Hagi ajută echipa suporterilor fariști! SSC Farul va juca pe stadionul Viitorului primul meci din Liga 2. Arena din Constanța nu a fost omologată

Marius ANGHEL 30 Jul. 2018, 19:44 Campionat
Hagi ajută echipa suporterilor fariști!** SSC Farul va juca pe stadionul Viitorului primul meci din Liga 2. Arena din Constanța nu a fost omologată

Gheorghe Hagi întinde o mână de ajutor echipei suporterilor fariști și îi permite clubului din Liga 2 să își dispute primul meci din noul sezon pe stadionul din Ovidiu, acolo unde Viitorul joacă în Liga 1. Cum stadionul „Farul” nu a primit omologare astăzi, după vizita reprezentantului comisiei FRF, iar nicio altă arenă din județ, în afară de cea a fostei campioane a României din 2017, nu poate organiza partide din eșalonul secund, SSC Farul a avut la dispoziție doar arena principală a Academiei Hagi.

Suporterii fariști l-au contactat pe Hagi și au obținut din partea acestuia acordul ca meciul dintre SSC Farul și ACS Poli Timișoara, programat pentru sâmbătă, de la ora 13:00, să se desfășoare pe stadionul Central din Complexul Academiei Gheorghe Hagi.

„Când am constatat că există un risc de a nu putea juca cu spectatori contra timișorenilor, pe stadionul Farul, suporterii i-au trimis un SMS lui Gică Hagi, întrebându-l dacă ni se poate permite să disputăm meciul de debut în eșalonul secund pe terenul central al Academiei Hagi. Această cerere a fost acceptată imediat, fără costuri din partea noastră, iar mâine dimineață încheiem contractul. Meciul are loc sâmbătă, de la ora 13.00”, a spus, pentru Ziua de Constanța, Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul.

Dacă nu ajungea la acest acord, SSC Farul nu avea unde să joace meciul cu ACS Poli și risca să-l piardă la „masa verde”.

Oficialul clubului suporterilor spune și că nu se va renunța la planul de a juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Farul”, chiar dacă acesta nu a primit, deocamdată, omologare de la FRF, iar contractul dintre SSC Farul și Consiliul Județean, proprietarul arenei, a fost reziliat de Adrian Pitu, înainte ca fostul președinte să demisioneze.

„În această situație, nu abandonăm totuși planul de a evolua în Liga a 2-a pe stadionul Farul. Ne preocupăm în continuare de rezolvarea tuturor problemelor semnalate la inspecția de astăzi, astfel încât stadionul din strada Primăverii să primească omologarea pentru eșalonul secund. Însă, următoarea inspecție nu va mai fi joi, ci săptămâna viitoare, ca să avem timp să rezolvăm toate cerințele. Vom discuta cu Gică Hagi și posibilitatea de a mai juca la Ovidiu în Liga a 2-a, în funcție de cât de repede vom omologa stadionul Farul. Îi mulțumim pe această cale lui Gică, care a rămas același băiat de caracter și sper că acum s-a convins și cel mai neîncrezător suporter că Gică Hagi a iubit mereu clubul Farul, ajutându-l de multe ori”, a mai spus Lică pentru sursa citată mai sus.

Hagi a „uitat” vechile reproșuri ale suporteri

Prin această decizie, Gheorghe Hagi demonstrează că nu le poartă pică suporterilor fariști. „Regele” a fost contestat și apostrofat în mai multe rânduri de fanii constănțeni, fie pentru că a preferat să-și facă propriul club în loc să se implice la FC Farul și să-l salveze de la faliment, fie pentru că a preferat să antreneze la Poli Timișoara.

Mai mult, în 2005, Comitetul Director al clubului de fotbal Farul decidea în unanimitate ca principalul stadion din Constanța, denumit „Gheorghe Hagi” în 2000, să revină la numele de „Farul”. Atunci, suporterii fariști au inițiat o campanie de strângere de semnături pentru schimbarea denumirii.

Marius ANGHEL 30 Jul. 2018, 19:44 Campionat
Pe aceeași temă