Țălnar l-ar vrea pe Ousmane N’Doye la FC Brașov: „1.000 la sută ar fi venit pentru mine.” Motivul pentru care senegalezul nu poate semna

Țălnar l-ar vrea pe Ousmane N'Doye la FC Brașov:

Dacă antrenorul Adrian Mihalcea nu l-a dorit pe Ousmane N’Doye la Dunărea Călărași, fiindcă vrea să formeze o echipă pentru viitor și „nu știu dacă aș putea să iau un jucător de 38 de ani, am alte principii în alcătuirea unui lot”, în schimb, Cornel Țălnar, tehnicianul lui FC Brașov, și l-ar dori pe senegalez. Totuși, mijlocașul golgheter al lui CNS Cetate Deva, cu nouă goluri marcate în patru meciuri în Seria a 4-a a Ligii 3, nu poate să evolueze, oricât de mult ar vrea, la FC Brașov. Clubul transilvănean din Liga 2 e în insolvență, are datorii la Fisc și nu poate legitima jucători extracomunitari.

La fel ca și în urmă cu doi ani, Cornel Țălnar s-a gândit să-l aducă la FC Brașov pe senegalezul Ousmane N”Doye, însă șansele ca jucătorul să se transfere sunt nule. Clubul din Liga 2 nu-l poate aduce pe N”Doye din cauza datoriilor pe care le are la Fisc, astfel că legitimarea jucătorilor extracomunitari este imposibilă.

„Cum să nu-l vreau pe N”Doye. 1.000%, nu 100%, ar fi venit pentru mine la Brașov. Am lucrat excelent cu el și aveam mare nevoie de un jucător ca N”Doye la mijlocul terenului. Din păcate, am înțeles că nu putem legitima jucători extracomunitari”, a precizat Țălnar pentru Monitorul Expres, care a colaborat cu N”Doye la Dinamo.

Ousmane N’Doye a făcut senzație la CNS Cetate Deva în cele patru meciuri pe care le-a jucat la echipa antrenată de Viorel Tănase. Ajuns la aproape 39 de ani, senegalezul și-a rezolvat târziu problema vizei de România și a debutat la formația din Liga 3 abia în finalul turului, însă cu toatea acestea a reușit să înscrie în fiecare meci și să devină golgheterul echipei și al Seriei a 4-a cu 9 goluri.

Forma bună a lui N’Doye nu avea însă cum să fie trecută cu vederea de echipele din ligile inferioare din România. S-a vorbit despre revenirea în Liga 1 la Concordia Chiajna, însă președintele Cristian Tănase a infirmat legitimarea mijlocașului. După transferul ratat la Concordia, Ousmane ar fi dorit, să semneze un contract cu Dunărea Călărași, echipă de pe locul 12 din Liga 2. Senegalezul n-a vrut să primească niciun leu ca salariu, ci doar bani pentru combustibil, astfel încât să facă zilnic naveta de la București până la Călărași, însă nu a primit niciun răspuns din partea călărășenilor.

De-a lungul carierei sale, Ousmane N’Doye a mai jucat în România pentru FC Vaslui, Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari sau ASA Târgu Mureș, fiind la un pas să câștige titlul de campion alături de ardeleni, în urmă cu două sezoane.

Foto: Lucian DANCIU

Pe aceeași temă