Burleanu dă un nou termen de gândire cluburilor din Liga 2. „Dacă se retrag 5 echipe putem avea chiar din acest sezon o singură serie”. Ce spune despre drepturile TV

Marius ANGHEL 22 Jul. 2015, 21:10 Special
Burleanu dă un nou termen de gândire cluburilor din Liga 2.**

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că ediția 2015-2016 a Ligii a 2-a s-ar putea disputa într-o singură serie și nu în două ca până acum, cu condiția ca minim cinci cluburi din cele 27 înscrise să se retragă până la 29 iulie.

Burleanu le-a transmis președinților de cluburi în cadrul unei întâlniri desfășurate la Casa Fotbalului, că în cazul în care o echipă se retrage din campionatul Ligii a 2-a în timpul competiției va fi sancționată cu retrogradarea în ultimul eșalon fotbalistic din județul respectiv.

„Până la data limită s-au înscris 27 de echipe în Liga a II-a care au fost repartizate în două, Seria I cu 13 echipe, Seria a II-a cu 14 echipe. Sistemul de joc este cel de până acum, play-off/play-out. În același timp, le-am transmis cluburilor, iar luni acest lucru va fi întărit și din punct de vedere regulamentar, că o echipă care începe competiția și se retrage ulterior, atunci ea va fi retrogradată în ultimul eșalon fotbalistic în județul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiția sau nu. La 29 iulie putem să ajungem și la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conștientizează că au șanse mari să se retragă pe parcusul competiției. Și astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi și joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul era sancțiune cu retrogradare în eșalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiției”, a spus Burleanu, citat de Mediafax.

Liga2.ro a scris încă de la începutul lunii iulie despre intenția federației de a retrograda echipele în ultimul eșalon din județul de care aparțin

El a menționat că președinții cluburilor din Liga a II-a au fost de acord cu micșorarea numărului de echipe din sezonul 2016-2017. „O decizie importantă luată azi este că începând cu ediția 2016/2017 Liga a II-a să se dispute într-o singură serie cu 22 de echipe, iar ediția 2017-2018 într-o serie cu 20 de echipe”, a precizat oficialul.

Aproape toți membrii cluburilor din Liga 2 sunt de acord să cedeze federației drepturile TV

FRF ar putea organiza licitația pentru vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a, susține Burleanu. „Aproape în totalitate membrii cluburilor prezenți azi au spus că e în regulă ca licitația de vânzare a drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a să fie organizată de FRF. Și implicit ca drepturile TV să fie cedate federației. Și bineînțeles, federația își oferă doar suportul pentru organizarea licitației, fără să fie interesată de niciun comision sau altceava”, a explicat președintele.

Ediția de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va începe la 29 august.

Rămâi pe Liga2.ro pentru a afla toate detaliile sedinței de miercuri dintre reprezentanții FRF și conducătorii echipelor din Liga 2

Iată cum vor arăta cele două serii ale ediției 2015-2016 a Ligii a 2-a conform actelor depuse de cluburi în acest moment la FRF:

Seria I:

– ACS Berceni
– ACS Bucovina Pojorâta*
– ACS Dacia Unirea Brăila
– ACS Rapid CFR Suceava
– AFC Chindia Târgoviște*
– AFC Dunărea 2005 Călărași*
– AS SC Bacău
– CS Balotești
– FC Gloria Buzău
– FC Oțelul SA**
– SC FC Ceahlăul**
– SC FC Farul Constanța
– SC FC Rapid**

Seria a II-a:

– ACS FC Academica Argeș
– ACS FCM Baia Mare*
– ACS Șoimii Pâncota
– ACS UTA Bătrâna Doamnă*
– ACSM Râmnicu Vâlcea
– CS FC Bihor Oradea
– CS FC Caransebeș 1913
– CS FC Olimpia 2010 Satu Mare
– CS Gaz Metan Mediaș**
– CS Metalul Reșița SA
– CS Mioveni
– SC FC Brașov**
– SC Universitatea Cluj SA**
– Unirea Tărlungeni

*echipe promovate din Liga a 3-a
**echipe retrogradate din Liga 1
– echipele sunt aranjate alfabetic.

 

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)
Foto: Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 Jul. 2015, 21:10 Special
Pe aceeași temă