Laszlo Balint, antrenorul momentului în Liga 2. A dus Snagovul pe primul loc, iar Petrolul și „U” Cluj se „bat” pentru el. Ce spune agentul care îl impresariază

Laszlo Balint, antrenorul momentului în Liga 2. A dus Snagovul pe primul loc, iar Petrolul și

Parcursul surprinzător de bun al celor de la Sportul Snagov, liderul din Liga 2, îl face pe Laszlo Balint (39 de ani) cel mai curtat antrenor al momentului din eșalonul secund. Cele mai galonate echipe, Petrolul și „U” Cluj, încearcă să-l ademenească.

Mai întâi au încercat ploieștenii, pentru ca apoi Laszlo Balint să devină primul pe lista celor de la Universitatea. Ioan Ovidiu Sabău nu a ajuns la un consens cu Bergodi, Gâlcă, Edi Iordănescu, Niculescu și Bratu și s-a orientat către actualul antrenor al liderului Snagov.

Balint nu este însă ușor de „transferat”. „Știu și eu de un interes. Este destul de greu însă să plec de la Snagov. Sunt antrenor sub contract și suntem pe primul loc. Chiar dacă este tentant. Au fost niște contacte și cu Petrolul, dar discuțiile nu au avansat tocmai pentru că sunt sub contract. Trebuie să mă gândesc la munca mea și la perspective”, a spus Balint pentru Liga2.ro.

În scurta sa carieră de antrenor, începută în 2011, Laszlo Balint a pregătit echipele Unirea Tărlungeni (Liga 3 și 2), Academica Clinceni (L2), ASA Târgu Mureș (L2), AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (L3) și Sportul Snagov (L2). Ca „secund” a fost în stafful echipei sale de suflet, FC Brașov, în ultimul sezon petrecut în Liga 1 de clubul falimentar.

„Este greu de crezut că poate fi lăsat să plece”

Agentul antrenorului, Bogdan Apostu, recunoaște și el discuțiile cu oficialii Universității Cluj, dar spune că acționarii de la Snagov nu sunt dispuși să renunțe la Balint, care a format echipa și a dus-o pe primul loc.

„Există interes, dar este foarte greu să plece de la Snagov. Majoritatea jucătorilor i-am adus împreună. E un principiu clar că nu e bine să strici ce este bun. Eu am jucat la U, știu ce înseamnă echipa, orașul, știu că U Cluj are condiții de primele șase din prima ligă, dar este un contract care nu poate fi întrerupt cu una cu doua, e important să fim și caractere. Vedem, nu pot să spun nimic. Este o echipă tentantă ca și perspectivă și condiții. Orice antrenor și-ar dori să aibă astfel de condiții. Este greu de crezut că poate fi lăsat să plece. Sunt de înțeles și patronii de la Snagov”, a comentat Bogdan Apostu pentru Liga2.ro.

În vară, înainte să ajungă la un acord cu Leo Grozavu, Petrolul a avut discuții inclusiv cu Laszlo Balint, însă nu s-a ajuns la un consens.

După desfășurarea etapei a 13-a, Sportul Snagov e lider, cu 30 de puncte, Petrolul e pe locul 4, cu 26 de puncte, iar „U” Cluj e pe poziția a 6-a, cu 24 de puncte. În runda următoare, liderul joacă duminică, de la ora 12:00, la Chindia Târgoviște, Petrolul o întâlnește acasă, luni, de la ora 18:00, pe SSC Farul, în timp ce „U” joacă joi, de la ora 17:45, pe Cluj Arena, cu ACS Poli.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă