Glorioșii au stins „lanterna roșie” în minutul 88

11 Sep. 2011, 12:18 Campionat

Gloria Buzău și-a trecut în cont cele trei puncte puse la bătaie în meciul susținut vineri acasă împotriva ultimei clasate, FCM Bacău. După un joc modest gazdele având însă de partea lor norocul au izbutit totuși să câștige la limită, scor 1-0, grație unui gol marcat chiar în finalul confruntării. Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consumat la poarta oaspeților, unde mingea șutată de Câmpeanu (’23) de la 12 metri a zguduit bara transversală.

În mitanul secund, moldovenii au fost și ei aproape de deschiderea scorului însă noul intrat pe teren Vraciu (73) aflat în poziție ideală, în careul mic, a trimis pe lângă. Când poate nimeni nu mai credea echipa din Crâng a dat lovitura de grație prin Filip (’88) care a reluat cu capul din șapte metri centrarea lui Horovei și astfel Gloria Buzău a bifat cea de a doua victorie din acest campionat.

„Chiar dacă am reușit să câștigăm astăzi am suferit foarte mult însă știam că așa va fi. Această victorie nu are o importanța specială și nu facem declarații fantasmagorice. Suntem echilibrați și încercăm să aratăm asta prin joc și rezultate.(…) În ceea ce îl privește pe Prodan se observă în continuare o lipsă totală de formă și avem probleme cu el. Deoarece nu am avut o altă opțiune l-am cam chinuit azi schimbându-l târziu”, a declarat antrenorul Gloriei Buzău, Mihai Ciobanu.

De partea cealaltă, tehnicianul oaspeților, Gheorghe Poenaru, a pus înfrângerea și pe seama ghinionului, considerând, printre altele, că la faza premergătoare golului primit a fost fault în atac.

Lozneanu și-a spart capul în vestiar

De menționat că antrenorul echipei FCM Bacău a fost nevoit să înlocuiască unul dintre titulari cu puțin timp înainte de începerea partidei. Motivul l-a constituit accidentarea stupidă a fundașului Lozneanu care și-a spart capul în vestiar când făcea o ușoară încălzire. Deoarece sângera jucatorul a fost transportat imediat cu ambulanța la spital, unde a primit îngrijirile medicale necesare. În locul lui Lozneanu antrenorul echipei bacauane l-a introdus în teren pe Taban.

Gloria Buzău: Sârbu – Filip, C. Pușcă, Țabără, Poterașu (74 Manea), Horovei, Boboc, Spătaru (81 Mihălcescu), Corcoveanu, Prodan (70 Tudor), Câmpeanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

FCM Bacău: Stamatin – Apostol, Ursu, Baciu, Mihălchioaie, Taban, Întuneric, Doboș (min.55 Lipovanu), Apostu, Boghian (min.80 Lunganu), Curiliuc (54 Vraciu)
Antrenor: Gheorghe Poenaru

articol și foto de Adi Soare

11 Sep. 2011, 12:18 Campionat
Pe aceeași temă