EXCLUSIV | Adrian Iencsi, demis de la Pandurii după ce a pierdut un nou meci pe teren propriu. Gorjenii nu au câștigat niciun joc la Motru în acest sezon și sunt aproape de retrogradare

EXCLUSIV | Adrian Iencsi, demis de la Pandurii după ce a pierdut un nou meci pe teren propriu.** Gorjenii nu au câștigat niciun joc la Motru în acest sezon și sunt aproape de retrogradare

Pandurii Târgu Jiu a pierdut, astăzi, meciul din etapa a 10-a a Ligii 2, scor 0-1 cu Olimpia Satu Mare, și continuă perioada neagră a rezultatelor obținute pe teren propriu în acest sezon, unde nu reușește să câștige. În cinci jocuri desfășurate „acasă”, la Motru, gruparea gorjeană a înregistrat doar două puncte și a ajuns tocmai pe locul 13, la două puncte peste UTA, care e pe ultima poziție retrogradabilă.

Înfrângerea cu Olimpia i-a fost fatală antrenorului Adrian Iencsi. La finalul meciului, administratorul special al clubului Pandurii, Marin Golea, a transmis, în exclusivitate pentru Liga2.ro, că gruparea gorjeană și Adrian Iencsi și-au încetat raportul contractual. Acesta a mai spus că de pregătirea echipei se vor ocupa secunzii Marcel Ploaie și Dorian Gugu.

Despărțirea este confirmată și de Marin Condescu. „Am decis, de comun acord cu Iencsi, să ne despărțim. Azi nu am văzut atitudine la echipă, nu am avut ocazii. Cel puțin pentru meciul de Cupă de la Reșița, de pregătirea echipei se va ocupa Marcel Ploaie. Căutăm soluții pentru redresarea echipei”, a spus, pentru Liga2.ro, Marin Condescu, conducătorul echipei Pandurii, unul dintre cei cinci acționari ai clubului gorjean.

La conferința de presă de la finalul jocului cu Olimpia, Adrian Iencsi nu a spun nimic despre demiterea sa. „Azi chiar a fost o zi nefastă. Altădată, chiar dacă pierdeam, mai era o greșeală de arbitraj, mai ratam ocazii, dar azi nu am jucat nimic. Nu am arătat ca o echipă capabilă să câștige. O să fac o analiză, împreună cu jucătorii, să vedem ce s-a întâmplat cu ei. Dureros e că nu am pus deloc probleme adversarului. Eu sunt sigur că au dat totul, dar nu le-a ieșit nimic. Am avut o discuție și cu domnul Condesccu, m-a întrebat de ce am avut o zi așa slabă. I-am zis că avem timp să discutăm mai pe larg, fiindcă acum sunt foarte supărat. Dânsul e alături de noi și știu că suferă la aceste rezultate negative”, a spus Iencsi, la conferința de presă, cu un sfert de ora înainte ca Marin Condescu să anunțe că cele două părți s-au despărțit.

Iencsi lasă Pandurii la două puncte de ultimul loc retrogradabil

În cele cinci meciuri desfășurate în acest sezon pe teren propriu, la Motru, Pandurii a înregistrat două remize (3-3 cu Chindia Târgoviște și 1-1 cu CS Afumați) și trei eșecuri (1-2 cu Academica Clinceni, 1-3 cu AFC Hermannstadt și 0-1 cu Olimpia Satu Mare).

Adrian Iencsi este al doilea antrenor care a a pregătit echipa Pandurii în acest sezon al Ligii 2. Fostul fundaș rapidist a preluat gruparea gorjeană în etapa a 2-a, după ce a demisionat de la Dunărea Călărași și în cele nouă meciuri a obținut trei victorii (3-2 la Metaloglobus, 4-0 la Mioveni și 2-0 la Balotești), două egaluri (3-3 cu Chindia și 1-1 cu Afumați) și patru înfrângeri (1-2 cu Academica Clinceni, 1-3 cu AFC Hermannstadt, 1-3 cu Dunărea Călărași și 0-1 cu Olimpia).

În prima etapă, în remiza 0-0 de la Pitești cu FC Argeș, Pandurii a fost condusă de Mihai Teja, care însă a luat loc în tribună și apoi a decis să plece.

În perioada de pregătiri de vară, gruparea gorjeană a fost condusă pentru două săptămâni și de Ștefan Nanu, dar a plecat din cauza instabilității financiare.

13 este locul ocupat de Pandurii Târgu Jiu după 10 etape desfășurate în Liga 2, cu doar 12 puncte acumulate, gruparea gorjeană având ca obiectiv promovarea

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă