Învinși în prelungiri! Unirea Bascov pierde dramatic la Aninoasa, însă crede că are prima șansă la promovare

Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 18:26 Stiri

Fotbaliștii de la Unirea Bascov păstrează șanse reale de a promova în Liga a III-a chiar dacă au pierdut confruntarea din tur a barajului de promovare. Echipa pregătită de Alin Lipa a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu 2-1, de FC Aninoasa, campioana județului Dâmbovița.

Chiar dacă a pierdut manșa tur a acestui baraj, Unirea Bascov are mari șanse de a promova în Liga a III-a, fiind de ajuns o victorie cu 1-0, în confruntarea din retur. Argeșenii au început bine partida cu dâmbovițenii și au ratat câteva ocazii bune de a marca prin Neagu, Șerban și Cîrstea.

Bascovul a rămas în zece oameni după aproape o jumătate de oră de joc, Linte fiind eliminat de centralul Coza pentru un fault în afara careului asupra lui Diță din postura de ultim apărător. Argeșenii au deschis scorul imediat după pauză, prin Cîrstea care a reluat în plasă centrarea lui Boboacă. Bucuria oaspeților nu a durat decât câteva minute, pentru că gazdele au restabilit egalitatea prin căpitanul Pahonțu care a trimis cu capul în plasă din interiorul careului în urma unei lovituri libere. După marcarea golului, Aninoasa s-a instalat cu tot efectivul în jumătatea argeșenilor, în încercarea de a reuși desprinderea. Bascovul a reușit să închidă destul de bine spațiile lăsate după eliminarea lui Linte, iar jocul se îndrepta spre un rezultat de egalitate.

Centralul Ionuț Coza a arătat 5 minute de prelungire, iar argeșenii au încercat să apere acest rezultat de egalitate. Nu au reușit acest lucru, fiindcă echipa lui Gâlmencea a reușit să înscrie golul victoriei în cel de-al treilea minut al prelungirilor în urma unei greșeli în apărare. Nemarcat în careu, Moțoi a reluat în plasă o centrare de pe dreapta după ce balonul trecuse printre cei doi fundași centrali ai Bascovului.

Imediat după ultimul fluier al centralului, în tribune s-a declanșat fiesta. Fotbaliștii gazdelor au sărbătorit, împreună cu fanii, victoria.

Gâlmencea: „Sigur dăm gol și în retur!”

Remus Gâlmencea, antrenorul echipei FC Aninoasa, spune că echipa sa are prima șansă la promovarea în Liga a III-a, după victoria cu 2-1, obținută sâmbătă. Fostul fundaș al celor de la FC Argeș este sigur că jucătorii săi vor reuși să dea gol și în returul de la Valea Ursului.

Tehnicianul gazdelor spune că nu este jucată calificarea: „Este o victorie meritată a noastră, pentru că am făcut un meci bun astăzi. Trebuie să fim foarte atenți și în retur, deoarece promovarea nu este încă jucată. Bascovul mi-a lăsat o impresie destul de bună și a arătat că este o echipă solidă. Au și câțiva jucători care au evoluat în ligile superioare, iar acest lucru se vede. Am încredere în băieții mei și vă spun că ar fi mare păcat să nu promovăm, avînd în vedere investițiile care s-au făcut la stadion și la baza sportivă. Trebuie să marcăm în returul de la Bascov și sunt convins că vom reuși acest lucru. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru felul în care s-au dăruit pe teren. Am avut puterea să revenim pe tabela de marcaj, după ce am fost conduși”.

La finalul meciului cu Bascov, primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, era foarte fericit: „Am avut mari emoții. Îi felicit pe jucătorii noștri și aștept un rezultat bun și în deplasarea de la Bascov, de unde să venim cu promovarea. Totul e stabilit, echipa va avea un buget de 6 miliarde de lei vechi în Liga a III-a”, a spus, la finalul întâlnirii, edilul dâmbovițean.

Lipa: „Avem prima șansă la promovare”

De partea cealaltă, Alin Lipa, tehnicianul argeșenilor, este convins că echipa pe care o pregătește are puterea să răstoarne situația și să acceadă în Liga a III-a. Principalul Bascovului regreta golul primit în minutele de prelungire.

Lipa le cere fotbaliștilor săi să dea totul pe teren pentru a reuși promovarea: „Este dureros când pierzi în minutele de prelungire, dar ăsta este fotbalul. Chiar dacă am pierdut acest meci, sunt mulțumit de rezultat, pentru că am dat gol în deplasare. În opinia mea, avem prima șansă la promovare. Trebuie să fim însă foarte atenți și să nu luăm gol acasă, întrucât de dat vom da cu siguranță. Consider că am făcut un meci bun, având în vedere că timp de aproape 70 de minute am jucat în zece oameni. Este foarte greu să reușești să închizi spațiile în condițiile în care ai un om în minus. Îmi pare foarte rău că am luat gol în minutul 3 al prelungirilor. Eram foarte mulțumit cu un rezultat de egalitate, însă această înfrângere ne va ambiționa și mai mult să câștigăm acest meci din retur și să promovăm. Din punctul meu de vedere, Aninoasa nu este o formație de nebătut. Ca joc, am fost peste ei și cred că, dacă jucam 11 contra 11, nu reușeau să ne bată niciodată. Trebuie să fim concentrați 100% și să dăm totul pe teren pentru a promova. Este șansa noastră și vreau să arătăm că avem valoare să jucăm în Liga a III-a”.

FC ANINOASA (DB) – UNIREA BASCOV (AG)   2-1
Pahonțu (56), Moțoi (90+3) / Cârstea (53)

Bărboiu – V. Nicolae, Pahonțu, Ștefan, Tudose (min. 57 Moțoi) – Călinescu, Rusu, B. Matei, Diță – Gae, I. Maican (min. 70 Constantinov)
Antrenor: Remus Gîlmencea

Șerban – Linte, Puiu, Bursuc, Suditu – Neagu (min. 73 F. Tănase), Sima, Gherase, Lipa (min. 80 Andrei) – Boboacă (min. 62 Paraschivescu), Cîrstea (min. 88 Niculcea)
Antrenor: Alin Lipa

Stadion: Aninoasa (Comuna Aninoasa – Dâmbovița); Arbitri: Ionuț Coza (Cernica), Andrei Simonis(București), Cosmin Vatamanu (București). Observatori: Decu Crîngașu (Ploiești), George Ionescu (București).
Cartonașe galbene: Rusu, Nicolae, Moțoi, Matei/ Gherase, Sima.
Cartonaș roșu: Linte (min. 27).

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 22 Jun. 2015, 18:26 Stiri
Pe aceeași temă