OFICIAL | Județul Olt rămâne fără echipă! Nou-promovata AS Milcov se retrage din Liga 3: „Nu puteam continua în aceste condiții”

Mircea OGLINDOIU 21 Aug. 2017, 11:35 Liga 3
OFICIAL | Județul Olt rămâne fără echipă! Nou-promovata AS Milcov se retrage din Liga 3:

După un nou eșec drastic suferit de AS Milcov în partidele de verificare, scor 0-7, sâmbătă, cu CSU II Craiova, antrenorul Ionuț Tache a decis să-și dea demisia, iar patronul Kannas Charalambos a anunțat că desființează echipa. Oficialii clubului oltean vor trimite astăzi la FRF, prin fax, cererea de retragere din Liga 3.

Nemulțumiți de noile contracte, mai mulți jucători care contribuiseră la promovarea echipei au decis să părăsească AS Milcov în această vară. Printre aceștia se numără și Gabriel Precup, care a preferat să meargă în Liga a IV-a Vâlcea, la Flacăra Horezu.

„După meciul de la Craiova, l-am sunat pe patron, i-am spus că îmi dau demisia, că nu voi mai continua. M-a așteptat să discutăm, pentru că urma să plece în concediu, i-am spus părerea mea despre lotul actual și ce se poate întâmpla în meciurile oficiale. A spus că o desființează, i-am anunțat pe jucători, avem cerere făcută către FRF, în care anunțăm că nu ne prezentăm la meciul din Cupă, astfel încât echipa oaspete și arbitrii să nu mai facă deplasarea. În cererea pe care o trimitem, astăzi prin fax, anunțăm că nu vom continua nici în campionat. Îmi pare rău pentru că s-a muncit, îmi pare rău că județul Olt nu este reprezentat în competițiile FRF, dar în aceste condiții nu se putea”, a declarat antrenorul echipei AS Milcov, Ionuț Tache, pentru Gazeta Nouă.

Mâine, AS Milcov trebuia să joace cu CSO Filiași, în turul secund al Cupei României, iar pe 26 august, în prima etapă a noului sezon din seria a III -a a Ligii a III-a, urma să se deplaseze la Titu.

În această vară, AS Milcov a mai disputat  amicale cu FC Argeș (1-7) și FCM Alexandria (1-6). Partida de verificare cu Pandurii Târgu Jiu fusese amânată, deoarece echipa își sistase antrenamentele. Ulterior, AS Milcov și-a reluat pregătirile, dar n-a reușit să perfecteze niciun transfer notabil, iar jucători importanți, precum Preda și Bîra au plecat la Filiași, respectiv Sporting Roșiori, din cauza salariilor derizorii pe care urmau să le primească la nou-promovata din Olt.

„Mie mi s-au oferit 600 de lei pe lună și nu am acceptat. Îmi doream să rămân, eram la mine acasă, dar în condițiile astea nu se poate”, spunea Andrei Bîra, pe 8 august.

„Am sistat orice pregătire, pentru că nu avem teren. Finanțatorul nu-și permite sa plătească 1.600 de lei la teren, plus cheltuielile care mai sunt cu organizarea unui meci, iar pentru antrenamente 600 de lei pe sintetic. Ne-a transmis ca nu poate suporta aceste cheltuieli. Amicalul cu Pandurii l-am anulat, mă aștept la ce e mai rău, să plece și jucătorii. Dacă nu se rezolva ceva cu baza sportivă, atunci nu vom participa în Liga a III-a. Nu are rost, nu vreau sa ne facem de râs”, declara, pe 25 iulie, antrenorul Ionuț Tache.

Așadar, seria a III-a va rămâne cu 14 participante, deși programul competițional a fost alcătuit conform tabelei Berger cu 16 echipe. Practic, dacă nu se va reface programul, în fiecare etapa vor sta câte două echipe.

Alături de Olt, nici județele Vâlcea, Sălaj, Vaslui, Mehedinți și Bistrița-Năsăud nu vor avea, în noul sezon, reprezentante în ligile organizate de FRF.

articol scris de Mircea OGLINDOIU

Mircea OGLINDOIU 21 Aug. 2017, 11:35 Liga 3
Pe aceeași temă