Adio primul loc! Sportul Snagov n-a rezistat presiunii și a pierdut la Arad. UTA a întors scorul și a câștigat prima dublată de conducere

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 15:03 Campionat
Adio primul loc! Sportul Snagov n-a rezistat presiunii și a pierdut la Arad.** UTA a întors scorul și a câștigat prima dublată de conducere

Motivată cu prima dublată și amenințată de conducere că va interveni la nivelul băncii tehnice dacă nu e mulțumită de jocul și rezultatul cu Sportul Snagov, UTA s-a transformat după ce în ultimele două etape primea șase goluri cu Luceafărul și Clinceni și nu se alegea cu niciun punct. În continuare fără „principalul” Ionuț Popa pe bancă, aflat în concediu medical din cauza problemelor de sănătate, „Bătrâna Doamnă” a arătat altfel în fața liderului dat cu o zi înainte jos din fotoliu și s-a impus cu 3-1, după un meci cu două penalty-uri refuzate și altele două transformate, dar și cu două bare ale ilfovenilor.

UTA a început în atac încă din primul minut, însă, în ciuda dominării, la prima ocazie a ilfovenilor a primit gol. Ioniță a pătruns pe stânga, a pasat înapoi la Dragoș Huiban (13), care a înscris din 10 metri la colțul lung. Însă, în minut 5 i s-a refuzat un penalty, după ce Rus a preluat în fața lui Marinescu și a fost atins de portar, însă arbitrul n-a dictat nimic. Centralul n-a acordat penalty nici la faza în care Rus (15) a fost împins în careu de Lică și deranjat să reia cu capul, imediat după gol.

Ilfovenii păreau că au venit cu arbitrul în același autocar, însă, ulterior, s-a dovenit ca nu era așa. UTA a continuat să preseze și a reușit în cele din urmă să egaleze prin Paul Copaci, în minutul 31, după ce a plonjat și a reluat cu capul din 4 metri o minge centrată dintr-o lovitură liberă de pe stânga de Kanda. Iar scorul putea fi întors încă din finalul primei reprize, dacă Rus nu ar fi ratat din 10 metri o pasă excelentă a lui Miculescu.

În partea secundă, Snagovul și-a continuat jocul de așteptare, o tactică taxată de arădeni. David Miculescu a dovedit încă o dacă că este noua perlă a „Bătrânei Doamne”, zburdând prin defensiva ilfovenilor și fiind faultat în careu de Lică. Ciprian Rus (53) a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă și tot arădenii au continuat să fie mai incisivi. Ciucur (62) a fost egoist și a ratat singur cu Marinescu, deși putea să-i paseze lui Kanda, iar Kanda a dat pe lângă minge în 4 metri, după ce Rus l-a servit ideal din dreapta.

Diferența de pe tabelă avea să se majoreze tot dintr-un penalty. Paul Copaci a fost faultat în careu de Tazouti, iar Alin Șeroni (79) l-a învins și el pe Marinescu de la punctul cu var. A fost și momentul în care UTA a predat controlul jocului și s-a mulțumit să păstreze avantajul de două goluri.

Și a avut noroc. Ioniță (81), cel mai periculos om al Snagovului, a nimerit transversala de la 12 metri și tot el a trimis în bara din stânga din centrul careului (90+2). Între aceste două mari situații ale ilfovenilor, Copaci putea să reușească „dubla”, dar a trimis defectuos din careu mic, după o centrare din stânga a lui Ciucur.

S-a terminat 3-1 pentru UTA, Snagovul pierde primul meci în 2019, iar arădenii câștigă primele dublate și îl mențin antrenor pe Ionuț Popa, până când principalul primește rezultatul de la medic, dacă e bine să continue cu fotbalul sau să se îngrijească de sănătatea sa.

Cu 38 de puncte, UTA se menține pe locul 8, iar Snagovul, cu 59 de puncte, pierde prima poziție și cade pe locul 2. Pentru ilfoveni urmează derby-ul cu Academica Clinceni, unde toată liga secundă își dorește o remiză. UTA merge la Balotești, o veche prietenă care i-a tot produs drame în ultimul timp.


 

Cu prima dublată și cu ultimatul din partea conducerii că dacă rezultatul nu va fi unul mulțumitor se va interveni la nivelul băncii tehnice, acolo de unde absentează Ionuț Popa, aflat în concediu medical, UTA nu are decât varianta victoriei în fața Sportului Snagov, astăzi, de la ora 13:00, pe stadionul Motorul din Arad. „Bătrâna Doamnă” vine după două umilințe înregistrate în ultimele două etape, 0-4 acasă cu Luceafărul Oradea și 0-2 în deplasare la Academica Clinceni, are orgoliul serios rănit și speră să și-l refacă printr-un succes împotriva liderului detronat după rezultatele înregistrare ieri în etapa a 27-a a Ligii 2.

„E normal ca la un club cu pretenții, cu o istorie bogată în spate și suporteri care-și doresc o performanță ce nu a mai existat demult la nivel de Liga 1, să aibă atitudine. Fiind nemulțumiți mai ales de jocul prost, dar și de rezultate, mă gândesc că cei din conducere au dorit să producă un șoc, în primul rând mental cu bătaie spre rezultat. Am citit și eu comunicatul și vă spun sincer că nu mă gândesc decât la ceea ce urmează duminică. Dacă va fi bine, vom începe să fim pe o pantă ascendentă, iar dacă va fi rău, noi, antrenorii, vom fi la mâna conducerii. Așadar, nu mă deranjează absolut deloc acest comunicat, consider normal să se ia atitudine. Pe mine mă interesează exclusiv ceea ce facem la antrenamente în această săptămână și rezultatul final de duminică. Altfel, nu e o presiune mai mică sau mai mare ca la alte meciuri, știu doar că trebuie să câștigăm. E singura presiune, pe care am simțit-o și la Clinceni și acasă cu Luceafărul”, a spus secundul Cristian Păcurar înaintea meciului cu Sportul Snagov.

În schimb, mijlocașul Alexandru Ciucur nu crede că vinovații pentru rezultatele slabe trebuie căutați pe banca tehnică, ci printre jucători. „Nu am înțeles comunicatul conducerii, nu știu ce vină au antrenorii, nu ei au fost pe teren. Toată vina e a noastră, ne-o asumăm, iar duminică nu vom juca pentru nea” Popică sau pentru profesorul Păcurar, ci pentru mândria noastră. Noi suntem singurii care ne facem de râs dacă pierdem cum am făcut-o la Clinceni sau cu Luceafărul. Bineînțeles, vrem să câștigăm și pentru suporterii. Suntem puternici și vrem să demonstrăm contra Snagovului că avem valoare și că putem face o echipă bună la Arad. Cred că o schimbare de antrenor ar fi o greșeală”, a declarat Ciucur, care nu se gândește la prima dublată de conducere pentru a învinge Snagovul: „Banii contează cel mai puțin la acest meci. Când ni s-a spus în vestiar că s-a mărit prima, nimeni nu a reacționat. În acest moment nu banii contează, ci jocul echipei”.

Buia: „Venim la Arad să luăm toate cele trei puncte”

Mijlocașul Snagovului, Darius Buia, spune că el și coechipierii săi sunt motivați de acest comunicat dat de conducerea clubului UTA. „Am văzut și comunicatul conducerii clubului, e un mod de a-i motiva și mai mult pe jucători contra noastră. Dar, trebuie să se știe că și noi venim la Arad să luăm toate cele trei puncte. Așa am jucat de la începutul campionatului, ne-am propus să jucăm fotbal și să abordăm fiecare meci la victorie. Nu avem nicio presiune din partea nimănui și asta cred că se vede în evoluțiile și rezultatele noastre”, a spus, pentru Sport Arad, fiul fostului internațional, Romică Buia.

Deși a îmbrăcat tricoul „Bătrânei Doamne” pentru jumătate de an, timp în care a pus umărul la rezultatele echipei sale cu 9 goluri și 6 pase decisive, Darius Buia va evolua pentru prima oară la Arad. A prins exact ultimele luni ale „roș-albilor” în „exilul” de la Șiria, iar acum face cunoștință „Motorul”, teren pe care ar fi evoluat și el dacă-și prelungea înțelegerea cu arădenii în vara lui 2018. „Mă întorc cu drag la Arad, m-am simțit foarte bine în cele 6 luni petrecute acolo. Sincer, nu văd motive pentru care suporterii UTA nu mă vor primi bine, căci, atât cât am jucat acolo, am dat tot ce am avut mai bun din mine. Nu mai vreau să revin asupra motivelor plecării mele, ci vreau să mă concentrez pe ceea ce am de făcut acum la Snagov. Bineînțeles, UTA-ei îi doresc multă baftă în continuare și în special pentru sezonul viitor când sunt sigur că se va bate pentru promovare”, a concluzionat Buia, autor al unui gol în partida tur, câștigată de actuala sa formație cu 2-1. Cealaltă reușită a purtat semnătura unui alt fost utist, pe vremea când arădenii evolua în Liga 1, Cristian Dănălache.

Înaintea desfășurării ultimei partide a etapei a 27-a, UTA se află pe locul 8, cu 35 de puncte. Sportul Snagov a căzut pe locul 2, cu 59 de puncte și poate reveni în poziția de lider doar dacă va câștiga la Arad. În tur, ilfovenii au câștigat cu 2-1, prin golurile marcate de Darius Buia (61) și Cristian Dănălache (90+4 – pen.), respectiv Ciprian Rus (66).

Partida care se dispută pe stadionul Motorul, din Arad, de la ora 13:00, va fi arbitrată de centralul Omar Cristian Dumitrică (Craiova) și de asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara). Rezervă este George Cătălin Roman (Grădinari – Timiș), în timp ce observatori au fost delegați Ioan Mureșan (Timișoara) și Radu Bitea (Oradea).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA 27

COMENTARIUL LIVE:

â–ºUTA: Bodea – Rz. Ivan, El Hasni, Șeroni, Copaci – I. Neagu, Melinte – Ciucur, Miculescu (Cr. Costin 76′), Kanda (Isac 84′) – Cip. Rus (cpt.)(Hrezdac 90+3′)
Rezerve neutilizate: Orlic – R. Iuga, Cr. Matei, Dav. Popa
Antrenor secund: Cristian Păcurar

â–ºSportul Sangov: Andr. Marinescu – Laur. Manole, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), Bg. Stancu (Tazouti 46′) – Borțoneanu, L. Ion (Dănălache 87′) – Nicoară, Huiban, Danale (Cubleșan 65′) – Al. Ioniță
Rezerve neutilizate: Târnovanu – I. Șerban, Liv. Gheorghe, Elek
Antrenor: Eugen Trică

â–ºMin 90+6 Final de partidă. UTA se impune absolut meritat, cu 3-1, în fața Sportului Snagov, care pierde, astfel, prima poziție în Liga 2 și demonstrează că în meciurile cu miză nu joacă mai nimic

â–ºMin 90+3 Iese Ciprian Rus și intră Denis Hrezdac

â–ºMin 90+2 Mingea sare la Ioniță, aflat fix pe punctul de la 11 metri, trage pe jos, dar nimerește bara din stânga

â–ºMin 90 Meciul e prelungit cu cinci minute

â–ºMin 88 Ayoub Tazouti îl împinge pe Copaci și apoi pe Ciucur după ce este faultat și se alege doar cu cartonașul galben

â–ºMin 87 Iese Lucian Ion și intră Cristian Dănălache

â–ºMin 86 Răzvan Ivan ia cartonașul galben după un fault asupra lui Cubleșan

â–ºMin 84 Ciucur centrează de pe stânga pe colțul lung, Copaci reia defectuos cu latul din careul mic și ratează dubla

â–ºMin 84 Iese Bodo Kanda și intră Damian Isac

â–ºMin 81 Ioniță trage violent din dreapta, de la 12 metri, mingea lovește transversala la colțul lung, însă mingea revine în teren, faza continuă, se centrează din stânga, dar arădenii intră apoi în posesie

â–ºGata cu Snagovul. În meciurile cu miză, ilfovenii nu joacă nimic. Adio locul 1

â–ºMin 79 3-1 Alin Șeroni bate penalty-ul în stânga, bine, la rădăcina barei și Marinescu, chiar dacă a plonjat pe direcție, n-a ajuns să respingă

â–ºMin 78 Paul Copaci preia în careu, îl fentează pe Ayoub Tazouti, iar acesta îi ia piciorul de sprijin fundașului utist. Arbitrul dictează penalty

â–ºMin 77 Ocazie mare pentru UTA. Rus pătrunde în dreapta careului, pasează pe jos în fața porții, iar Kanda dă pe lângă minge din doar 4 metri

â–ºMin 76 Iese David Miculescu, accidentat, și intră Cristian Costin

â–ºMin 76 Miculescu acuză o accidentare la coaste, primește îngrijiri medicale și este scos de pe teren cu traga

â–ºMin 68 Lucian Ion trage de la distanță, din poziție centrală, iar Bodea reține fără probleme pe centru

â–ºMin 67 Cubleșan centrează bine din stânga în fața careului, acolo de unde Tazouti reia din alergare, din prima, cu latul, însă trimite mult peste poartă

â–ºMin 66 Nicoară bate în careu, la bara a doua, lovitura liberă de la 30 de metri ușor lateral dreapta, Borțoneanu se înalță și reia la colțul scurt, însă Bodea reține

â–ºMin 65 Alin Șeroni intră urât asupra lui Manole și primește cartonașul galben

â–ºMin 65  Iese Vlad Danale și intră Paul Cubleșan, fost jucător la UTA

â–ºMin 62 Ciucur trece de Tazouti în dreapta, scapă singur cu Marinescu, care îi iese bine în întâmpinare, nu-i trimite în stânga lui Kanda, ci preferă un șut plasat la colțul scurt, dar portarul respinge cu picioarele în corner

â–ºMin 61 Ioniță bate mult peste poartă o lovitură liberă de la 30 de metri central

â–ºMin 57 Laurențiu Manole primește și el cartonașul galben după ce își face lungă o minge și intră întârziat asupra lui Miculescu

â–ºMin 53  2-1 Ciprian Rus transformă excelent lovitura de pedeapsă, în plasa laterală din stânga. Marinescu a sărit în partea opusă

â–ºMin 53 Viorel Nicoară protestează, șutează în minge, se pune în fața lui Rus și primește cartonașul galben

â–ºMin 52 Dreptate pentru UTA, după ce în prima repriză arădenilor li s-a refuzat două penalty-uri. David Miculescu preia, intră în careu și este faultat din spate de Viorel Lică, iar arbitrul arată punctul cu var

â–ºMin 47 Kanda bate în careu o lovitură liberă de la 23 de metri lateral stânga, Melinte deviază cu capul pe spate, dar mingea îl lovește direct pe Șeroni, iar apoi un adversar și se duce în corner. Șeroni își pune mâinile în cap, realizând ce ocazie mare a blocat

â–ºMin 46  S-a reluat meciul

â–ºMin 46 Trică face o primă schimbare. Intră Ayoub Tazouti și iese Bogdan Stancu

â–ºMin 45+1  Pauză la Arad. UTA a dominat prima repriză și a reușit să revină în meci după ce a primit gol la primul șut al ilfovenilor pe spațiul porții. Dragoș Huiban, pentru snagoveni, respectiv Copaci, pentru arădeni, au înscris în această repriză

â–ºMin 45+1 Melinte trage mult în dreapta din fața careului

â–ºMin 45 Prima repriză e prelungită cu un minut. Snagovul are atitudine de „mare lider”: joacă la așteptare. Probabil că și remiza e considerată bună de ilfoveni

â–ºMin 43 Miculescu are o acțiune personală în flancul stâng, pătrunde în careu, întoarce în centru pentru Ciprian Rus, care pune latul de la 10 metri și trimite pe lângă bara din dreapta. Ocazie mare irosită de căpitanul arădenilor

â–ºMin 31 1-1 Kanda bate o lovitură liberă de la 22 de metri lateral stânga, Paul Copaci urmărește bine la bara a doua, plonjează și înscrie cu o lovitură de cap din 4 metri, pe lângă Marinescu

â–ºMin 29 Kanda preia în fața careului, trage din întoarcere, tot pe jos, iar Marinescu reține fără probleme, după ce plonjează în dreapta

â–ºMin 28 Ionuț Neagu primește înapoi, preia, își așează mingea și trage la 25 de metri pe jos, slab, pe lângă bara din dreapta lui Marinescu

â–ºMin 23 Ciucur centrează din dreapta careului, Rus reia din foarfecă de la 7 metri central, însă mingea se duce puțin peste transversală. Marinescu era pe direcție

â–ºMin 22 Kanda bate un corner de pe stânga, mingea trece prin fața porții și ajunge la El Hasni, care e surprins la bara a doua și nu poate relua în plasă din 2 metri

â–ºMin 15 Ciucur centrează din dreapta, Rus pică în careu cum simte mâna lui Lică pe umărul său, însă arbitrul nu e impresionat nici de această dată și lasă jocul să continue

â–ºMin 13  0-1 Primul șut pe poarta UTA-ei, primul gol al meciului. Ioniță pătrunde în careu pe stânga, întoarce înapoi la Dragoș Huiban, care preia la 10 metri lateral stânga și șutează lângă bara colțului lung

â–ºMin 12 Melinte avansează până în fața careului, trage, însă o face mult peste poartă

â–ºMin 11 Minge trimisă peste apărarea avansată a Snagovului, iar Rus este surprins în offside

â–ºMin 9 Centrare din dreapta, Rus reia slab cu capul din centrul careului, iar Marinescu reține fără probleme

â–ºMin 7 UTA domină începutul de meci. Kanda bate un corner de pe stânga Marinescu boxează din capul lui El Hasni, la bara a doua, iar arbitrul dictează apoi fault în atac

â–ºMin 5 Rus urmărește în careu o minge deviază, ajunge primul la ea și cade după ce este atins de Andrei Marinescu. Arbitrul lasă jocul să continue, deci contactul a fost clar

â–ºMin 1 A început partida de la Arad

â–ºUltima clasată runda trecută, ACS Poli, a putut să o încurce pe Sportul Snagov chiar pe teren propriu, meciul încheindu-se la egalitate, scor 0-0. UTA, ocupanta locului 8, de ce n-ar putea să o învingă astăzi de echipa ilfoveană?

Marius ANGHEL 31 Mar. 2019, 15:03 Campionat
Pe aceeași temă