Măldărășanu spera ca Metaloglobus să revină de la 3-0 în meciul cu Ripensia și le-a dat jucătorilor exemple din cariera sa: „Am rămas datori. Am arătat că nu suntem o echipă așa mare”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 08:33 Campionat

Metaloglobus București a cedat cu 3-0 pe terenul Ripensiei, sâmbătă, în etapa a 22-a a Ligii 2, după o prestație destul de visătoare, chiar slabă, a elevilor lui Marius Măldărășanu. Fostul rapidist a punctat că le-a spus elevilor săi că în cariera sa a trăit două revenit de la 3-0 la pauză la 3-3, asemeni celebrei finale de Liga Campionilor din 2005 de la Istanbul, dintre AC Milan și Liverpool. Arena Electrica din Timișoara nu a fost, însă, cadrul pentru o poveste ca la gurile Bosforului.

Marius Măldărășanu a precizat la finalul jocului cu Ripensia că se aștepta la un meci foarte greu și a precizat că terenul prost a fost un impediment pentru evoluția elevilor săi. „Nu știu dacă ar mai fi ceva de spus când pierzi cu 3-0. Ne așteptam la un meci foarte-foarte greu, pentru că Ripensia era cu cuțitul la os. Știam că vor fi o echipă foarte-foarte agresivă, avându-l antrenor pe domnul Pelici. Un antrenor foarte-foarte bun, care pune accent pe organizarea defensivă. Însă, noi, din punct de vedere al atitudinii, am rămas datorit. Nu ne-am adaptat condițiilor, și aici mă refer la teren. A fost un dezavantaj pentru noi. Din păcate, ne-am trezit prea târziu, era deja 3-0. Le-am spus despre adversar că sunt jucători de viteză, încearcă foarte mult. Poate un pic lenți. Dar trebuie să luăm un pic de adâncime, automat, contează dublajul. Am fost foarte largi. Am vrut să jucăm. Avem un joc de posesie bun în general și încercând să jucăm fotbal, suntem expuși. Până la urmă, probleme apărute în defensivă nu au fost neapărat din vina fundașilor centrali. Toți au greșit, pentru că faza defensivă începe cu atacanții”, a punctat antrenorul Metaloglobusului.

Măldărașanu a dat exemple din cariera sa de jucător, cu reveniri spectaculoase

La pauză, antrenorul a încercat să dea curaj elevilor săi. „La 3-0 nici nu știi cum să reacționezi. Normal că erau deja cu moralul la pământ, dar a trebuit să o luăm pas cu pas. Le-am spus că orice gol ne poate băga în joc, pentru că eu, de-a lungul carierei, am trăit de două ori să revii de la 3-0 la 3-3. Mi s-a întâmplat asta și, atunci, în fotbal, orice e posobil. Dacă dădea Herea acel penalty, la 3-1, nu știm. Speranța moare ultima, joci până la capăt. Dar nu puteam spune decât că victoria este meritată”, a mărturisit Măldărășanu, fără a preciza și care sunt acele exemple.

„Nu suntem o echipă așa mare precum ne dorim”

Tehnicianul consideră că elevii săi trebuie să fie mai modești. „Noi avem mult de muncă. Speram la mai mult pentru că nici situația în clasament nu este foarte bună. Distanța între echipe este foarte mică și două-trei meciuri te pot duce la retrogradare, iar două-trei victorii te pot urca foarte sus. Noi ne-am dorit să urcăm mult, pentru că urma etapa a doua cu Snagovul. Apoi mergeam la Cluj. Am sperat. Din păcate, am arătat că nu suntem o echipă așa mare precum ne dorim și o luăm de la capăt”, a explicat Măldărășanu.

Miza pe omogenitate

Formația din București a făcut puține transferuri iarna aceasta. A fost o decizie asumată de club. „Ceea ce s-a întâmplat la club din punct de vedere al transferurilor este chiar strategia noastră. Am vrut să mergem pe omogenitate. Am încredere în jucători. Din punct de vedere valoric nu-mi fac probleme. Și jocul a fost unul foarte bun în tur. În retur, sau cel puțin acasta perioadă, începând cu etapa 22, ne așteptam să nu avem un ritm bun. Așa am început și campionatul. Am adus doi jucători sub vârstă, în rest am mers pe omogenitate. Am jucători buni, cu calitate, dar sunt foarte supărat pe ei pentru că din punct de vedere al atitudnii, astăzi au rămas datori”, a spus Măldărășanu.

UTA și Rapid, favorite la promovare pentru Măldărășanu

Întrebat dacă UTA și Rapid vor juca din vară în prima ligă, antrenorul Metaloglobusului a precizat că pot apărea multe surprize. „Clasamentul asta spune, până la urmă. Nu trebuie să neglijăm nici Mioveniul, sunt pe locul 2. Depinde fiecare echipă cum începe campionatul. Cred că toți își propun să înceapă bine. Dar legând o serie de rezultate pozitive, poți spera”, a mai spus Măldărășanu.

Dă vina pe sistem pentru că se retrag echipe

Runda viitoare, Metaloglobus e gazdă la meciul cu Snagov, care, mai mult ca sigur, nu se va prezenta. Marius Măldărășanu spune că problema e la organizarea competiției.

„E o problemă care nu se mai termină. Încă nu se reglează lucrurile. Până la urmă, problemele sunt mult mai în spate. Nu este normal să se retragă pe parcursul unui campionat la Liga 2 două echipe. Este dureros. S-au mai întâmplat în anii precedenți la Liga 3. Este un dezavantaj pentru alte echipe. Nouă ni s-au luat trei puncte cu Daco-Getica”, a mai declarat antrenorul echipei Metaloglobus.

Rămasă cu 31 de puncte, Metaloglobus a căzut pe locul 10 în Liga 2, fiind la egalitate cu ASU Poli și SCM Gloria Buzău. Runda viitoare ar trebui să o întâlnească pe Sportul Snagov, însă va câștiga la „masa verde”, cu 3-0, pentru neprezentarea adversarului, după ce va organiza, totuși, partida.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI, Sebastian TĂ‚TARU și Erik GEIGER / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 23 Feb. 2020, 08:33 Campionat
Pe aceeași temă