Lovitură grea pentru Pandurii! În mai puțin de o lună și-a pierdut ambii golgheteri. Gorjenii aduc în schimb un fost atacat de la Rapid

După Gabriel Dodoi, ajuns, liber de contract, la CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu l-a pierdut și pe Bogdan Dănăricu, al doilea golgheter al echipei în acest sezon al Ligii 2. Accidentat în finalul primei reprize al meciului cu CS Mioveni, atacantul de 23 de ani va rata tot restul campionatului!

„Dănăricu are o problemă la ligamente, va sta 4-5 luni. Este o pierdere mare pentru noi, la fel ca și Milenco Skoric, pentru că tot sistemul de joc l-am făcut în perioada de pregătire în jurul lui, dar vom continua activitatea cu cei care au rămas”, a declarat antrenorul Adrian Bogoi, care în primele două etape din 2018 a obținut două victorii cu Pandurii.

Promovați de la grupele de juniori, Dodoi și Dărăricu erau golgheterii echipei Pandurii în acest sezon, ambii cu câte 7 goluri. „Pe finalul primei reprize al jocului cu Mioveni, la un duel cu un adversar, mi-a rămas piciorul înfipt în gazon, s-a sucit și a pocnit. Accidentarea e destul de gravă. Eram într-o formă bună, dar nu-mi mai pot ajuta echipa în acest retur. Am înceredere în băieți, că pot salva Pandurii de la retrogardare”, a declarat Dănăricu, pentru Liga2.ro.

În prima etapă din 2018, Dănăricu marcase golul victoriei în partida cu Metaloglobus București (1-0).

Cojocnean, adus de Dică

Pentru a suplini absența lui tânărului Dănăricu, Pandurii l-a adus pe atacantul de 30 de ani, Sebastian Cojocnean. Acesta a jucat ultima dată în România al Rapid București, în sezonul 2014-2015, iar sezonul precedent a evoluat în liga secundă din Cipru, la Enosis Neon Paralimni. „Încă nu s-a terminat perioada de transferuri pentru noi. Ne dorim să mai aducem unul-doi fotbaliști. Cojocnean se antrenează deja cu noi și sper ca luni să intre în program normal cu echipa. Am mare încredere în băieți, în stafful tehnic și sunt convins că vom face o figură frumoasă în retur”, a spus directorul sportiv Emil Dică.

În România, Sebastian Cojocnean a mai evoluat pentru Gloria Bistrița, CS Otopeni, Poli 2 Timișoara, Sportul Studențesc, CS Buftea, Gloria Buzău, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și Gaz Metan Mediaș.

Duminică, de la ora 12:00, la Sibiu, Pandurii are meci greu în etapa a 25-a, cu FC Hermannstadt, a doua clasată din Liga 2.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă