Brăilenii, la primul semieșec pe teren propriu

17 Oct. 2011, 10:35 Campionat
Brăilenii,** la primul semieșec pe teren propriu

CF Brăila aborda sâmbătă meciul cu Farul Constanța din ipostaza de a fi singura echipă din seria est a ligii secunde care nu cedase până atunci vreun punct pe teren propriu, brăilenii obținând maximum de puncte din patru meciuri jucate pe „Municipal”-ul brăilean, și doreau sa-și mențină invincibilitatea și după meciul cu gruparea de pe Litoral.

Nu a fost însă să fie așa deoarece echipa antrenată de Ion Viorel a întâlnit un adversar redutabil care venea la Brăila după o serie de cinci meciuri fără înfrângere, și care au dovedit că acest lucru nu era unul întâmplător. Cu toate acestea, primele 20 de minute ale partidei dintre CF Brăila și Farul Constanța au fost unele destul de anoste în care cele două formații s-au tatonat îndelung, și s-a jucat doar între cele două careuri fără ca vreuna dintre combatante să aibă vreo fază de poartă mai acătării.

„Deșteptarea” a fost dată de Pălimaru, care în minutul 21 a fost blocat în extremis de Dobre la numai 6 metri de buturile apărate de Toma, iar patru minute mai târziu constănțenii au reușit să deschidă scorul: Ivanovici l-a angajat în adâncime pe Pătulea, acesta a pătruns în careu, și de la 15. metri l-a lobat pe portarul Budur ieșit în întâmpinare, dar cu largul concurs al fundașului central brăilean Dăniță: 0-1 (min. 25).

Brăilenii simt din plin șocul golului primit, iar Stăncioiu scăpat singur pe contraatac nu-l poate învinge pe Budur cu un șut pe colțul lung de la 10 metri(min. 28). Același Budur mai apără încă o dată mingea expediată de Sascali de la 18-19 metri, în timp ce brăilenii nu reușesc să trimită primul șut pe spațiul porții adverse! Acest lucru se întâmplă totuși în minutul 38, atunci când Pălimaru a reluat cu capul o minge expediată din lovitură liberă de Odvos, dar Toma a reținut fără probleme. Ultima fază fază notabilă a primei reprize a avut loc în minutul 39, atunci când „capul” lui Borbely de 7 metri a trecut peste poarta constănțeană

După pauză vedem la lucru o formație brăileană care se instalează categoric în jumătatea de teren a unui adversar ce apără cu disperare avantajul minim de pe tabela de marcaj, iar șutul lui Moise de la 18 metri șterge bara laterală a porții apărate de Toma ce era spectator la acea fază (min. 47)! Dominarea elevilor antrenați de Ion Viorel este una sufocantă, iar centrările care abundă în careul constănțean sunt respinse cu dificultate de înalții apărători ai Farului, sau prinse de Toma.

Dar gruparea pregătită de Marian Pană a avut totuși și ea două contraatacuri rapide irosite de Pătulea (min. 65) și Pascali, care a scăpat singur cu Budur a tras alături (min.67). Brăilenii reiau asediul la poarta lui Toma, și după ce portarul constănțean apără greu șutul lui Ndigwe (min.68), brăilenii reușesc să restabilească egalitatea: Ndigwe a centrat perfect pentru Călin, iar acesta a reluat cu capul, din apropiere, fără nicio șansă pentru Toma: 1-1 (min. 69)!

După primirea golului oaspeții ies oarecum la joc, dar tot brăilenii sunt cei care controlează meciul, însă CF Brăila nu mai găseste calea spre golul izbăvitor chiar dacă Pălimaru nu a reușit să împingă în plasă de la 2 metri o minge respinsă de Toma după un șut a lui Moise (min. 83)!! A venit apoi minutul 88, atunci când Ion Gabriel a ratat voleul la numai 10 metri de poarta adversă, aceasta fiind dealtfel ultima fază notabilă a meciului.

Având în vedere faptul că prima repriză a aparținut constănțenilor, iar a două parte a fost dominată categoric de brăileni, putem afirma că acest rezultat de egalitate cu care s-a terminat meciul, este unul echitabil pentru ambele formații.

După acest meci, CF Brăila se află pe locul 8 cu 13 puncte, la egalitate cu CSMS Iași, Dinamo II București, și FC Snagov, dar brăilenii au golaverajul mai slab, dar în cazul în care ar fi câștigat, brăilenii s-ar fi aflat pe locul al treilea, la egalitate de puncte, 15, cu Săgeata Năvodari. Pentru CF Brăila urmează o deplasare destul de grea pe terenul echipei Viitorul Constanța, dar nu se știe niciodată de unde sare iepurele!

CF Brăila: Budur – Bosoi, Călin, Dăniță, Vlaicu – Moise, Voicu, Pungă (min. 35: Ion Gabriel), Otvoș ( min. 75: Pânzaru) – Borbely (min. 50: Ndigwe), Pălimaru. Antrenor: Ion Viorel.

Farul Constanța: Toma – Dobre (min. 85: Badea), Posteucă, Liviu Ștefan, Sandu – Ivanovici, Stăncioiu, Paraschiv (min. 61: Nițescu), Sascău (min. 65: Stegaru) – Pătulea, Ciobanu. Antrenor: Marian Pană.

articol scris de Valentin Constantinescu

17 Oct. 2011, 10:35 Campionat
Pe aceeași temă