Dunărea și-a găsit noul antrenor. Adrian Iencsi lasă Craiova pentru a veni la Călărași, din nou în Liga 2

Rămasă fără antrenorul Adrian Mihalcea, ajuns între timp la UTA, Dunărea Călărași e pe cale să găsească în cele din urmă înlocuitor pentru fostul dinamovist. După ce varianta Ionel Ganea a căzut, Petre Grigoraș a refuzat, președintele Bogdan Leu l-a contactat telefonic pe Adrian Iencsi (42 de ani), proaspăt numit secund în stafful italianului Devis Mangia la CS U Craiova, în Liga 1.

Oferta Dunării l-a încântat pe fostul fundaș, acesta cerând puțin timp de gândire, însă cert este că Iencsi și Leu se vor întâlni sâmbătă la București pentru a discuta despre contract. Potrivit surselor Liga2.ro, Iencsi ar fi transmis că 80 la sută sunt șanse să accepte oferta călărășenilor, tentația de a fi din nou principal și de a antrena în Liga 2, acolo unde are ca obiectiv promovarea, fiind mai mare decât să fie secund la Craiova.

Originar din Piatra Neamț și unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria Rapidului, Adrian Iencsi a antrenat ultima dată în Liga 3, la Unirea Jucu, echipă alături de care a încheiat pe locul 4 în Seria 5. În cariera sa a mai pregătit echipele CS Corbeanca, CS Popești Leordeni, FC Voluntari (pe care a promovat-o în Liga 2), FC Hunedoara, Sporting Turnu Măgurele și Foresta Suceava.

Iencsi se află în cantonament în Austria cu echipa unde fusese numit secund în această vară, dar va reveni rapid în țară pentru a purta discuțiile finale de preluare a Dunării. La Călărași îi va avea în stafful tehnic pe Constantin Niculae și Ion Manu, secundul, respectiv antrenorul cu portarii și din mandatul lui Mihalcea.

În altă ordine de idei, Dunărea Călărași a primit o invitație din partea clubului bulgar din prima ligă PFK Cerno More de a disputa o partidă amicală la Varna, cu prilejul inaugurării noului stadion. Partida va avea loc, sâmbătă, 8 iulie, de la ora 18:00.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă