OFICIAL | ACS Poli pierde unul dintre cei mai importanți jucători din lot. Andrei Artean a semnat cu FC Viitorul. Unde vor ajunge banii

OFICIAL | ACS Poli pierde unul dintre cei mai importanți jucători din lot.** Andrei Artean a semnat cu FC Viitorul. Unde vor ajunge banii

Așa cum ProSport a anunțat în exclusivitate de miercuri, Andrei Artean s-a transferat de la ACS Poli la FC Viitorul. Mutarea a fost anunțată pe pagina oficială de facebook a alb-violeților, fără a se preciza detaliile mutării. Jucătorul părăsise de la mijlocul săptămânii cantonamentul de la Poiana Brașov al timișorenilor pentru a merge la Constanța.

Artean va împlini pe 14 august 25 de ani și a trecut, după ce a plecat din Hunedoara natală, pe la Poli Timișoara cea veche, FC Caransebeș. CSM Râmnicu Vâlcea și ACS Poli. Din informațiile noastre, Viitorul a plătit 100.000 de euro pe jucător, sumă ce va merge în contul datoriei reeșalonate a timișorenilor la ANAF. Deocamdată, pe pagina Academiei Hagi, cea unde se postează informații despre FC Viitorul, mutarea nu e anunțată.

36 de meciuri și 3 goluri sunt cifrele lui Andrei Artean în tricoul echipei ACS Poli în precedentul sezon al Ligii 1

Transferul a fost însă confirmat joi seară, după ce Viitorul a remizat, scor 0-0, acasă, cu luxemburghezii de la Racing Union, în turul I al Europa League, de către președintele Cristian Bivolaru. Pe lângă Artean, clubul constănțean a achiziționat și un jucător rus trecut pe la Barcelona.

„Unul dintre ei e Artean, cel de la Timișoara. În mod normal ar trebui să vină. Avem și un jucător rus, care și-a făcut junioratul la Barcelona. Lucrurile se mișcă, dar în mod sigur vor mai pleca și jucători, pentru că sunt mulți. Rusul e transferat, e mijlocaș ofensiv”, a declarat Cristian Bivolaru la DigiSport.

Iată ce spune pagina ACS Poli despre mijlocașul central:

Îți mulțumim, Andrei Artean, pentru tot ce ai făcut în tricoul #albviolet ! Ai fost unul dintre cei mai devotați jucători de la #PoliTimișoara. Ai fost cu sufletul alături de echipă, arătându-ți atașamentul în momentele memorabile, dar și-n cele mai dificile clipe…
Acum, ești în fața unei noi etape din cariera ta de fotbalist. Îți urăm mult succes în tricoul noii tale echipe, F.C. Viitorul. Să fii sănătos, să ai multă baftă și să ne faci să fim mândri de tine că ai crescut îmbrăcând frumoasele culori alb și violet!

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă