Ciprian Marica schimbă numele SSC Farul. „Vrem să ne vedem la anul în Liga 1!” Ce spun Petre Grigoraș și Tiberiu Curt înainte de reluarea campionatului

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 09:47 Campionat

Farul trece ușor, dar sigur peste problemele din ultimii ani și, odată cu venirea lui Ciprian Marica și o adevărată „revoluție” pe piața transferurilor în această iarnă, o nouă veste bună se aude dinspre Constanța. Din vară, clubul actual înființat de suporteri în 2016 își va schimba denumirea din SSC Farul în FC Farul. Totul e posibil datorită lui Marica, deținătorul brandului clubului de tradiție de la malul mării. De aceea, în acest moment, SSC Farul se promovează cu imaginea FC Farul, siglă pe care o poartă inclusiv pe echipamente, deși în acte nu are această denumire.

Dacă anul acesta e unul de tranziție, obiectivul fiind menținerea în Liga 2, sezonul 2019/2020 e cel în care Ciprian Marica și ai lui vor ataca promovarea. Și, pentru că vor ca revenirea în elita fotbalului românesc să se producă sub numele de FC Farul, acesta va fi schimbat în vară. ”Începe un nou drum pentru SSC Farul. S-au întâmplat destul de multe și la nivel administrativ și la nivelul echipei. Toată lumea a muncit pentru a întâmpina returul campionatului în cele mai bune condiții. Dorim să facem din Farul ce a fost odată. Principalul nostru obiectiv este să readucem spiritul Farului care a lipsit din peisajul constănțean, din punctul meu de vedere. Sperăm că vom avea rezultate care vor aduce, cu siguranță, lumea înapoi pe stadion. Am mare încredere în băieții care formează lotul în acest moment. Obiectivul nostru intermediar este menținerea în liga a doua, iar la anul vrem să ne vedem în prima ligă, acolo unde ne este locul. Avem promisiuni din partea autorităților locale, Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța, că ne vor ajuta în atingerea obiectivelor, pentru că Farul este echipa tuturor, a orașului Constanța. Deocamdată, Ciprian (n.r. – Marica) duce greul finanțării, dar avem promisiuni la nivel local că ne vor ajuta și ei”, a declarat Tiberiu Curt, directorul sportiv al constănțenilor, într-o conferință de presă.

Grigoraș: „Cu siguranță, echipa va arăta mult mai bine”

Petre Grigoraș pleacă la drum în a doua parte a sezonului de pe locul al 17-lea, al doilea retrogradabil, dar cei 16 jucători noi din lot, dintre care 12 sub 21 de ani, îl fac să creadă că va evita retrogradarea. „Am schimbat foarte mulți jucători și o echipă de fotbal nu se formează într-o săptămână. Au venit jucători valoroși, care vor avea un cuvânt greu de spus, dar care nu sunt încă la capacitate maximă, din diferite motive, și cu siguranță echipa va arăta mult mai bine. Avem calitate, dar suferim, deocamdată, la omogenitate. Suntem încrezători că vom putea forma o formație superioară și vom obține rezultate mai bune decât în prima parte a campionatului. Începem destul de ușor, jucăm cu primele două clasate și vom vedea unde suntem ca și echipă. Am încredere, pentru că am făcut o pregătire destul de bună. Meci extrem de dificil la Clinceni, dar suntem optimiști că vom putea scoate un rezultat bun. Nu poți aduce oamenii la stadion decât atunci când ai evoluții bune, rezultate și jocul echipei place”, a declarat experimentatul antrenor.

Cu 20 de puncte în 21 de etape, SSC Farul ocupă unul dintre cele cinci locuri care duce în Liga 3, dar are de recuperat doar două puncte față de Aerostar, formația de pe 15, primul salvator. Pentru constănțeni, restartul se dă pe terenul Academicii Clinceni, sâmbătă, de la ora 11:00.

Portarul Raul Avram, fundașii Denis Ispas, Joao Diogo, Mihai Șandru, Robert Neciu, Paul Antoche, Arif Demir, Adrian Juncu și Marco Ehmann, mijlocașii Ștefan Pacionel, Diogo Rosado, Pedro Celestino, Tudor Moldovan și Dorin Toma și atacantul Rafael Miranda sunt achiziții prezentate oficial de SSC Farul în această iarnă.

Foto și video: fb FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 23 Feb. 2019, 09:47 Campionat
Pe aceeași temă