Adi Popa, Robert Popa și Gabi Mangalagiu, printre laureații anului în fotbalul vâlcean. AJF-ul a impresionat cu gala pe care a organizat-o

AJF Vâlcea a organizat, marți, Gala Fotbalului Vâlcean, festivitate desfășurată la Stephany Ballroom. Sub conducerea noului președinte, fostul arbitru Adrian Comănescu, asociația a propus în premieră o gală fastuoasă, cu peste 300 de invitați din lumea fotbalului vâlcean, cu reprezentanți ai fiecărei echipe din campionatul județean.

Punctul de atracție al serii l-a reprezentat premierea performerilor anului 2019. Nominalizările conducerii AJF Vâlcea au fost următoarele: Ștefania Vătafu – Tenerife (cea mai bună fotbalistă), Adrian Popa – Flacăra Horezu (cel mai bun fotbalist), Robert Popa – Flacăra Horezu (cel mai bun portar), Gabriel Mangalagiu – Viitorul Dăești (cel mai bun antrenor) și Cătălin Buși (cel mai bun arbitru).

Adrian Comănescu: „Am promis că voi face tot ce depinde de mine pentru a îmbunătăți activitatea în fotbalul vâlcean”

Președintele AJF Vâlcea, Adrian Comănescu a mulțumit echipei sale și partenerilor care sprijină fotbalul vâlcean. „Din luna mai, când am preluat conducerea AJF Vâlcea, am promis că voi face tot ce depinde de mine pentru a îmbunătăți activitatea în fotbalul vâlcean. Nu este ușor, dar județul nostru are oameni de valoare, cu suflet pentru fotbal. Este foarte important că, alături de echipa mea tânără, am parteneri adevărați, care ne-au ajutat enorm. Într-un timp scurt, am depus un proiect și am obținut finanțare de la Consiliul Județean Vâlcea, este un lucru extraordinar. Sunt puține AJF-uri în țară care beneficiază de un sprijin atât de consistent din partea autorităților locale”, a anunțat Adrian Comănescu, cel care tocmai s-a retras din arbitraj, după ce a condus partida Chindia – FC Hermannstadt 1-1, desfășurată duminica trecută.

Gabi Mangalagiu: „Sunt mulțumit că am promovat și nu suntem în zona nisipurilor mișcătoare la Liga a 3-a”

După ce a obținut promovarea cu Viitorul Dăești, antrenorul Gabi Mangalagiu a fost numit antrenorul anului și speră într-o clasare cât mai bună a echipei sale în Seria a 4-a, acolo unde, la finalul turului, se află pe locul 11 din 16.

„Mă bucur pentru trofeu. Sunt mulțumit că am promovat și nu suntem în zona nisipurilor mișcătoare la Liga a 3-a, dar am fi putut termina pe un loc mult mai bun turul. Sperăm să facem mult mai multe în retur, dar s-a dovedit clar că ar fi trebuit umblat la lotul de jucători”, a declarat fostul atacant al Chimiei.


Gabriel Mangalagiu (în centru), alături de Adrian Popa (stânga) și Robert Popa (dreapta).

Robert Popa: „Scopul meu este să ajung fotbalist. Deocamdată sunt jucător de fotbal”

Cel mai bun portar al județului Vâlcea în acest an, Robert Popa (16 ani), continuă la Horezu cel puțin până în vara anului viitor. „Mă bucur că am terminat anul cu bine, am ajuns departe în cupă. Vreau să îi mulțumesc antrenorului Adi Popa că mi-a dat șansă să joc la acest nivel, a avut încredere în mine și am fost titular în meciuri de foc. Mă bucur pentru acest trofeu, sărbătorile vin cu alt spirit. Rămân la Horezu, am contract până în vară și nu discut cu nimeni până atunci. În plus, cu naționala Under 17 ne-am calificat la Turneul de Elită, îmi doresc să ne calificăm la Euro. Vreau să joc un an în Liga 1 și apoi să fac pasul spre străinătate, scopul meu este să ajung fotbalist. Deocamdată sunt jucător de fotbal”, a spus Robert Popa.

Adrian Popa: „În retur să facem o figură frumoasă și să avem rezultate bune pentru orașul Horezu și județul Vâlcea”

Adrian Popa a fost „motorul” din teren al echipei Flacăra Horezu în acest an, în care a terminat pe 3 în sezonul trecut în Seria a 3-a din Liga 3. În această ediție, la finalul turului, echipa e pe locul 5 în Seria a 4-a.

„Sunt onorat pentru acest premiu, mulțumesc conducerii AJF și colegilor mei antrenori și jucători. Datorită lor am reușit să câștig acest premiu și vreau să îl împart cu ei. Este munca noastră, a tuturor, este o recunoaștere a meritelor echipei Flacăra. Sunt mândru că sunt jucătorul anului în fotbalul vâlcean. Sper să facem unul-două transferuri, iar în retur să facem o figură frumoasă și să avem rezultate bune pentru orașul Horezu și județul Vâlcea”, a spus Adrian Popa.

Diplome pentru foștii jucători ai Chimiei

Diplome de excelență pentru activitatea fotbalistică au primit foști jucători de la Chimia, o parte dintre ei contribuind la câștigarea Cupei României, în 1973.

Au fost premiați de către AJF Vâlcea: Iancu Carabageac, Marian Bașno, Ion Catargiu, Teodor Ciobanu, Gheorghe Constantin, Sorin Gângu, Ion Ionescu, Ion Petrică, Constantin Pintilie, Gheorghe Lepădatu, Valentin Preda, Mircea Savu, Dumitru Teleșpan, Florin Verigeanu, Gheorghe Vergu, Cristi Lazăr, Marian Deaconescu și Lucian Giurcă.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă