Fără milă! Știința Miroslava a umilit Ripensia în ultimul meci al turului, după ce a jucat proape tot meciul în superioritate numerică

Miroslava a pus punct seriei de șase meciuri fără victorie printr-un succes clar obținut în fața Ripensiei Timișoara, în ultima etapă a turului Ligii a 2-a.

Elevii lui Adrian Kerezsy s-au impus, vineri, cu scorul de 3-0 (1-0), dar succesul a fost facilitat și de faptul că oaspeții au jucat încă din minutul 14 în inferioritate numerică, după ce stoperul Marius Toma a fost eliminat direct. Acesta l-a faultat pe Viorică din postura de ultim apărător și a văzut direct cartonașul roșu din partea arbitrului Omuț. Din acel moment, pe teren a fost o singură echipă. Știința a profitat din plin de omul în plus, a dominat clar partida și a răzbunat toate eșecurile nemeritate suferite în ultimele etape.

Ieșenii au deschis scorul rapid, în minutul 25, prin Sebastian Bucur, acesta marcând cu capul, după o centrare bună a lui Taciuc din lovitură liberă. Până la pauză, Viorică a ratat în două rânduri desprinderea, din poziții bune.

În repriza secundă, meciul a curs, ca și în prima parte, într-o singură direcție, iar golurile au căzut firesc în poarta Ripensiei. Nemțanu a făcut 2-0 în minutul 54, după ce a scăpat singur cu portarul advers, iar Viorică nu a mai ratat ținta în minutul 66, închizând tabela cu un șut din careu. Același Viorică a ratat o nouă ocazie imensă în minutul 70, șutând în portarul Munteanu dintr-o poziție ideală. În prelungirile partidei, Robert Ambrosie a respins de pe linia porții mingea șutată de Ungureau și le-a refuzat oaspeților golul de onoare.

Victorie fără dubii a Științei, care predă cel puțin pentru o zi „lanterna” Forestei Suceava. Ieșenii urcă pe locul 19 după cel mai clar succes obținut în liga secundă și așteaptă cu încredere meciul cu ASA Târgu Mureș, primul al returului, o nouă victorie asigurâdu-le moldovenilor o iarnă mai liniștită. De cealaltă parte, Ripensia a ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie și singura salvare a trupei de pe Bega vine de la întreruperea campionatului.

Kerezsy: „Echipa s-a descătușat după punctul obținut la Oradea”

Antrenorul gazdelor, Adrian Kerezsy, a declarat la final că remiza obținută în inferioritate numerică la Oradea, cu Luceafărul, în runda trecuă, a fost una a descătușării pentru elevii săi.

„Faptul că oaspeții au jucat în zece oameni din minutul 14 ne-a ușurat misiunea, dar asta nu ia cu nimic din meritele echipei mele. Am dominat meciul de la început și până la sfârșit, iar eliminarea a fost justă, fault în postură de ultim apărător și roșu clar. Pe teren a fost o singură echipă, iar în afara celor trei goluri marcate am ratat alte câteva mari ocazii. Scorul ar fi putut fi mai clar. Dacă în alte meciuri am ratat mult, de această dată am și marcat, jucătorii au dat doadă de luciditate în fața porții. Am întâlnit un adversar bun, cu jucători buni, atacantul Mediop și mijlocașul Zaluschi m-au impresionat. Le-am spus jucătorilor mei că acel punct obținut la Oradea a fost unul al descătușării și așa a fost. Îmi felicit toți elevii, au dat dovadă de caracter”, a declarat Adrian Kerezsy.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – RIPENSIA TIMIȘOARA  3-0 (1-0)
Sebatian Bucur 25′, Cosmin Nemțanu 54′, Adrian Viorică 66′

Turiță – Ambrosie, H. Crișan, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Căruță (Izmană 60′), Cărăruș, Taciuc (cpt.)(Săvoaia 78′), Corban – Nemțanu (Asăvoaei 74′), Viorică
Rezerve neutilizate: Țintea – Buhăcianu, Andr. Chindriș, Ed. Sandu
Antrenor: Adrian Kerezsy

D. Munteanu – Ad. Popa (cpt.), Vlădia, M. Toma, Apro, C. Toma – Laur. Tudor, Zaluschi (Ad. Ungureanu 72′), Stoi – Neamțu (Bobină 62′), Mediop (Dumiter 81′)
Rezerve neutilizate: I. Rădulescu – Horcea, Mînecan, Matiș
Antrenor: Radu Suciu
Eliminat: Marius Toma 14′ (roșu direct)

Stadion: Comunal (Uricani); Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Casian Băla (Arad).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto și video: Știința Miroslava

Pe aceeași temă