FCM își continuă seria pozitivă cu o remiză albă la Botoșani

17 May. 2012, 18:27 Campionat

FCM Bacău își continuă seria pozitivă din acest retur de campionat. Miercuri seară, la Botoșani, „galben-albaștrii” și-au trecut în cont o remiză fără goluri, ajungând astfel la cel de-al patrulea rezultat util consecutiv, după egalul contra liderei Viitorul Constanța și victoriile cu CS Otopeni și Astra II.

În ciuda punctului câstigat la „adevar” pe terenul Botosaniului, antrenorul Cristi Popovici nu s-a declarat multumit. „Ma asteptam la un meci mai disputat. Din pacate, nici Botosaniul si nici noi nu am reusit sa imprimam partidei un ritm sustinut. A fost un joc destul de sters, iar una din cauze o reprezinta, probabil si oboseala acumulata in ultima perioada”, a declarat tehnicianul bacauan.

Intr-adevar, partida de ieri, a avut putine faze notabile. Chiar daca echipa gazda a controlat intâlnirea, cele mai mari ocazii de a inscrie le-au avut bacauanii. In minutul 43, un contraatac ca la carte, declansat de Croitoru si continuat de Boghian a fost finalizat neinspirat de Huiban. Desi avea solutia sutului, Huiban a preferat o noua fenta, care a „rupt” faza si care a fost urmata de o noua alegere neinspirata: o pasa inapoi. In minutul 61, C. Stanciu a sutat periculos de la 17 metri, putin peste transversala portii aparate de Stamatin, insa cea mai clara situatie de gol s-a consemnat tot la buturile gazdelor. In minutul 72, Vraciu a reluat cu capul din unghi, dar Curileac s-a opus, lasând insa impresia ca a „cules” balonul de dincolo de linia portii.

Bacaul obtine astfel cel de-al optulea punct in ultimele patru etape, pregatindu-se sâmbata de o pauza de o etapa. Numai buna pentru a-si incarca bateriile inaintea ultimelor doua runde ale sezonului.

Penalty la Boghian

FCM Bacau trebuia sa beneficieze in meciul de ieri, de la Botosani, de un penalty in minutul 62. Servit cu o pasa centrala de catre Marius Croitoru, atacantul Bacaului, Gabi Boghian a fost tras de tricou in mod evident de capitanul gazdelor, Dinu. Desi se afla destul de aproape de faza, „centralul” bucurestean Marcel Bârsan a lasat insa jocul sa continue, refuzând oaspetilor lovitura de la 11 metri. In rest, insa, partida nu a consemnat alte greseli de arbitraj, reluarile TV evidentiind faptul ca la „capul” lui Vraciu din minutul 72, mingea nu a depasit linia portii adverse.

FC BOTOȘANI – FCM BACĂ‚U 0-0

Antrenor: Costel Orac
Curileac – Patache (’74 D. Bălan), C. Dinu (cpt.), Poverlovici, V. Bordeanu – Chișu, Rudac (’65 Homneac), Vașvari, C. Stanciu – Todoran, M. Matei

Antrenor: Cristian Popovici
Stamatin – Mihălăchioaie, Ursu, Taban, Eudean – Doboș, Huiban (’55 Hurdubei), Vraciu (’80 Lipovanu), M. Croitoru (cpt.) (’90 Întuneric) – Lozneanu, Boghian

Sursa: Deșteptarea
Foto: Eduard BLAGA

17 May. 2012, 18:27 Campionat
Pe aceeași temă