Visul promovării, spulberat! „FC U Craiova” a pierdut derby-ul cu Turris. Lincar, agresat de antrenorii adversarei după fluierul final: „M-au prins și m-au luat la pumni”

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 30 Mar. 2019, 23:42 Stiri

„FC U Craiova”, adică U Craiova 1948 SA – denumirea oficială a echipei din Bănie, a pierdut orice șansă de promovare în Liga a 2-a, după eșecul suferit sâmbătă, în derby-ul cu liderul Turris Oltul Turnu Măgurele. Încurajată, din tribunele Stadionului Municipal din Drobeta Turnu Severin, de aproximativ 700 de spectatori, echipa patronată de Adrian Mititelu n-a găsit drumul spre gol și a fost învinsă cu 1-0 de rivala din Teleorman. După acest rezultat, Turris s-a distanțat la nouă puncte de principala contracandidată și pare greu de conceput că mai poate rata promovarea.

Meciul de pe „Municipalul” severinean a fost unul modest, lipsit de ocazii clare de poartă. Singurul gol al partidei a fost izbutit de fostul atacant de la FC Voluntari, Adrian Voicu, în minutul 47, cu un șut de la 20 de metri, care a poposit în vinclul porții craiovene.

Ciucă a sărit să-l bată pe Lincar

Finalul partidei a adus mai multe evenimente reprobabile. Imediat după ultimul fluier al meciului, antrenorul principal al echipei oaspete, Erik Lincar, s-a bucurat ostentativ, cu fața spre tribuna oficială, moment în care antrenorul secund, jucător și căpitan al echipei craiovene, Mădălin Ciucă, a sărit să-l lovească pe tehnicianul Turrisului.

Ciucă a fost cu greu ținut de arbitrul asistent Romică Bârdeș, care l-a luat efectiv în brațe. Între timp, din tribune s-a aruncat un scaun și mai multe sticle de apă pe teren. Incidentele au continuat pe tunelul de acces, înspre vestiare, unde Lincar susține că a fost lovit de antrenorii de la Craiova. Din câte se pare, agresorii săi au fost antrenorul principal Adrian Filip și antrenorul cu portari Valentin David.

„Eu nu am avut nicio legătură cu publicul. Aveam doar un pariu cu cineva de la tribuna oficială, cu președintele meu, că o să câștigăm. M-am bucurat, normal. Nu am nicio treabă cu jucătorii, cu Ciucă, el poate că a înțeles altceva. A veni și m-a luat de gât. Dar ce m-a deranjat este că, după ce am fugit de frică, antrenorii de la Craiova m-au urmărit și, neavând cheia de vestiar, m-au prins și m-au luat la pumni. Nu cred că asta este imaginea echipei domnului Mititelu. Noroc că în tinerețe am făcut box și m-am eschivat foarte bine. Am reușit să evit niște pumni și picioare, dar voi merge maine la doctor, am dureri groaznice în zona spatelui. Am fost lovit la ureche și gât, chiar în fața vestiarului. Știu cine a făcut-o! A fost cineva din staff. Este vorba despre domnii antrenori David și Filip, principalul și secundul. Le-am zis domnilor arbitri despre ceea ce am pățit, dar ei au spus că nu au văzut. Pe Ciucă l-au văzut și i-au oprit carnetul de joc”, a declarat Lincar la finalul partidei de la Severin.

„Promovarea este asigurată în proporție de 50 la sută”

Acesta a continuat cu declarațiile ambigue, adăugând că în perioada următoare vor fi clarificare mai multe aspecte care nu fac cinste fotbalului! Totodată, Lincar a precizat că echipa patronată de Adrian Mititelu are o forță financiară cu mult peste cea a clubului patronat de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea!

„Am făcut un joc defensiv foarte bun și am încercat să înscriem pe contraatac. Era normal să procedăm așa. Chiar dacă pierdeam, consider că nu mai puteam fi ajunși în clasament, cu toată osteneala și puterea financiară a domnului Mititelu. E adevărat, că în fotbal s-au întâmplat multe și nu vrem să fim fraierii de serviciu. Domnul Mititelu are o forță financiară foarte mare. În perioada următoare veți avea niste surprize și veți vedea cine cu ce se ocupă! Noi încercăm prin mijloacele și puterile noastre să câștigăm pe teren. Promovarea este asigurată în proporție de 50 la sută, după acest rezultat”, a mai spus Lincar.
De partea cealaltă, oficialii echipei craiovene nu au dorit să ofere declarații.

După acest rezultat, Turris Oltul Turnu Mugurele are 47 de puncte, cu șase mai multe decât Flacăra Horezu. „FC U Craiova” a coborât pe 3, cu 38 de puncte.

Etapa viitoare, echipa patronată de Mititelu joacă la Alexandria, Horezu întâlnește pe teren propriu ACS SR Municipal Brașov, iar Turris Oltul va juca, la Turnu Măgurele, cu FC Volunatri II.

U CRAIOVA 1948 SA – TURRIS OLTUL TURNU MĂ‚GURELE  0-1
Adrian Voicu 47′

Chindriș – Negru, Dănănae, M. Avram, Grecu (Al. Avram 61) – Keita (Raicea 38), Tănase (Moț 80), Ciucă (cpt.), Răducanu – Bălan, Codoban (Criștiu 68)
Antrenor: Adrian Filip

Dumitrescu – Juncănaru, Sălcianu, Matei (cpt.), Mitrea – Trancă (Tescan 38), Cruceru (Pencea 61), Savin, Ciobanu (Dragu 77) – Voicu, M. Vlad (Pahonțu 70)
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin); Spectatori: 700; Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Romică Bârdeș (Pitești) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Justinel STĂ‚VARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL, Mircea OGLINDOIU 30 Mar. 2019, 23:42 Stiri
Pe aceeași temă