Apel disperat al conducătorilor de la CF Brăila! „Din vară nu se știe dacă vom mai putea continua”. Reacția primarului Simionescu

Marius ANGHEL 14 May. 2015, 17:35 Liga 2

UPDATE: Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a declarat, joi, că instituția pe care o conduce a sprijinit clubul sportiv CF Brăila așa cum promis, însă spune că nu va putea susține și pe viitor, de una singură, nevoile financiare ale echipei de fotbal fără implicare și din partea Consiliul Județean.

„După cum știți, Consiliul Local Municipal are o hotărâre, i-am sprijinit, dar acolo unde s-a putut să-i sprijinim – deci pentru partea de copii și juniori. Am discutat de mai multe ori și la Consiliul Județean, există o reticență și până la urmă, este o decizie a CJ în legatură cu a sprijini sau a nu sprijini acest sport. Cred că este necesar un demers din partea domnilor consilieri, să pună în dezbaterea Consiliului Județean și această problemă, finanțarea fotbalului, și dacă se hotărăște asta, bine, dacă nu, nu… Eu le-am spus celor de la club să vină cu un scenariu, cu varianta 1, varianta 2, varianta 3, pentru că dacă ne angrenăm la o chestiune, o facem împreună, noi, autoritățile; nu se poate angrena numai Municipalitatea în povestea asta. Noi am dat în lucru să începem un proiect pentru reabilitarea stadionului, pentru că acesta trebuie să capete o altă formă. Nu s-a mai intrat pe el la modul serios de foarte mulți ani. De asemenea, o să încercăm să rezolvăm niște probleme la baza > de la Lacu Sărat, dar am mai spus-o și o repet: partea de performanță trebuie să fie una susținută de zona privată, iar partea de copii, de juniori, de selecție, poate fi sprijinită de noi, autoritățile locale, în sensul de a ne adresa cât mai multor copii și tineri care să poată după aceea să facă obiectul performanței în sport”, a spus edilul Brăilei, citat de mihaeladanpress.ro.

„Dacă hotărârea definitivă a CJ va fi negativă, atunci probabil că lucrurile se vor duce către desființare”

Simionescu a precizat că, în acest an, Consiliul Local Brăila a alocat pentru partea de sport circa 500.000 lei, iar fotbalul va beneficia aproximativ de jumătate din acești bani.

Întrebat dacă în opinia sa, având în vedere că nu este pentru prima dată când CF Braila anunță că este în pragul desființării, mai există șanse ca acest club să fie salvat, edilul-șef a comentat: „Nu știu să vă spun lucrul ăsta. Va trebui să mai discutăm o dată și la Consiliul Județean, ca să avem o hotărâre, ca până la urmă, știți cum este, o hotărâre, bună sau rea, este mai bună decât lipsa unei hotărâri. Starea aceasta de incertitudine nu face bine nimănui. Dacă hotărârea de la CJ va fi una favorabilă, atunci cred că lucrurile se vor așeza pe un palier nu știu dacă foarte mulțumitor, dar, oricum, vor funcționa. Dacă hotărârea definitivă a CJ va fi negativă, atunci probabil că lucrurile se vor duce către desființare”, a mai spus, citat de acceași sursă, primarul orașului Brăila.


Conducerea administrativă și tehnică a echipei de fotbal CF Brăila a organizat, miercuri, o conferință de presă la Stadionul Municipal, una menită să sensibilizeze oficialitățile locale pentru ca tradiția fotbalistică a orașului să nu se încheie abrupt. Mai precis, pentru ca echipa de fotbal CF Brăila să nu se desființeze. Urmează un marș al suporterilor și o dezbatere publică privind viitorul fotbalului brăilean.

Conducerea clubului a purtat mai multe discuții pe tema finanțării echipei cu reprezentanții Consiliului Județean, însă toate au fost sortite eșecului. Iar conferința de presă și celelalte evenimente care vor urma sunt considerate ca ultime soluții pentru salvarea echipei fanion a orașului Brăila. Au fost prezenți președintele și vicepreședintele clubului brăilean, Valentin Avramescu și Vasile Popa, antrenorul Alin Pânzaru și șeful Centrului de copii și juniori, Sorin Frunză, cel care este și căpitanul din teren al grupării fotbalistice brăilene.

„Situația la CF Brăila s-a agravat și nu mai știm dacă vom mai putea să ne menținem în acest eșalon fotbalistic. Dacă anul trecut s-a aplicat, nu în totalitate pentru că doar Primăria ne-a spijinit, acel parteneriat public privat, anul acesta am plecat la drum cu promisiuni și la acest stadiu am rămas. Primăria ne-a sprijinit din nou, de la Consiliul Județean nu am primit în schimb nimic. Am făcut nenumărate încercări, am depus toate actele ce ni s-au cerut, dar degeaba. Cei de la CJ sunt impasibili la încercările noastre de a păstra tradiția fotbalistică în Brăila. Din cauza faptului că autoritățile locale nu și-au respectat în întregime promisiunile ne-am pierdut și principalul sponsor, pe Florin Cârligea. Despre aducerea altor persoane dornice să sprijine activitatea fotbalistică de la noi nici nu se pune problema. Cine vine să investească într-un club cu o infrastructură ca după război? Vom încerca să încheiem acest campionat, unul în care ne-am îndeplinit obiectivul, dar din vară nu se știe dacă vom mai putea continua”, a declarat Valentin Avramescu.

Cu acest prilej, conducătorul a mai spus că va urma și o dezbatere publică, ultima variantă a clubului de a salva CF Brăila de la desființare. „Facem apel, pe această cale, la toți factorii de decizie ai județului și orașului nostru, la toți oamenii de fotbal și, nu în ultimul rând, la suporteri și la opinia publică, să participe la o viitoare dezbatere publică, o întâlnire într-un cadru lărgit (data, locul și ora vor fi anunțate în timp util), pentru a stabili modalitatea de continuare a tradiției fotbalistice a Brăilei sau, dimpotrivă, oprirea definitivă a activitățăii clubului”, a mai spus Avramescu.

Aceleași mesaje au fost transmise atât de Alin Pânzaru cât și de Sorin Frunză.

La finalul conferinței de presă, organizatorii au dat citire unei scrisori deschise adresate brăilenilor, pe care o redăm integral.

Articol scris de Costel FILIP (Obiectiv Vocea Brăilei)
Foto: Facebook CF Brăila

Marius ANGHEL 14 May. 2015, 17:35 Liga 2
Pe aceeași temă