FRF, nevoită să modifice încă o dată programul Ligii 3. Seria din care face parte Petrolul va suferi schimbări majore după ce un club și-a anunțat abandonul. Cum se joacă în prima etapă

Marius ANGHEL 21 Aug. 2017, 18:07 Stiri

UPDATE: Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal a stabilit ca prima etapă a Seriei a 3-a a Ligii 3 să se mențină așa cum fusese stabilită inițial, mai puțin meciul dintre CS Tunari și Urban Titu, refăcut după ce AS Milcov s-a retras din campionat. Această partidă a fost programată pentru 29 august, de la ora 18:00.

Programul primei etapei a Seriei a 3-a:

25 august, ora 18:00
Flacăra Moreni – FC Aninoasa
AFCM Alexandria – SC Popești Leordeni
Atletic Bradu – CS Mioveni 2

26 august, ora 18:00
Concordia Chiajna 2 – Sporting Roșiori
Voința Saelele – AFC Astra 2

26 august, ora 20:00
Petrolul 52 – Viitorul Domenști

29 august, ora 18:00
CS Tunari – Urban Titu


 

Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal e nevoit să modifice din nou programul noului sezon al Ligii 3, cu doar patru zile rămase până la startul campionatului. Nu vor fi efectuate însă schimbări majore, ci doar în Seria 3, acolo unde s-a retras AS Milcov, echipă nou-promovată din Liga 4. Noua ediție de campionat a Ligii 3 începe vineri, 26 august, de la ora 18:00.

După ce săptămâna trecută federalii au reconfigurat seriile, după ce Unirea Jucu și FC Zalău s-au retras din campionat înainte de stabilirea țintarului, astfel că unele echipe au fost direcționate în alte serii pentru ca peste tot să fie câte 15 cluburi, astăzi, 21 august, AS Milcov a înștiințat FRF că se retrage din campionat și nu mai participă nici în turul 2 al Cupei României din cauza problemelor financiare. Județul Olt a rămas din nou fără echipă în primele trei ligi fotbalistice ale țării, iar FRF va fi nevoită să refacă programul Seriei a 3-a pentru ca celelalte participante să nu sufere și mai mult de pe urma acestui abandon.

„După meciul de la Craiova (n.r. – amical desfășurat sâmbătă cu CS U II Craiova, pierdut cu 0-7), l-am sunat pe patron, i-am spus că îmi dau demisia, că nu voi mai continua. M-a așteptat să discutăm, pentru că urma să plece în concediu, i-am spus părerea mea despre lotul actual și ce se poate întâmpla în meciurile oficiale. A spus că o desființează, i-am anunțat pe jucători, avem cerere făcută către FRF, în care anunțăm că nu ne prezentăm la meciul din Cupă, astfel încât echipa oaspete și arbitrii să nu mai facă deplasarea. În cererea pe care o trimitem, astăzi prin fax, anunțăm că nu vom continua nici în campionat. Îmi pare rău pentru că s-a muncit, îmi pare rău că județul Olt nu este reprezentat în competițiile FRF, dar în aceste condiții nu se putea”, a declarat, pentru Gazeta Nouă, antrenorul echipei AS Milcov, Ionuț Tache.

Nu va mai sta nicio echipă după refacerea programului

Astfel, din seria în care face parte și Petrolul Ploiești va fi scoasă AS Milcov și în loc de 15 echipe vor rămâne doar 14. Din informațiile Liga2.ro, federalii vor lăsa prima etapă așa cum a fost stabilită inițial, pentru a nu strica programul din această săptămână al echipelor din această seriei, iar din a doua rundă intră în aplicare noul țintar. Această practică a fost făcută și înaintea startului ediției trecute a Ligii 3, Seria a 4-a.

Noul program competițional al Seriei a 3-a se va face după tabela Berger de 14 echipe, nu de pe cea de 16, așa cum a fost inițial, atunci când erau 15 cluburi participante. Se va face această modificare pentru a evita ca în fiecare etapă să stea câte două echipe fiindcă nu au adversari. În acest nou program, cu doar 14 cluburi, nu va mai sta nimeni, spre deosebire ce celelalte patru serii ale Ligii 3, acolo unde vor sta câte o echipă în fiecare rundă.

„Milcovul s-a retras, astăzi (n.r. – luni, 21 august) a depus hârtie și și-a anunțat retragerea din campionat. Nu se va juca meciul de Cupă, unde urma să ne întâlnescă chiar cu noi, Filiașiul. Urmează ca în Seria a 3-a să se facă din nou țintarul, pentru că așa este normal. Se va face pe tabelul Berger de 14 echipe, pentru că altfel, în fiecare etapă, ar sta două echipe. Prima etapă rămâne neschimbată, urmând ca după aceea, poate chiar până vineri, să se anunțe că din etapa a doua se joacă după țintarul de pe tabela Berger cu 14 echipe. Deci prima etapă rămâne nemodificată”, a spus, pentru Liga2.ro, Florin Spînu, unul dintre cei doi noi reprezentanți ai cluburilor din Liga 3 în Comitetul Executiv al FRF și președinte al ACSO Filiași.

„Da, AS Milcov s-a retras, eram acolo când s-a primit hârtia. În această situație se va face o serie de 14 echipe pentru a nu mai sta nimeni. Nu știu exact cum se va proceda. Poate prima etapă se va juca așa cum a fost stabilit și apoi pe noul program. Eu am pățit la fel anul trecut, în Seria 4, când s-a retras Mureșul Vințu de Jos. Prima etapă s-a jucat normal și după aceea s-a refăcut țintarul”, a spus și Mihai Dăscălescu, celălalt reprezentant al cluburilor din Liga 3 în CEx și președinte al Unirii 1924 Alba Iulia.

Aceasta va fi noua componență a Seriei a 3-a:

ACS Viitorul Domnești (IF)
CS Atletic Bradu (AG)
CS Tunari (IF)
AFCM Alexandria (TR)
CSM Flacăra Moreni (DB)
CS Concordia Chiajna 2 (IF)
CS Sporting Roșiori 2008 (TR)
SC Popești Leordeni (IF)
CS Mioveni 2 (AG)
AFC Astra 2 (PH)
AS FC Aninoasa (DB)
ACS Urban Titu (DB)
ACS Petrolul 52 (PH)
AFC Voința Saelele (TR)

Programul primei etape a Seriei a 3-a a Ligii 3, conform țintarului efectuat săptămâna trecută:

Flacăra Moreni – FC Aninoasa
Concordia Chiajna 2 – Sporting Roșiori
Petrolul 52 – Viitorul Domnești
AFCM Alexandria – SC Popești Leordeni
Voința Saelele – AFC Astra 2
Atletic Bradu – CS Mioveni 2
Urban Titu – AS Milcov
CS Tunari
stă.

Cel mai probabil, Urban Titu, care ar fi trebuit să o întâlnească pe AS Milcov, va juca cu CS Tunari, ori FRF va reprograma acest meci.

AICI poți citi COMPONENȚA SERIILOR și PROGRAMUL COMPETIȚIONAL pentru celelalte patru grupe ale Ligii 3

Cum Departamentul Competiții al FRF nu a dorit să ofere informații despre această posibilă schimbare de program, uitându-ne pe site-ul FRF am constatat că programul Seriei a 3-a a Ligii 3 a fost șters, spre deosebire de cel al celorlalte patru serii. Astfel, e clar că decizia refacerii programului Seriei a 3-a e ca și luată.

În plus, pe site-ul CCA, meciul AS Milcov – ACSO Filiași, din turul 2 al Cupei României, faza națională, ce trebuia să aibă loc miercuri, de la ora 17:30, e trecut că nu se mai dispută. O altă decizie care întărește abandonul echipei AS Milcov și decizia FRF de a modifica programul Seriei a 3-a a Ligii 3.

Clubul Petrolul a confirmat astăzi, pe pagina oficială de facebook, că meciul din prima etapă cu Viitorul Domnești, de pe teren propriu, e programat să se desfășoare sâmbăătă, 27 august, de la ora 20:00.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Aug. 2017, 18:07 Stiri
Pe aceeași temă