78) a scos din vinclu mingea șutată superb de Tudor Șaim, dar și Metaloglobus putea da lovitura dacă Ovidiu Herea (89) ar fi fost mai precis la un contraatac trei contra unu și nu ar fi pasat direct în adversar. În ultimul minut, Țigănașu (90) a pătruns în careu, a pivotat pe lângă Ovidiu Herea și a tras violent puțin peste transversală.

S-a încheiat 1-1 iar Petrolul a înregistrat primul pas greșit în acest an, căzând pe 4 și fiind acum la trei puncte în spatele liderului Sportul Snagov. De partea celaltă, jucătorii Metaloglobusului au făcut meciul vieții, au avut și noroc, fiindcă trebuiau să aibă două eliminări, și cu punctul obținut la Ploiești au făcut 25 și au urcat un loc în clasament, pe 14.


 

A sosit momentul debutului pe teren propriu în 2019 pentru Petrolul, iar echipa ploieșteană nu va avea deloc un meci ușor cu Metaloglobus, astăzi, de la ora 14:00, pe „Ilie Oană”, în cadrul etapei a 23-a a Ligii 2. Chiar dacă diferența de locuri în clasament și de puncte este una importantă, „lupii galbeni” având dublul punctelor deținute de adversari, aceasta nu va fi la fel și pe gazon. Ambele cluburi au făcut transferuri multiple în această iarnă, iar forțele s-au mai echilibrat. Dacă formația pregătită de Mugurel Cornățeanu se situează cam la același nivel, în schimb, Metaloglobus, preluată acum de Laszlo Balint, antrenorul care a transformat Snagovul în liderul Ligii 2, și-a adus câteva nume importante și se pregătește să devină o surpriză în acest retur.

Petrolul vine după succesul de la Târgu Jiu, 2-0 cu Pandurii, în care a jucat o repriză în inferioritate numerică, în timp ce Metaloglobus după succesul de pe teren propriu, cu 1-0, e drept, destul de norocos, cu FC Argeș. În lotul echipei bucureștene se află acum și trei foști petroliști: fundașii Gabriel Frîncu și Florin Plămadă și mijlocașul Claudiu Herea. Toți vor dori să demonstreze oficialilor clubului din Ploiești că au greșit când nu i-au păstrat în lot.

„Va fi un meci frumos. Trebuie să dăm o replică bună și să ne jucăm șansa. Nu mergem la plimbare la Ploiești”, a spus Florin Plămadă despre duelul cu echipa unde în prima parte a sezonului a evoluat în 15 meciuri și a reușit să înscrie un gol.

„E un meci de campionat ca oricare altul, în care sunt puse în joc trei puncte. Jucăm cu o echipă bună a campionatului, o echipă care își dorește să promoveze și, cu siguranță, nu vom avea un meci ușor. Dar ne dorim foarte mult ca duminică să facem un joc foarte bun și să câștigăm cele trei puncte. Petrolul e o echipă mare din România, cu tradiție, care își dorește foarte mult să promoveze și e clar că nu vom avea un meci ușor. Am fost și eu acolo, am petrecut șase luni la această echipă și știu că se dorește performanță”, a declarat și Claudiu Herea, care a strâns 15 meciuri în tricoul Petrolului și a marcat trei goluri.

În plus, antrenorul Laszlo Balint a întâlnit deja de două ori Petrolul în acest sezon, de pe banca Snagovului, și acum e motivat să obțină o primă victorie. Cu Sportul, Balint a încurcat Petrolul chiar la Ploiești, în prima etapă a sezonului, atunci când cele două echipe au remizat fără gol, scor 0-0. În prima rundă a returului, la Ghermănești, „lupii” și-au luat revanșa și s-au impus cu 1-0, prin golul din minutul 6 al lui Alexandru Șaim Tudor.

„Ne așteaptă o deplasare extrem de dificilă, pe terenul poate principalei favorite la promovare. Este clar că pornim cu șansa a doua în acest meci, avem un obiectiv diametral opus față de adversarii noștri, însă asta nu înseamnă că venim ca victime sigure! Știm că Petrolul este o echipă puternică, are jucători valoroși care pot decide oricând soarta unui joc, i-am analizat foarte bine, și cred că putem face o figură frumoasă, am încredere că băieții vor fi motivați de atmosfera de pe Ilie Oană, și sperăm să scoatem maxim posibil din acest meci”, a transmis și Laszlo Balint, care în vara trecută a fost dorit pe banca Petrolului, însă, în cele din urmă, șeful clubului ploieștean l-a ales pe Leo Grozavu.

Totuși, Petrolul are de luat și o revanșă personală cu Metaloglobus. În etapa a 4-a a sezonului, la București, jucătorii pregătiți atunci de Leo Grozavu cedau cu 1-0, după ce încasau un gol chiar înainte de pauză, de la Ștefan Niculae. Era prima înfrângere suferită de ploieșteni în acest sezon.

„Găzarii” vor avea și o presiune suplimentară. Vineri și sâmbătă, Chindia, Snagovul și Clinceniul și-au câștigat meciurile din această etapă și s-au distanțat din nou. Petrolul are nevoie neapărat de o victorie pentru a menține ritmul și a reveni pe podium. După desfășurarea celorlalte partide ale rundei a 23-a, Petrolul a căzut pe locul 4, cu 48 de puncte, iar Metaloglobus e pe poziția a 15-a, cu 24 de puncte.

Partida de la Ploiești, de pe stadionul „Ilie Oană”, care începe la ora 14:00, va fi arbitrată de centralul Ionuț Coza (Cernica) și de asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă este Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu), în timp ce observatori au fost delegați Petre Radu (București) și Traian Marcu (Sibiu).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 23

COMENTARIUL LIVE:

â–ºPetrolul: Brînză (C. Lungu 46′) – Borța, Sarris, L. Cazan, Țigănașu – Cr. Pușcaș – Laur. Marinescu (cpt.), Kozoronis, Malakyan (Șaim Tudor 46′) – Bg. Rusu (Arnăutu 65′), Rob. Moldoveanu
Rezerve neutilizate: – Alb. Olaru, Țicu, Bucșa, Ștefănescu
Antrenor: Mugurel Cornățeanu

â–ºMetaloglobus: Fl. Iacob – C-tin. Costache, Caramalău, Fl. Plămadă, Negotei (Șt. Niculae 58′) – Andr. Lungu, Al. Neagu – Potecea (Tomozei 58′), Cl. Herea, Rob. Vîlceanu – Ov. Herea (cpt.)(Frîncu 90+3′)
Rezerve neutilizate: Rob. Geantă – Ghenovici, Mino, Riza
Antrenor: Laszlo Balint

â–ºMin 90+4 Final de partidă. Petrolul și Metaloglobus încheie meciul la egalitate, scor 1-1, după un joc cursiv, alert, frumos, tensionat. Ploieștenii fac primul pas greșit în 2019, pe teren propriu, inadmisibil, însă în fața unui adversar care și-a dat viața pe teren și dacă o va repeta și cu celelalte contracandidate la promovare ale ploieștenilor sigur ar putea să le încurce și pe ele. Petrolul cade pe locul 4, cu 49 de puncte, în timp ce Metaloglobus face 25 de puncte și urcă pe poziția a 14-a.

â–ºMin 90+3 Iese Ovidiu Herea, care îi dă banderola lui Florin Iacob, și intră Gabriel Frîncu, al treilea fost petrolist din lotul Metaloglobusului

â–ºMin 90+2 Marius Tomozei se face și el remarcat pe teren. Trage de timp la o lovitură de out și ia cartonașul galben

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu trei minute

â–ºMin 90 Țigănașu primește în careu de la Moldoveanu, pivotează în fața lui Claudiu Herea și din 10 metri, singur cu portarul, șutează violent peste vinclu. E drept, era într-un unghi destul de închis

â–ºMin 89 Metaloglobus scapă pe contraatac trei contru unu, însă Ovidiu Herea trimite din dreapta direct în Cazan, mingea îi revine, apoi pasează, dar fratele său era în offside. Ocazie mare irosită de oaspeți

â–ºMin 82 Pușcaș șutează de la 17 metri, mingea e blocată și se duce în corner. Petrolul domină de cinci minute și Metaloglobus își arată limitele. Ploieștenii combină frumos, însă nu pot sparge o defensivă supraaglomerată

â–ºMin 78 Robert Moldoveanu încearcă o foarfecă din 14 metri ușor lateral stânga, însă o ratează și trimite în blocaj, mingea ajunge apoi la Tudor Șaim, care șutează superb de la 18 metri, tot din stânga, iar Iacob scoate incredibil din vinclul din dreapta sa în corner. Jucătorii Metaloglobusului fac meciul vieții lor

â–ºMin 75 Cristian Pușcaș vede și el cartonașul galben după o intrare întârziată asupra lui Costache

â–ºMin 72 Alexandru Neagu primește și el cartonașul galben după ce îl ține pe Kozoronis

â–ºMin 67 Cezar Lungu e incomodat de Ovidiu Herea la o lovitură liberă bătută de la 20 de metri lateral dreapta către colțul lung. Arbitrul dă fault în atac

â–ºMin 65 Ultima schimbare la Petrolul. Iese Bogdan Rusu și intră Sergiu Arnăutu

â–ºMin 62 Petroliștii sunt din nou surprinși. Claudiu Herea primește pe culoar, scapă singur cu Lungu și șutează, dar portarul blochează cu piciorul stâng și apoi reține. Ocazie imensă ratată de oaspeți

â–ºMin 59 Centrare în centrul careului, Sarris reia cu capul, iar Iacob reține cu un braț pe linia porții, în dreapta sa, apoi îndeamnă la calm

â–ºMin 58 Dublă schimbare la Metaloglobus. Intră Marius Tomozei și Ștefan Niculae și ies Mihai Potecea și Raul Negotei. Ștefan Niculae este jucătorul care a decis meciul din tur, când a marcat pentru 1-0 chiar înainte de pauză

â–ºMin 56 În aceeași fază, după un șut blocat la 16 metri, Metaloglobus a pornit pe contraatac, s-a încercat un fault la mijlocul terenului, însă bucureștenii au pasat în cele din urmă către Robert Vîlceanu, care a scăpat singur cu Lungu, a șutat de la 18 de metri, iar portarul a deviat în transversală. De la margine s-a ridicat însă eronat poziție de offside la Vîlceanu

â–ºMin 56 Kozoronis bate două cornere din stânga, iar la a doua încercare petroliștii trimis de două ori mingea în transversală, într-un interval de 5 secunde. Sarris a trimis primul cu o lovitură de cap, mingea a revenit, s-a recentrat, iar Cazan a trimis apoi și el cu capul în transversală, din 5 metri

â–ºMin 55 Petroliștii au mai multe șuturi în blocaj din interiorul careului, iar Iacob se înalță și prinde în cele din urmă

â–ºMin 52 După o fază continuă de atac, Ovidiu Herea trage de la 20 de metri, însă îl nimerește direct pe fratele său, aflat la 11 metri

â–ºMin 51 Metaloglobus continuă să surprinsă pe „Ilie Oană”. Jucătorii lui Laszlo Balint joacă dur, stau sus în teren, în timp ce, de pe margine, Cornățeanu gesticuloasă lent și pare din alt film, depășit de ritmul meciului. Petroliștii abia reușesc să lege pasele și nu au același nerv ca adversarii. Parcă Metaloblobus e la promovare și Petrolul la retrogradare

â–ºMin 46  S-a reluat meciul de la Ploiești

â–ºMin 46  Petrolul face o dublă schimbare la pauză. Ies Edgar Malakyan și Ianoș Brînză și intră Alexandru Tudor Șaim și Cezar Lungu. La prima apariție oficială în tricoul echipei ploieștene, Malakyan și Brînză au jucat foarte slab timp de o repriză

â–ºMin 45+2  Pauză la Ploiești. Cele două echipe intră la egalitate la vestiare, după o prima parte a meciului electrizantă. Arbitrul a fost depășit de joc și a iertat doi jucători de la Metaloglobus de eliminare, pe Andrei Lungu, la faza penalty-ului, și pe Raul Negotei, la hențul intenționat făcut la mijlocul terenului. Ambii jucători mai aveau câte un cartonaș galben

â–ºMin 45+1 O nouă gafă în defensiva Petrolului. Sarris nu se uită unde e portarul și trimite către acesta. Brînză era ieșit în față, aleargă după minge, însă are noroc că balonul lovește bara din stânga și revine în față, acolo unde o prinde din fața unui adversar

â–ºMin 45 Raul Negotei pune mâna pe minge la mijlocul terenului, arbitrul nu-l vede. Petroliștii aleargă spre central și protestează. Negotei avea un galben și trebuia să îl primească și pe al doilea, să fie eliminat. În loc să se consulte cu arbitrul de rezervă, centralul are ceva cu Sergiu Arnăutu, rezerva Petrolului, care protesta pe bancă, și îi acordă cartonașul galben. Centralul Ionuț Coza (Cernica) pare depășit de meci

â–ºMin 44 Contraatac Metaloglobus, doi contra unu, Claudiu Herea scapă în dreapta, trece de portar în fața careului, dar ajunge în unghi închis. Pasează în centru pentru Robert Vîlceanu, aflat la zece metri, însă acesta ratează incredibil și trimite din prima pe lângă bara a doua. Portarul nu revenise între buturi, iar cei doi fundași retrași în fața porții l-au emoționat pe Vîlceanu. Herea a vrut să continue faza, fiindcă a fost ușor atins de Brînză în fața careului, iar dacă ar fi căzut cu siguranță primea lovitură liberă, însă, mai important, goalkeeperul ar fi fost eliminat

â–ºMin 43 Laurențiu Marinescu intră prin alunecare la Ovidiu Herea, ajunge târziu și îl ia pe sus pe adversar. Arbitrul îi acordă cartonașul galben

â–ºMin 39 Ovidiu Herea e faultat de Marinescu, iar Malakyan se contrează puțin cu căpitanul Metaloglobusului. Arbitrul îi cheamă pe Ovidiu Herea și Laurențiu Marinescu, cei doi căpitani de astăzi, la discuții și le cere să-și calmeze coechipierii. Pe teren este o tensiune continuă

â–ºMin 39 Kozoronis centrează în careu dintr-o lovitură liberă din stânga, fundașii Metaloglobusului resping în partea opusă, petroliștii recuperează și centrează din nou, însă pericolul este îndepărtat

â–ºMin 37 Rusu șutează în blocaj din marginea careului. Petrolul presează, suporterii cântă splendid

â–ºMin 35 Sarris atinge din greșeală mingea la o lovitură liberă la mijlocul terenului și apoi o prinde în mâini, după ce Ovidiu Herea a venit să i-o fure. Centralul dă henț, însă nu dă și galben, așa cum era normal pentru henț intenționat

â–ºMin 31 Florin Iacob primește cartonașul galben pentru că protestează că adversarul nu stă la 9 metri de mingea pe care vrea să o execute din lovitura liberă aproape de centrul terenului. Spiritele se încing, suporterii protestează

â–ºMin 30 Robert Moldoveanu intră în cele din urmă pe teren, însă nu mai are numărul 99, ci 11

â–ºMin 29 Robert Moldoveanu e și acum pe marginea terenului, fiindcă nu are tricou de schimb, după ce Negotei i l-a rupt. Arbitrul nu-i permite să intre pe teren, însă, în schimb, îl lasă pe jucătorul advers să joace

â–ºMin 26 Raul Negotei primește cartonașul galben după ce îi rupe tricoul lui Moldoveanu la mijlocul terenului, de cât de tare l-a tras

â–ºMin 22 Ovidiu Herea bate lovitura liberă de la 18 metri central în dreapta, pe lângă zid, pe colțul portarului, iar Brînză reține. Petrolul scapă de emoții

â–ºMin 20 La o lovitură liberă de la 35 de metri din dreapta, Chrysovalantis Kozoronis îl împinge în fața careului pe Claudiu Herea și arbitrul dictează fault. Grecul primește cartonașul galben, iar Metaloglobus are o fază fixă și mai periculoasă

â–ºMin 16 Moldoveanu se luptă pentru o minge în careu cu doi adversari și reușește să o împingă spre poartă, dar Iacob reține în dreapta sa, aproape de bară

â–ºMin 12 1-1 Laurențiu Marinescu își asumă execuția, bate pe jos, ușor în dreapta, și înscrie din penalty. Iacob sărise în partea opusă

â–ºMin 11 Pasă în dreapta careului pentru Robert Moldoveanu, care ajunge în fața lui Andrei Lungu, este luat pe sus, pe piept de mijlocașul Metaloglobusului, și cade. Arbitrul dictează penalty. Lungu și Iacob protestează, dar a fost penalty, pentru că Lungu nu a atins deloc mingea, ci a avut doar intenția să-l blocheze pe Moldoveanu. A fost al doilea fault într-un minut pentru Andrei Lungu, după ce abia luase galben, astfel că scapă fără eliminare

â–ºMin 10 Andrei Lungu preia lung și intervine întârziat la minge, dându-l jos pe Pușcaș. Arbitrul îi dă galben

â–ºMin 8 Malakyan urmărește o minge ridicată peste apărare de Kozoronis, ratează intercepția de puțin, iar Iacob reține la 10 metri

â–ºMin 6 Petroliștii se aruncă în atac, oaspeții resping din careu, însă până la Kozoronis, care trage pe jos de la 20 de metri, însă destul de mult pe lângă poartă, în stânga

â–ºMin 4  0-1 Brînză pasează scurt în față la Pușcaș, care e presat de doi adversari la 20 de metri și trimite înapoi către portar. Brînză preia greșit și Claudiu Herea plonjează de lângă el și împinge mingea în plasă. Gafă a celor doi petroliști, care îi permit lui Claudiu Herea să înscrie împotriva fostei sale echipe

â–ºMin 3 Brînză, incomodat, boxează greu din 7 metri, iar un coechipier degajează

â–ºMin 2 Claudiu Herea pătrunde pe stânga și Borța îl blochează. Metaloglbobus are prima lovitură de colț a meciului

â–ºMin 1 A început partida de la Ploiești, într-o atmosferă impresionantă, cu tot stadionul strigând: „Ole, ole, haide Petrolule!”

â–ºPentru Petrolul vor debuta oficial în acest meci portarul moldovean Ianoș Brînză (20 ani), fundașul grec Giorgos Sarris (29 ani) și mijlocașul armean Edgar Malakyan (28 ani). De pe bancă, fundașul Dan Bucșa (30 ani) nu a apucat nici el să joace pentru noul Petrolul.

â–ºFlorin Plămadă și Claudiu Herea, petroliști în prima parte a sezonului, sunt titulari la Metaloglobus pe „Ilie Oană”. Gabriel Frîncu, petrolist și el în sezoanele trecute, e pe bancă.

â–ºPetrolul nu-i va putea folosi în acest meci pe Sebastian Ghinga, accidentat în jocul cu Pandurii, și Marius Chindriș, cel care, tot cu gorjenii, a văzut cartonașul roșu. De asemenea, lipsește în continuare tânărul Alexandru Stoica, adus sub formă de împrumut de la Viitorul, încă nerefăcut după o problemă medicală ce l-a împiedicat să evolueze și în primul joc oficial al anului.

Marius ANGHEL 03 Mar. 2019, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă